Internetics -ul de aseara

Aseara a fost internetics ... as putea sa spun ca a fost decernarea de premii pentru cele mai bune site`uri romanesti .... dar ma doare inima sa afirm asta. Anumite subcategorii au fost echilibrate si premiul reflecta cu relevanta castigatorul .... dar hai sa o zicem si pe aia pe bune ... destule categorii cu un singur participant si incredibil si un singur castigator.

As spune ca nu asa se realizeaza o competitie ... dar e deja la mintea cocosului. Ehh au fost si categorii cu 2-3 nominalizati si nici un castigator ... dar nici o categoria cu un singur nominalizat si nici un castigatori ( sper sa nu ma insel - poate mi`a scapat ceva ) cu alte cuvinte .... unde nu exista competitie ... exista castigator ... si unde exista o relativa competitie ... nu exista.

M`a dezamagit interneticsul rau de tot ... fiind prima editie la care am participat <... ma asteptam sa fie ..... altfel. Primul contact cu dezamagirea l`am avut cand am vazut site`ul competitiei ... nu reuseam sa gasesc programul interneticsului ... aveam senzatia ca fontul mare cu care e scris " Program" se refera la casuta de "insert email here" ... poate sunt eu mai neinitiat ... dar nu am fost singurul ... si alti oameni au avut aceasi problema. Consider asta un mare impediment la o competitie care ridica in slavi design-ul si functionalitatea.

Dezamagirea a continuat aseara in Kristal ... cand am dat peste o atmosfera cam intunecata. Ma asteptam ca inaintea festivitatii sa existe o luminare mai decenta pentru a favoriza "networkingul" dar aparent acest networking nu este atat de necesar. Nici muzica " in surdina " nu pot spune ca ajutat prea mult ... desi te puteai intelege fara sa ridici tonul prea mult. Dupa festivitate de premiere s`a dat liber la ... plecat acasa *cough cough* vroiam sa zic petrecere. Desi gala de premiere care trebuia sa dureze 2 ore jumatate ( a fost scurtata la aproximativ o ora si 15 minute ) .... lasa loc suficient pentru networking pana la ora 10 cand incepea petrecerea ... organizatorii au ales varianta mai fireasca : muzica si bassul date tari .. Asa ca in scurt timp ( sa fie maxim 15 minute? ) Kristalul s`a golit de participanti , invitati si curiosi ... Am mai rezista o ora dupa acest moment crucial ... dar era trist ... kristal - ul : fetite leganandu`se in deriva si baietei pusi pe baut whiskey cu redbull .

Despre gala ... pot spune ca de jumatate de castigatori nici macar nu am auzit ... inclusiv cel care a castigat la categoria blog personal . Drept sa spun acum .. la bloguri personale nu au participat bloggeri ( cu o mica exceptie ) pe care eu ii consider de referinta. Acest lucru m`a surprins ... aveam impresia ca inca exista dorinta de competitie intre bloggeri ... sau poate nu s`a dorit realizarea asta la internetics.

Categoria bloguri cu teme profesionale ... pot spune ca am fost profund dezamagit. Nu a existat castigator ... desi exista o competitie si existau bloguri cu pretentii la premiu. Chiar sunt curios cat de mult a contat aspectul grafic la bloguri ... pentru ca oricum blogurile nu despre asta sunt .. ci despre idei. Tot criticand interneticsul nu am precizat ce mi`a placut asa ca hai sa`i dam drumu cu bilele astea albe.

Mi`a placut :
  • senzatia de gala
  • free drinks
  • oamenii cunoscuti cu care m`am intalnit
  • premile fizice ( Catalin Tenita ne`a prezentat cele 2 premii castigate de al sau Treeworks )
Nu mi`a placut :
  • muzica tare si luminarea slaba care nu favorizau rendez-vous-urile
  • premiere foarte scurta fara vreo interventie din partea juriului
  • interventiile ca pe stadion ale unor oameni din public
  • categoriile cu un singur participant/castigator
  • petrecerea de final care nu era populata de oameni prezenti la internetics
  • nici de prezentator nu pot sa ma declar multumit ... parca era loc de mai bine
  • site-ul care era un fel de triunghi al bermudelor ... ce gaseai o data nu mai gaseai a 2a oara
Eh cam asta a fost internetics din punctul meu de vedere. Ah si era sa uit ... vorba de aseara

Anul trecut noi aveam forumuri , ei aveau moderatori ... anul asta noi avem bloguri

Comentarii

  1. nicio, niciun
    Scrie maestre romaneste.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu degeaba te face lumea papusel :)

    RăspundețiȘtergere
  3. piei satana cu noul doom :)))

    nici o / un mi se pare o tembelie din partea lor asa ca o sa spun fuck the system ... raman la ce am invatat cu greu :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bine ca sunt anul asta blog-uri.

    Daca erau si in trecut as fi stiut si eu cu cine vorbesc.

    Oricum blog-uri anonime (ca "fff", cum am dat de curand) pentru mine nu conteaza.

    Repet, da-i omului posibilitatea de a fi anonim si o sa se comporte intotdeauna ca un Gyges (din "Republica" lui Platon).

    Efectul blog-urilor e unul foarte benefic. Pe de o parte face imposibila manipularea. Pe de alta parte civilizeaza discursurile.

    Inclusiv tu vad ca esti foarte constructiv acum in ce spui, iar organizatorii au toate motivele sa-ti multumeasca pentru feed-back.

    Eu deja ti-am multumit pentru faza cu OC-ul si chiar vreau sa folosesc ce am aflat de la voi.

    Ca o paranteza - in februarie 2004, cand organizam pentru prima oara Internetics, am stat cateva saptamani sa cercetez ce scria pe forumuri si sa vorbesc cu oamenii de acolo.

    Ca efect, in 2005 nimeni nu ne-a mai atacat in public pana la festivitate. La festivitate au existat critici, da. Insa au fost despre "presupusele" influente exercitate de membrii juriului.

    Insa dupa mine nu a fost vorba decat despre paranoia deja traditionala, la o industrie care are mult prea multe orgolii si hormoni fata de cati bani reuseste sa atraga.

    Nu am nici o indoiala ca juriul din 2005 a fost cu mult mai bun decat cel de acum (si vorbesc de juriu ca echipa, nu de faptul ca anul asta a fost si un Naumovici acolo).

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragos Novac a fost in juriul care a dat premiile la bloguri dar daca te uiti pe blogul lui ca sa citesti vreo explicatie despre criteriile de jurizare nu ai s-o gasesti, e ca si cum Internetics 2006 nici n-ar fi existat...

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragos, ma bucur ca esti d`acord cu mine.


    Novac are un post si un interviu audio cu cel care e organizatorul internetics. Despre explicatii pe blog ... nu stiu in ce masura avea voie sa faca asta ... pentru ca am senzatia ca exista o clauza de confidentialitate.

    Cand am zis de transparenta nu ma refeream la o persoana anume din juriu cat mai de graba la toata competitia.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!