Treceți la conținutul principal

An Inconvenient Truth

Am savurat documentarul mult asteptat in care Al Gore vorbeste despre incalzire globala ( global warming ) clipa cu clipa ... asteptand ceva socant care sa ridice nivelul de awareness peste limita de intoleranta tacita sau i`as spune complacitate daca ar exista cuvantul asta. Din pacate nu s`a intamplat asta ... desi pot spune ca este un documentar bun ... dar parca ii lipseste ceva nou cu adevarat. Toate informatiile ... ma rog sa nu exagerez absurd acum ... dar majoritatea imi erau deja cunoscute ... singura diferenta e ca acum sunt imbracate in niste grafice dragute.

Pe alocuri sunt si chestii socante ( mai bine spus incredibile ) ... dar din pacate nu ma regasesc in ele ... adica sunt extraordinare dintr`un punct de vedere stiintific ... dar nu social. Doream sa vad un Al Gore suparat .. care trezeste la viata un auditoriu indoctrinat sau mai bine spus ignorant. Nu mi`a lasat impresia ca a reusit asta ... si pe cat de mult am asteptat documentarul asta .... pot spune ca ma declar dezamagit asteptandu`ma la o alta abordare decat cea clasica.

De ce alta abordare? pentru ca ignoranta si`a creat o bariera impotriva documentarelor clasice cu rol de trezire la viata a constiintei globale pentru o evolutie in simbioza ( ghilimele ghilimele ) cu planeta bla bla bla ... u got the point.

Overall daca ar fi sa ii dau o nota asa ... as spune un 8.5/10 la capitolul documentare.

In cealalta extrema este E.v.o pe care l`am vazut tot recent ... relativ spus vazut ... ca nu am rezistat doar 22 minute pana sa cedez. Modul in care s`a ales punerea ideii in valoare a fost unul atat de neinspirat incat nu am avut taria necesara de caracter si interesul de a il urmari pana la capat.

Ce imi pare cu adevarat rau e ca ideea din spate suna chiar promitator dar datorita modurilor de filmare , prezentare si realizare dezastruoase ... i just said fuck off. Nota 1/10

Momentan in top ramane " What the #$*! Do We (K)now!? " care chiar mi ridicat niste semne de intrebare. Desi nu e un documentar stiintific sa zic asa ... a reusit ce si`a propus ... si asta a fost sa ma intreb " what the fuck do we know? ". Parca am si scris acum muuuuult timp un post destul de interesant despre asta dar momentan nu il gasesc ... asa ca o sa revin cu un link catre el prin comentarii.

Comentarii

  1. In caz ca nu ai vazut inca Who Killed The Electric Car, sa te uiti la el. Sunt niste lucruri socante.

    RăspundețiȘtergere
  2. l-a si prezentat aici, cititor infidel ce esti :P

    RăspundețiȘtergere
  3. heh :D ... chiar am vorbit acum vreo 2 sapt de documentarul respectiv.

    RăspundețiȘtergere
  4. where did u get them from...
    plz post answer:)

    RăspundețiȘtergere
  5. try searching mininova.org for " an inconvenient truth " but i dont support downloading it free from the net .. but u can find it there.

    u need to use a torrent client like bitcomet ( google search bitcoment for download )

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Era un bar mișto, dar problema era că mai venea și patronul...

Știți barul ăla făcut de patron în momentul în care a ajuns la 40 de ani și i-a dat cu virgulă bucket listul? Nu? Hai să vă zic cum stă treaba. Toată viața a visat să își deschidă un bar, dar n-a avut timp/bani/motivare. Asta până de curând când s-a dus ca berbecul.

L-a deschis. E mic, simpatic, are un specific bine delimitat, a mers chiar bine la început, dar acum începe să scârțâie. Și ăsta nu înțelege de ce. De ce în fiecare lună vin din ce în ce mai puțini clienți și încasează tot mai pe negativ.

Păi problema majoră e că patronul și-a dorit bar, dar nu și clienți. Am fost în vreo câteva locuri din astea unde noi îl deranjam pe patron. Omul era cu paharul de vin în față, cu gașca de prieteni și cu muzica la maxim. Erau pe distracție și trebuia să o mai pună pe pauză să ne aducă meniurile, să dea muzica mai încet, să ne aducă băutura și la final să ne ia banii.

Omul nu avea chef de noi, chiar dacă eram singurii plătitori de consumație din bar. N-ai cum să ceri prietenilor bani pe c…

Ieri le-am arătat Bucureștiul celor 5 noi beri aduse în România de URBB

De două zile timeline-ul meu s-a umplut de bloggeri care primiseră pachetul din imagine. Poze din toate unghiurile, selfie-uri, nebunie. Eu cred că am primit ultimul lădița care avea frumos atașat următorul mesaj: "Descoperă Europa cu berea care ți se potrivește! #beertrip", așa că presiunea a fost maximă.

Eu ce fel de poză pot să pun ce deja n-a fost făcută de ceilalți? Pe drumul spre casă, ajutat și de constituția specifică de blogger ce trebuia să care 6 kilograme, mi-am zis să fiu o gazdă primitoare și să le arăt celor 5 beri noi o fărâmă de București.

Și pentru că tot zic de ele, dar nu le-am numit, acestea sunt: Grimbergen Ambreé, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti 4 Luppoli Original, Angelo Poretti 5 Luppoli Bock Chiara și Angelo Poretti 6 Luppoli Bock Rossa.

Alături de ele au fost două mutat aici de ceva vreme: Guinness și Weihenstephaner Hefe Weissbier.

Rezultatul este mai jos.














Problema unui food truck făcut din pasiune e că nu se ia niciodată în serios

Sâmbătă am fost la aniversarea celor de la Ground Zero la Verde Stop - un loc ce a văzut de-a lungul timpului câteva street food festivals. Am ajuns regulamentar la 2, mi-am luat o bere și m-am tolănit regulamentar pe iarbă. Deja de la a 2-a bere au început șoriceii să danseze prin stomac așa că am făcut un tur al food truck-urilor prezente.

La BurgerVan timpul de așteptare era de peste 45 de minute, la Pește Pâine nici nu deschiseseră la aproape 3 ore de când începuse evenimentul, iar la Dianei 4 norocul a făcut să aibă gulașul făcut dinainte așa că puteai să mănânci pe loc. Nu zic că m-am resemnat, că au un gulaș bun, dar speram să bag niște cartofi prăjiți de la Pește Pâine.

Au deschis și ei jumătate de oră mai târziu și imediat s-a făcut o coadă care s-a împrăștiat repede. N-am înțeles de ce, dar mi-am zis că ăsta e momentul să merg să iau niște cartofi. Țeapă. Urmau să îi facă în 30 de minute după spusele lor. Mmda. Bine.


Am mai zăbovit ceva timp la niște vorbe și bere, dar am z…