Fenomenul : " Taran in Spania "

De fapt poate sa fie vorba pe langa " Taran in Spania " si de " Tradati in mahala ( in dragoste ) " sau " MegaSTARRRRRRRRRRR " ... filmuletele astea de pe youtube reprezinta mostre de prostie crasa sau penibilitate extreme si sunt modul in care poti sa ai pentru 2-3 zile un boom de trafic.... pentru ca prostia ne amuza ... si ne place sa radem alaturi de prieteni. Astfel functioneaza un fel de marketing viral .. se da mai departe si ajungi sa primesti mass msg pe yahoo cu propriul link.

Exact ... uitasem sa zic de asta ... yahoo messenger mass message este modul viral prin care linkurile astea se propaga. Asa ca daca esti baiat destept poti sa iti faci un pseude blog ( adica o colectie de mass msg-uri de pe yahoo , chestii amuzante si filmulete cretine ) implementezi si optiunea " Trimite linkul asta pe yahoo " .... prinzi un filmulet stupid ... and u are in business !

Cam despre asta e vorba cu Vladinho si blogul lui ... probabil cresterea de 1900% de trafic ar fi trecut neobservata daca nu zicea Manafu ceva de asta ... asa ca m`a facut curios sa arunc un ochi mai in detaliu asupra pseudoblogului ( eu personal niciodata nu o sa consider genul asta de site-uri bloguri ... am eu standardul meu de blog in capusor ) ... site-ul e facut aproape perfect din punctul asta al marketing`ului viral.

Exista optiunea de a trimite pe yahoo linkul asta ( evident mass msg ) , exista optiunea de a vota ... poti sa pui si comentarii ... eventual te mai iei la harta cu vreun idiot pe acolo si o sa reveni sa`i mai zici doua .. pai ce naiba e perfect si nici nu mi se pare anormal asta :

MegaSTARRRRRRRRRRR

Posted on October 15th, 2006 by vladinho87. Filed in .filmulete.
192 comentarii
37,830 Views
Dar sa vorbim din perspectiva blogurilor despre fenomenul asta cu filmulete de pe youtube ... In primul rand as adauga ca este un bun mod de a mai atrage niste vizitatori fideli ( din miile de oameni care iti intra in cele 3-4 zile de glorie .... un procent destul de mic vor deveni cititori fideli ) asta presupunand ca are si ce citi la tine pe blog. Cu alte cuvinte .... un filmulet de genul asta poate sa te faca mai citit ( nu vorbesc de perioada boomu-ul ala ) dar dupa cum am observat pe propria piele ( cu taran in spania ) poate sa iti aduca pe blog si genul ala de persoane de care nu vrei sa fii citit.

Adica recunosc ... m`am bucurat la cele cateva mii de vizitatori .... dar totusi calitatea indoielnica a majoritatii celor care m`au vizitat ... m`a scarbit ... si de atunci incerc sa ma feresc de genul asta filmulete. Prefer calitatea (... profilul bine delimitat al celor care am senzatia ca ma citesc ) ... fata de cantitate dubioasa.


Taran in spania in sine ... a fost probabil cel mai cunoscut filmulet de gen ... dar nu e singurul.. tocmai de asta vorbim de un fenomen. Fenomen cu o anumita rata de repetare ... as putea vorbi chiar de " filmuletul sezonului " dar sunt mai multe filmulete "fierbinti" pe sezon. Oricum concluzia cu care doream sa inchei era : big traffic but no returning !

Comentarii

  1. dar aici nu mai e vorba de citit ca n-are sa citeastca poate sa vizioneze,sau iei termenul de "citit" cu ghilmeoace.Si normal nu poti vorbi aici de un blog.

    RăspundețiȘtergere
  2. dupa cum spuneam si eu la manafu. ala nu e blog (de vladihno zic)

    RăspundețiȘtergere
  3. http://vladinho.haipa.ro/?p=275 sa intelegti cum sta treaba!

    RăspundețiȘtergere
  4. the horror
    si greata serioasa mi-a venit la sfarsit, cand mi-am dat seama ca seamana cu unu pe care-l cunosc

    RăspundețiȘtergere
  5. vorbesti de filmulet morbo? si mai ales ... care din cele 3?

    @vladinho ... dude chill .. nu a zis nimeni ca e rau ce faci .. eu doar faceam o mica observatie pe baza filmuletelor astea generatoare de isterie in masa cu mass msg-uri :)

    RăspundețiȘtergere
  6. E adevarat ce spui nihasa... insa gandeste-te putin... cum promovezi in ziua de azi un forum sa zicem? ... probabil cea mai buna metoda e spammul (alias mass'uri pe ym) ...de ce? pentru ca exista zeci de mii de forumuri... iar sansele tale de reusita sunt foarte mici ... Acum 1 an de zile existau putine bloguri ...foarte putine chiar , in romania... era destul de simplu sa iti fidelizezi cititorii pentru ca alte optiuni nu aveau si era un fenomen nou , dar cu timpul s-a ajuns la un numar considerabil de bloguri...si iata ca si promovarea unui astfel de site devine complicata.... iar spamm'ul e un fenomen ce apare...normal zic eu :)

    RăspundețiȘtergere
  7. buddha cu parere de rau iti zic ca esti pe langa ....sau cel putin asa consider eu. E adevarat ca e tot spam ... dar nu il faci tu ... adica nu iti promovezi tu site`ul prim spam ... ci userii care au gasit ceva interesant la tine.

    Asa ca desi la end user ... ce primeste e spam .. de la sursa ce pleaca nu e spam.

    Cat despre forumuri ... nu prin spam poti sa faci ceva ca lumea .. pentru ca oke a intrat omul o data ... hai sa zicem ca il si pacalesti sa`si faca user ... dar nu o sa intre de enshpe mii de ori. Si nu realizezi ce vrei de fapt ... sa creezi o comunitate. Pe user trebuie sa il atragi cu ceva ce il intereseaza si care il indeamna la interactionat.

    In general forumurile isi creaza comunitatea din userii care intra pe site ... pentru ca mai greu sa vezi forum stand alone. Si practic tot ce se vorbeste pe forum e axat pe un singur subiect(more or less ).

    Nu conteaza cat de putine bloguri existau .. pentruca daca nu scriai ceva interesant pentru cititor ... te asigur ca nu mai revenea a 2a oara.

    Am scrijelit mai de mult un quick guide
    pentru promovarea blogurilor ... cred ca inca e de actualitate

    RăspundețiȘtergere
  8. dude, din pacate tu scrii tot mai rar....

    RăspundețiȘtergere
  9. LE: Legat de spamm, acum o luna cand am inceput eu bloggul, m-am dus si eu ca magarul sa dau spamm pe ici si colo, ca ma-ntelegi, si-adeschis je blogg. Ideea e ca cei care au intrat din spamm, a 2 a oara nu au mai venit. In schimb, observ ca revin oamenii daca pui continut interesant, din orice domeniu, ganduri, lucruri proprii. In felul asta am in jur de 80-90 de unici pe zi si cca 200 de afisari. nu e mult, dar eu zic ca e ok, ptr inceput si ptr un necunoscut in zona.

    RăspundețiȘtergere
  10. inca nu am norma de scris :D .... bag si eu o mazgaleala cand am chef :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu stiu... era doar o parere asa... poate fi "pe langa" ...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!