Planet Earth…

Este un documentar produs de BBC si care e realizat in intregime HD ( high definition ). L`am vazut recent si am ramas uimit. Calitatea imaginii este una de vis si pur si simplu te lasa fara cuvinte. Momentan am vazut doar 3 episoade din cele 11 existente …. Dar pot spune ca sunt fanul sau numarul unu.

Cu adevarat impresionante sunt imaginile filmate de elicopterul dotat cu o camera HD cu un system giroscopic de stabilitate. La o adica cum sa nu te impresioneze un zoom de 72x care prezinta o imagine nemiscata, clara si bogata in detalii de la 1 km departare? Documentarul de fata are multe lucrui cu care sa se laude … de la fiind primul documentar realizat in intregime HD pana la fiind primul documentar care surprinde anumite specii rare de animale.

Mi`a mai placut la nebunie si faptul ca pe parcursul intregului documentar (efectiv) nu sunt prezenti oameni sau constructii/lucruri facute de mana omului. Este natura in toata splendoarea salbaticiei ei. E cu adevarat impresionant ce desfasurare de forte poate sa aduca pe tabla de sah natura si oarecum iti schimba conceptual legat de frumusete. Frumusetea adevarata e in esenta natura.

La un momentdat am zis documentarul efectiv … pentru ca la sfarsitul fiecarui episod e un fel de jurnal despre cum s`a filmat o anumita secventa prezentata inainte. Atunci iti sunt prezentate si tehnica de care s`au ajutat realizatorii documentarului sau chiar cei care au facut posibile aceste imagini inmarmuritoare. Este un contrast bine realizat intre naturaletea cadrelor prezentate si efortul sustinut din spatele acestora.

Este un documentar pe care vi`l recomand cu placere … pentru ca te tine lipit de ecran pe toata durata lui.

Comentarii

  1. Faci un cadou de craciun sa mi-l trimiti?
    Ramburs, I'll pay teh bitches.
    200k + transport?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!