15iunie ... tu cat de legal esti?

Aparent DC++ e destul de obsolete ... si destul de pagubos mai ales cand te trezesti cu politia acasa.

Protocolul «Gramofonul»
Pe 15 iunie, la actiunile Politiei in retelele de Internet se vor ralia si Parchetul, Vama, Politia de Frontiera si ORDA
Operatiunea „Gramofonul“, de identificare a celor care instraineaza opere protejate de Legea dreptului de autor, este coordonata de Directia de Investigare a Fraudelor din cadrul IGP. La actiune participa 104 ofiteri din toata tara. Printre obiective este si verificarea in sistemele „file share“
De ce asta?

Pe 15 iunie, la Parchet, va fi semnat un protocol, „Gramofonul“, care prevede colaborarea mai multor autoritati ale statului pentru combaterea celor care incalca dreptul la proprietatea intelectuala. Este vorba de Politia Romåna, Politia de Frontiera, Vama si ORDA
Toate aceste campanii sunt declansate pentru ca Romånia are stegulet galben la capitolul protectiei dreptului de autor. Politistii si procurorii din fiecare judet isi stabilesc caile de actiune, fiecare hotarånd daca „våneaza“ si in hub-urile din zona respectiva

Si cica reactii..
Declansarea operatiunii „Gramofonul“ a provocat o adevarata rebeliune pe Internet pentru ca pustii care stau toata ziua la calculator stiu ca procurorii si politistii nu ii vor identifica pe marii distribuitori de produse contrafacute si se vor indrepta impotriva lor

Sursa quote-urilor e gardianul

Acum sa imi dau si eu cu parerea ....
  • DC++/oDC ... oricum erau caca
  • torrents(cu trafic criptat) ... sa zicem ca e viitorul
Nu prea stiu care sunt exact amenzile sau "the worst case scenario" dar aparent e mai rentabil sa arunci hdd-ul pe fereastra ( e vorba de idee ca efectiv nu cred ca va ajuta cu ceva asta )

Oricum nu cred ca poate cineva sa zica cu mana pe inima ca e 100% legal ... Primul pas spre legalitate ar fi un sistem de operare cumparat sau unul gratis .. as putea sa vorbesc mult si bine despre asta ... dar pe ansamblu incercati SimplyMEPIS Linux 6 ( live cd cu install pe hdd )

Momentan imi e lene sa zic ca ceea ce fac nenea politistii e cat de cat oke... pentru ca cel putin pe dc++ se ajunsese intr`o situatie jenanta ( pr0n cu minori , virusi , programe confidentiale ) ca deh tot romanul intre pe hubul retelei sa mai ia un film ceva ...ceea ce e oke din punctul meu de vedere ... dar mai lua si virusi / troiani / key loggere / programe de flood si alte minunatii din astea ( intr`un caz cica era un program cu toate cnp-uri prin share ).

Adevaraul ca din cei 5 mil de romani care stau pe net ... cam 80% sunt praf ... multi nici nu vor sa evolueze se limiteaza la ce au invatat ( eventual cu greu ) - si pentru ei o sa fie o lovitura grea chestia asta cu dc-ul ... HA! acum sa va vad cu interLAN-urile voastre de 5-6MB/s. Deh am si eu boala pe ei ca eu platesc un RDS pentru KB/S .

Vorbind de chestia asta, imi aduc aminte ca ciceva zicea ca de fapt asta e un fel de presiune a ISP-urilor asupra retelelor de cartier .. tot ce se poate ...Eu as zice ca nu e vorba de asta ... e pur si simplu nevoia de a arata UE-ului ca macar incercam sa facem ceva impotriva pirateriei. Problematica ar fi treaba daca nu i`ar interesa pe cine acuza/ arata cu degetul ... aici e o problema, practic oricine poate sa fie tinta politiei.

Bafta multa ... macar ati aflat din timp.

Comentarii

  1. ce prostie. in loc sa se duca la sf gheorghe sa-i ia pe tiganii care comercializeaza se duc peste pustii de 15-18 ani care nu au bani de misiune imposibila 3. jenibil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ii intereseaza strict statistica se pare, ca sa dea bine in raportul catre UE unde e un stegulet pe tema dreptului de autor. Vor sa se laude ca au prins cat mai multi, tigani la Sf Gheorghe sunt 3, dar utilizatori pe huburi o gramada, asa ca prefera metoda asta. Plus ca noi suntem fara aparare, nu stim legile, nu avem avocati, pe cand daca s-ar duce la firme sau sali s-ar complica treaba, s-ar lungi... ei vor rezultate rapide.

    Oricum daca vor sa vina la tine, vin chiar daca stai doar pe trackere sau huburi private, etc. Nu va ganditi ca aia de analizeaza si fac din astea sunt incepatori care au auzit si ei de oDC si dau la intamplare clickuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. "torrents(cu trafic criptat) ... sa zicem ca e viitorul"

    confuzi niste termeni... exista doar "protocol encryption", o metoda prin care se incearca trecerea peste limitarile impuse de unele ISP-uri. dar asta nu duce la o crestere a securitatii.

    RăspundețiȘtergere
  4. eu stiam ca implicit isp-ul nu isi da seama ce transferi ...

    RăspundețiȘtergere
  5. da, nu pot sa vada cat am dat eu jos per total, sau ce am in share..da' pot sa ma dibuiasca simplu, in client iti arata lista de ip'uri conectate la tracker/releasul respectiv, so....

    RăspundețiȘtergere
  6. D C NU E LEGAL DC++?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!