De ce iubim viciile ?

Ma gandeam azi la vicii ... nu stiu de ce asa aiurea dar ma gandeam ... si mai ales la ce vicii am eu. Cineva la un momentdat zicea ca viciile se schimba dar intotdeauna numarul lor ramane constant - in cazul meu nu prea e adevarat - acumulez din ce in ce mai multe vicii.

Sincer nu ma deranjeaza asta catusi de putin ... dar e asa interesant ca idee. De ce am zis ca nu ma intereseaza ? pentru ca in opinia mea viciile sunt cele care condimenteaza cate putin viata - fie ca iti place sa fumez , sa bei sau sa faci sex ... sau mai stiu eu ce se poate considera viciu.

E o melodie cu un super mesaj ( Baz Luhrmann - Everybody's Free (To Wear Sunscreen) - click for lyrics ) care la un momentdat zice ceva de genu " In fiecare zi sa faci ceva ce te sperie " - doar asa vei simti ca traiesti viata cu adevarat. Cam asta e si cu fumatul ... stii ca odata si odata o sa te omoare ... asa ca traiesti periculos in fiecare zi :)) - stupida analogie

De fapt ideea la care doresc eu sa ajung e ceva de genu : pentru a simti ca traiesti nu trebuie sa faci totul bine ... perfect. O viata fara deceptii .. vicii .. rasturnari spectaculoase de situatie sau relatii complicate ( a nu se intelege complexe ) nu este o viata pe care o simti ca o traiesti ... Evident ca si excesul de astfel de experiente de aduce in pragul in care omori pe cineva lovindu`l cu bestialitate cu un hamster or smth.

In ultimul timp am avut din ce in ce mai multe discutii despre viata cu diferite persoane ... si fiecare are o viziune propie ... eu personal daca nu ma arunc cu capul in fata si ma lovesc de un pom oarecare ... si apoi ma ridic si ma lovesc iar de acelasi pom ... nu as simti ca traiesc .. Evident e o existenta dureroasa ... dar what the hell ... cand o sa ma uit inapoi o sa ma amuz :)))

Cineva azi imi zicea ca nu poate sa creada ce am scris eu mai devreme despre fericire .... e asa de greu pe inteles? chiar am avut senzatia ca am scris despre fericire la modul cel mai general ... Asa percep eu fericirea ... asa vreau sa o percep si peste 20 ani - probabil nu asa se va intampla dar in naivitatea mea cred ca nimic nu o sa ma schimbe.

Poate e vorba de orgoliu ... poate e vorba de orice altceva ... poate e vorba tocmai de poza asta trimisa de Kamil
Care se potriveste de minune cu articolul de fata ...

Comentarii

  1. imaginea e absolut bestiala:)

    RăspundețiȘtergere
  2. intrebarea ar fi...te doare ceva?...nu?...atunci n-o sa simtzi niciodata ca traieshti...nici daca p zi ce trece mai acumulezi un viciu...daca nici macar o foarte mica parte a inimii ..a sufletului...sau a mintzii nu te doare...atunci traieshti..in vain...ia sfatul d la cineva care a ajuns dependenta de durere...mai gandeshte-te daca adevaratele vicii sunt acelea p care le impartzi cu toata lumea...p care le intalneshti in orice pachet...cutie sau la coltz de strada....shi daca adevaratele vicii nu sunt cele p care le "nastem" singuri shi p care le tzinem strans in suflet ca sa nu le vada nimeni...p care le ascundem...nush...poate n-ai astfel d vicii...shi atunci...ce spun yo nu mai are rost...asha k nu ma mai obosesc...zbye...do it the hard way!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. viciile fac parte din natura noastra, este normal sa`ti doresti sa faci ceva ce`ti face placere fie ca este sa fumezi o tigare la miezul noptii, sa bei o bere intr`o zi calda de vara sau sa tragi pe nas fiecare viciu are o explicatie. Le iubim pentru ca ne simtim bine atunci cand le practicam, pentru ca ele iti dau starea pe care o cauti.

    RăspundețiȘtergere
  4. am citit si eu articolul respectiv acu vreo 10ani, cred ca era printre primele mail`uri primite de la verisoara mea din state.

    nu iubim viciile, ci le suportam, ne complacem. altfel nu le`am numi vicii.

    in opinia mea, viciul e semnul renuntarii la lupta. te lasi cucerit, pentru ca nu poti sa lupti. si nu ma refer la lupta cu viciul respectiv, ci la lupta pentru atingerea obiectivelor dictate de pasiune.

    RăspundețiȘtergere
  5. In parte viciile se explica:
    -se stie ca arhitectii fumeaza in draci.Pt ca munca lor este extenuanta,luceaza si 15h/zi.
    -functionarii cei mai activi din Germania sunt cei homosexuali [n-au nevasta care sa-i toace la cap si nici copii care sa traga de ei sa-i duca-n parc :)),trad.,n-au obligatii].Dar ce conteaza ce fac cu viata lor personala atata timp cat munca la serviciu nu le este afectata,ci dimpotriva?...

    Cu cat muncim mai mult,cu atat distractia,cand vine,este mai periculoasa...Pt ca simtim nevoia unei recompense pe masura eforturilor depuse.Iar ideea ei ne sustine in efortul depus.Si dupa ce ne-am spetit ore in sir,zile in sir,la locul nostru de munca [studii/serviciu],avem tot dreptul* sa facem asta.

    Dar sa fii un pierde-vara,sa nu-ti faci deloc datoria* tocmai pt a avea timp de vicii [sa le incerci pe toate],mi se pare prostie.
    Ti-e mila si de-un caine care schiopateaza,daramite de-un om care poate schiopateaza cu ambele picioare??...

    [*vorbim de drepturi si de obligatii in masura in care vrem sa facem ceva cu viata noastra,nu sa ne-o irosim]
    Concluzia?
    Fa ce vrei cu viata ta,atata timp cat [inca] esti folositor societatii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Viciile sunt pentru oameni ce au ca slogan "las-o bah ca merge si asa" poti sa-ti traiesti viata si sa fii fericit in acelasi doar in momentul cand esti multumit de tine, si nu cred ca un dependent nu e intr-un fel frustrat.
    Deci viciile dupa parerea mea sunt pt oamenii slabi!!! think again:)

    RăspundețiȘtergere
  7. dependentii sunt cei mai fericiti oameni ... so think again.

    RăspundețiȘtergere
  8. datimi zi mie idei e vicii:)))

    RăspundețiȘtergere
  9. I'd like to thank you for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping to view the same high-grade content by you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my own blog now ;)
    Here is my web blog ... online business/ internet marketing/make money online/ how to make money online/ affiliate marketing/ working from home/ digital bankroll/easycash/

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!