LTR !!!

Vorbeam cu niste prieteni cu varste apropriate ( 20- 21 ani ) despre realtii ... si ajunsesem sa vorbim despre LTR ( long term relationship ). Vreo 2 dintre ei aveau LTR-uri de 1 an jumatate sau chiar 3 ani. La un momentdat ii zic tipului cu ltr de 3 ani " iti dai seama ca nici nu mai stiu cate prietene am avut in ultimii 3 ani ? " iar el imi raspunde " cand iubesti restul nu conteaza ".

In momentul asta stau si ma gandesc nitel ... niciodata nu am pornit de la premiza ca nu vreau ltr ... ba chiar mi`am dorit .. numai ca nu a fost sa fie. Pana acum recordul la relatii e undeva in jurul cifrei de 6-7 luni .

Dar desi as fi vrut sa treaca anii pe langa mine si iubita .... nu pot sa nu ma gandesc ca esti inca mult prea tanar pentru asa ceva ... Multi care incep o astfel de relatie ... pornesc de la o varsta frageda ... si ma intreb cata iubire mai exista ... si cate obisnuinta.

Plus ca de la fiecare tipa cu care ai o relatie ai ceva de invatat .... ceva ce nu cred ca ai putea sa extragi de la una singura. Sunt de parere ca dupa o droaie de relatii scurte ( pana in vreo 6-7 luni ) stii cum sa te comporti intr`o relatie ... si poti sa faci a merge o relatie serioasa. Te maturizeaza mai mult decat o relatie de x ani.

Pozitia mea ...e ceva de genul ( strugurii sunt amari ) : desi vreau un ltr la varsta asta ( 21 ) cred ca e mai bine cu relatii mici si dese ( 1-3 luni )

Comentarii

  1. Cum definesti tu o relatie? O chestie de 2 saptamani nu e relatie (imo). Am avut o relatie de 2 ani jumate, de la 19 pana anul trecut, si nu mi se pare c-am ratat nimic. Relatiile de 2-3 luni nu-s genul meu... Daca nu plec cu ideea ca o sa tina ceva mai mult, nici n-are rost sa incep ceva.

    Exista si extrema cealalta, sa ramai forever and ever cu prima prietena/primul prieten, ceea ce iar nu e foarte bine. Dar e cam dificil sa zici 'gata, ne despartim' doar pentru ca sunteti de 3 ani impreuna si 'e cam mult pentru prima relatie'. Cata vreme merge (merge chiar bine, nu ca merge din obisnuinta), de ce sa strici?

    In definitiv, fiecare cu preferintele lui... unii-s facuti numai pentru relatii lungi, altii numai pentru relatii de 2 saptamani, si altii pentru ceva intermediar.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu ca ar fi vorba de relatii ... chestiile astea de <2 luni chiar nu sunt relatii ... poate chiar mai sus sa fie limita temporala ... dar ideea e ca la varsta asta mai ales ca te limitezi (ca experienta de viata ma refer) prin majoritatea lucrurilor de durata (vezi aici si "relatiile") dar mai ales ... o relatie d-asta la varsta "frageda" are toate sansele sa ajunga o relatie cu apeluri la 112 pentru violenta in familie :)) sortite pieirii relatiile astea dupa mine.

    err but that's just me, un om cu persoane marcante precum "charlie sheen" =))

    RăspundețiȘtergere
  3. Jen - nu am zis ca am plecat de la premiza " nu vreau ltr sau nu o sa tina ... i dont give a fuck " niciodata. Conjuctura a facut sa vorbesc din punctul de vedere a tipului fara relatii de tz ani.

    Nu stiu daca am mai zis ( postul l`am scris super super repede ca ma duceam sa vad finala ) dar mi se pare o prostie sa stai cu cineva doar ca te`ai obisnuit ( cunosc cazuri ) si oricum relatia nu mai merge de loc.

    Dupa o perioada prea mare de timp intervine si curiozitatea de a incerca altceva ... rutina omoara.

    Cum e piesa aia " dragostea dureaza 3 ani " or smth

    RăspundețiȘtergere
  4. Intradevar, te maturizeaza enorm o relatie d'asta. Si ca orice relatie are avantaje si dezavantaje..(cum mi-ai zis tu faza ca in timpu ala tu ai .... ) Iar sa ai o persoana langa tine care te stie prea bine, stie ce vrei ce ai nevoie..cum ai nevoie etc e un avantaj enorm..IMHO.

    Oricum sunt mai multe detalii care nu le cunosti...

    RăspundețiȘtergere
  5. Un ltr la 19 ani este altfel decat un ltr la 24. Pe la 20 ar trebui sa te distrezi, nu sa te gandesti la ce covor ne cumparam in sufragerie. Generatiile astea tinere se maturizeaza mult mai repede pentru ca sunt expuse la mai multa informatie decat gainile batrane ca mine. Cel mai bine e sa faci ce simti. Si mai ales, sa nu stai intr-o relatie de teama sa fii singur. Balta are peste.

    RăspundețiȘtergere
  6. La varsta de 20-21 ani baietii inca simt nevoia de "cantitate" si nu de "calitate", ca sa vorbim pe sleau.
    (prin "cantitate" inteleg mai multe relatii scurte, in locul uneia lungi).

    Ceea ce mi se pare ok, in primul rand pt ca (poate, nu se stie exact :P) si fetele vor acelasi lucru, in al doilea rand pt ca experienta este mai bogata in sensul ca nu ajungi sa cunosti oamenii daca stai cu niste "ochelari de cal" :)).

    Nu iti poti da seama de propriile "limite" pana la care ai merge intr-o relatie de lunga durata stand langa o singura persoana 3-4 ani.
    Si mai bine sa "te vanturi" acum decat sa ajungi la 30 ani in [pragul sau] timpul casatoriei si sa te gandesti :"Cum ar fi fost sa i-o frig unei roscate??...ca numai la blonde m-am uitat pana acum" :)).

    Unde mai pui ca fiecare persoana este diferita => fiecare persoana in parte te ajuta sa descoperi altceva despre tine insuti.

    RăspundețiȘtergere
  7. Evident, se poate să ajungi la 30 ani si să-ţi doreşti să trăieşti în continuare ca la 20...dar atunci e deja vorba de imaturitate.
    Cândva, cândva trebuie să ne aşezăm şi la casa noastră.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!