Ziaristii nu ne place .... manca`ti`as !

De fapt nu toti ... poate doar cel care a scris asta in editia online a ziarului Gandul - un anonim ... dar un anonim ziarist. Cat de mult conteaza faptul ca e ziarist? oke are o facultate in spate .... asta nu inseamna mai nimic cand vine vorba de talent - acum nu insinuez ca toti bloggerii au talent sau ca se pricep sa scrie mai bine ca niste ziaristi sau mai bine.

Sa fim seriosi ... pai la ce aberatii a scrijelit pseudo ziaristul ala ... cred ca as putea sa scriu singur un ziar intreg. La inceput o sa inchid ochii la ironia de a scrie un articol anti bloggeri intr`un mod blog style (cum ar scrie un blogger ). Fac abstractie ca pot ....da? oke continui cu niste generalizari despre cat de distrusi sunt (n.m ... ei ! ) ca nu au timp de a trai real life ( *ironic* ....in caz ca nu stiati in ro se poate trai din bloguri !!!!! ) si apoi mai dau cu stangul in dreptul spunand aparent bloggerii astia sunt un fel de mini reporteri care transpun cititorii mai aproape de evenimente. Pai stai putin ... ce fel de evenimente? erectia de dimineata? criza internationala a hainelor de spalat? summitul din bucatarie? ... sunt confuz ... pentru ca intelesesem ca bloggerii astia nu ies din casa sau cand ies nu au parte de real life.

Trecem peste finut ca totusi am de scris un ziar ... si ajungem la motivul transhumantei de la blog personal la unul cu un iz de profesionalism. Putem sa facem si o balada in care sa povestim cum ala profesional complota cu ala tematic sa`l ucida pe cel personal ... Problema la partea asta cand o scriem e ca poate sa gaseste un bloggear slinos din asta sa ne zica ca in general bloggerii au un singur blog care in mod normal evolueaza dupa cum isi doreste autorul.

Dupa asta ne facem interesant filozofand despre lipsa de timp a bloggerului de a reflecta la ceea ce a scrijelit ... pentru ca aparent exista falsa premiza cum ca bloggerul scrie la cerere sau de nevoie . Oke hai sa facem un news flash asa pentru al` care nu intelege : libertatea asta paduchioasa pe care bloggerii o au implica posibilitatea de a iti expune in scris un complex de idei si argumente premeditate ... asa ca orice reflectie ulterioara este un fel de frectie la picior de lemn.

Articolul respectiv e de toata jena pentru orice ziarist ... eu personal inteleg ca seful a vrut un articol despre bloguri .. dar da`o dracu ... daca tot trebuie sa il faci si mai esti si platit pentru asta ... incearca si tu sa fii aproape de adevar.

Concluzie : Oricum ... am mai zis`o si o mai zic ... un blogger are credibilitate .... un ziarist ( exceptand ziaristii faimosi pe care pot sa ii numar pe degetele de la o mana ) nu are credibilitate .... ziarul la care scrie are ... dar el personal nu are. Cei care citesc bloguri o fac pentru ca le place modul in care omul respectiv scrie ... pe cand draga ziarist cu parere de rau iti zic ca s`ar putea ca lumea sa nu iti caute expres articolele scrise de tine .... lecturarea lor se face automat pentru ca e publicat in ziar sau pe site`ul ziarului. Oricum cam trasa de par orice comparatie ziarist - blogger ... pentru ca automat am alte asteptari de la fiecare: de la primul vreau obiectivitatea de fier si de la al doilea subiectivitatea pentru care il apreciez.

Cumpar un ziar doar pentru ca scris nu stiu care ziarist? Raspunsul este nu. Citesc un blog doar pentru ca scrie o anumita persoana? Raspunsul este da. De ce fac asta? Pentru ca unul e un fel de web 1.0 si altul e web 2.0 - de la primul ma astept la informatii concise si exacte si de la altul la interactivitate si condimentare a informatiilor.

C.S.D cu parere de rau iti spun ca nu ai atins asteptarile/standardele web 1.0 .... asa ca mi te gasesc inutil ca ziarist ... dar ( exista un dar !!! ) .... ai avea succes ca blogger.

Era sa uit .... Andrei Rosca mi`a atras atentia asupra articolului ala.

Comentarii

  1. frumos copy paste ... pentru ca refuz sa cred ca ai scris asta dupa ce ai citit articolul ... prea mult offtopic

    RăspundețiȘtergere
  2. Toti habarnistii fara viata vor sa ne dea lectii cum sa traim.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iar nu ne place ziaristii...
    Frate, dar asta e retardat de-a binelea...
    Uite informatie noua despre noi: cand un site nu mai e suficient de trendy sa ne facem blog pe el, ne mutam pe site-ul care e trendy:))...
    Avem cate 2-3 bloguri?... poate doar cei/cele;) care vor sa se dea mai inteligenti decat media (cunoscatorii stie:) e o duduie care a dat recent cu bata in balta:P). Este demonstrat faptul ca un blog este cu atat mai puternic cu cat informatia (de orice tip) este mai concentrata. Ca sa nu mai vbim de faptul ca un blogger care se exprima in 2 bloguri personale isi pierde din credibilitate, e cel putin parerea mea.
    Blogul este o marca pentru cine si l-a transformat intr-o marca. UNA singura:)
    Si inca ceva: daca se ia cineva de unul/mai multi bloggeri, sare toata blogosfera:D... Daca se ia cineva de un jurnalist cine sare?=))... sar toti sa vada spectacolul...=))
    Salve! Ii scriu si eu un reply lu' nenea cand termin de interactionat cu lumea reala pe ziua de azi:P

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna,

    Celelalte articole de la rubrica zilnica Blog Cititori mi se par pozitive, bine documentate - chiar am scris in urma cu cateva zile insemnarea "Gandul crede in bloguri".

    Carmen

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici nu contest asta. Articolul respectiv e mai special pentru ca nu e scris de cel care a scris celalalte articole ( nu conteaza ca sunt pozitive sau negative ... important e ca sunt concludente si prezinta o parere pertinenta )

    RăspundețiȘtergere
  6. lasa, ca v-a cam ofticat. L-ati umplut de commenturi si de posturi interminabile "cu dedicatie". Serios:cam multa atentie si energie investite intr-o mica rautate(ca la asta se rezuma "articolul" ala dupa parerea mea)

    RăspundețiȘtergere
  7. Am pus şi eu o galeată de... pixeli, pentru autor. Cu dedicaţie!

    Probabil comentariul de pe site o sa fie moderat...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ahem, eu cred ca individul de fapt are un blog, care nu e citit... si e frustrat. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. nu e un ziarist anonim. sunt initialele lui la sfarsitul articolului. probabil ca alte articole le semneaza cu numele intreg.

    RăspundețiȘtergere
  10. banel .. poate tie initialele alea iti zic ceva ... pe mine sincer ma lasa rece.

    RăspundețiȘtergere
  11. si cu parere de rau iti dau nota patru si te trimit la recitirea articolului scris de mine ... pentru ca fac referire la initialele alea nenorocita ... dar lenea e prea mare sa citesti tot.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am fost rugat sa precizez ca primul comentariu nu este al autorului articolului din gandul.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!