Atentat cinegetic?

Am o boala pe ipocriti si toti astia care se dau loviti la chestii de genul asta. Da da da vorbesc despre deja mitica vanatoare de la ... bla bla de mistreti a lui Tiriac. Am problema asta de vreo 2 ani exclusiv pe subiectul asta.

Ma enerveaza toti care huiduie vanatoarea ... si incearca sa imi bata obrazul ca xxx mistreti ucisi reprezinta o tragedie. Tragedie pentru cine? Vanatoarea avand loc intr`un loc organizat ... care va fi repopulat dupa acest eveniment .... unde este problema?

"Aaa pai nu e moral sa omori animale in modul asta ... " Da? Aia de la fermele de animale cum crezi ca ii omoara? le citesc povesti pana mor de plictiseala? Lasati ipocrizia asta ca ma enervez si va intreb de cate ori v`ati gandit la problema asta morala (a omora animale) cand erati la KFC?

Nu inteleg de unde pana unde problema asta legata de vanatoare. Vanatoarea in exces si necontrolata este un lucru rau ... nu am zis ca n`ar fi ... dar daca se realizeaza intr`un mediu controlat care dupa partida de vanatoare va beneficia de refacerea numarului de animale .... de ce nu? Este barbar? primitiv? daca esti vegetarian si respecti acest mod de viata te inteleg intr`o oarecare masura.

Fuck this ... ma repet cu ce argumente am venit in trecut si nu am chef pe moment.

Rezumat.

Noi suntem specie dominanta .... daca mistretii erau specie dominanta probabil faceau acelasi lucru. Noi si delfinii suntem singurele animale care omoram de placere ... probabil chestia asta apare cu nivelul de inteligenta. Poate sa fie frustrant candi aia teribil de bogati vin sa vanaze in tara ta .... dar nici asta nu e motiv sa fii ipocrit si sa te bati cu pumnul in piept pentru ceva ce nici macar nu crezi.

Comentarii

  1. Te-apuci de vanatoare ?:) cum e cu vanatoarea de iepuri ? :-"

    RăspundețiȘtergere
  2. da, dar animalele de la ferme sunt omorate pentru hrana
    astia, chiar daca nu stiu ce or face cu carnea dupa aia, le omoara ca sa se distreze
    dar oricum, mistretii sunt multi

    RăspundețiȘtergere
  3. si ... crezi ca arunca carnea mistretilor? omege...

    RăspundețiȘtergere
  4. cica "Dupa imortalizarea performantelor vinatoresti, invitatii nu s-au atins de prada, cei 185 de mistreti fiind livrati unei fabrici de mezeluri."
    if that's true, n-ar trebui sa mai comenteze nimeni...pt ca nu vad care e problema. ok, inteleg ca majoritatea considera vanatoarea "just a sick way of "having fun"", dar.....atat timp cat toata chestia e legala....nu pot sa zic decat ca imi pare rau pt ei ca s-au nascut mistreti...:P ca sa spun asa.I mean...really...tough luck. e departe de a fi o tragedie....

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa ne place noua romanilor sa ne ofticam pe aia care au bani. Daca are omul bani si poate sa vaneze pe terenurile lui cat il tine...asta e. Bravo lui!

    RăspundețiȘtergere
  6. aah...my bad. eeeh....:D 185, 50-60, 100, 240.....it's all the same. banuiesc ca au facut acelasi lucru cu ei si anul asta... ;)desi nici nu prea are importanta...

    RăspundețiȘtergere
  7. Cica carnea a fost donata unor centre de plasament din cate am inteles eu...sa io zica lu Mutu si lu Consuelo si lu aia mica ca dau ei vanat la centre.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ideea e ca vanatoarea e un sport al barbatiei, al curajului si al dibaciei. In momentul in care dai drumul la doua sute de mistreti si te apuci si tragi in ei pana cand mor toti, asta nu mai e vanatoare, e masacru.

    Dar, intr-adevar, s-a facut prea mult tam-tam pe tema asta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Singurul cu un argument valabil si in post, si in commenturi, Andrei Maxim... Da, a fost un masacru. Da, ne place sa ii hulim pe cei cu bani, care isi permit. When will the bunny season start?...

    RăspundețiȘtergere
  10. Din cate stiu eu acel fost domeniu al lui Ceausescu are 11500 hectare si cam vreo 500 porci mistreti.

    Nu stiu exact dar tind sa ma indoiesc ca i`au adunat pe toti intr`un singur loc si i`au executat.

    1 hectar = 100 x 100 metri.

    Totusi din niste calcule rezulta un spatiu suficient de mare incat nu fie chiar un tarc.

    RăspundețiȘtergere
  11. 1. sa nu ii mai zica vanatoare pentru ca ce fac ei se cheama stat...nu o sa-l vezi pe tiriac prin tufisuri sau mergand pe jos sa caute mistretul; haitasii ii aduc vanatul fix in catare, el sta cu pusca la ochi, cand a aparut animalul in tinta sa, poc, headshot, super vanator...asa si eu pot fi vanator...platesc haitasii sa imi prinda mistretul in cutie, sa mi-l aduca in sufragerie si in pauza publicitara, de la stiri, ii trag un glont intre ochi
    2. faza cu repopularea zonei cu mistreti...=))...super bun banc...ai fost vreodata prin zonele alea? eu merg pe munte...nu dai de animale salbatice asa usor pentru ca nu mai sunt asa de multe...nici ursi, nici cerbi, nici mistreti, nici vulpi, nici lupi, nici macar cocosi-de-munte...faza cu repopularea zonei cu animale e un banc spus ca sa taca dreacu populatia si sa dea bine la TV...180-240 de mistreti omorati..daca in toata tara intr-un an, se nasc atatia mistreti, data viitoare il rog pe dl. tiriac sa ma foloseasca si pe mine pe post de vanat
    Daca ar fi vanatoare adevarata, m-ar mira sa vad 15-20 mistreti omorati

    RăspundețiȘtergere
  12. Vanatoarea ca instrument social asa se face ... nu te duci in padure te manjesti cu feromoni si stai cu zilele sa cauti vanatul. ASta e o vanatoare de vita nobila sa zic asa .... englezeasca. Se pune accent pe comunicarea intre participanti nu pe ritualul de vanatoare. Si oricum vanatoarea aia adevarata de care iti place tie sa zici este una pentru cercuri foarte restranse de oameni 1-2... aici e pur si simplu vorba de socializare.

    Cat despre repopulare ... facand asta anual si avant in continuare ce animale sa impuste .. tind sa cred ca totusi se repopuleaza. Mai ales ca este un teren privat de vantoare. Din cate cunosc Tiriac investeste foarte multi bani in respectivul teren: refacerea populatiei de animale, refacere infrastructura si alte chestii din astea.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu tine de frustrari provocate de cei bogati sau de ipocrizie. Hai sa o luam pe rand:
    1. In Franta nu mai exista decat 2 ursi. In Anglia nu mai exista niciun mistret in mediul natural. Nu vreau ca tara mea sa ajunga asa!

    2. Vanatoarea e prezentata ca un sport. Ca orice sport, ar trebui sa implice fair-play. Mistretii aia nu au nicio sansa: arealul in care traiesc e inconjurat cu gard electric, nu au unde sa fuga.

    3. Tiriac si toti ceilalti nu au nevoie de mistreti. Nu cred ca Tiriac isi pune problema ca nu are ce sa puna pe masa copiilor de dimineata.

    E violenta gratuita. Da, e adevarat, si in ferme exista violenta, nimeni nu ucide porcii cu mila, dar aia sunt crescuti de oameni si ucisi exclusiv pentru hrana, nu pentru placere.

    Deci ipocrizia e de partea vanatorilor, nu a celor care protesteaza impotriva vanatorii.

    RăspundețiȘtergere
  14. sa o luam pe puncte.... la punctul 1 ce faci in afara de a vorbi pe subiectul asta? ce masuri ai luat cum te`ai implicat sa schimbi asta?

    fair play in vanatoare? hahahah ... poate doreai sa spui un ghid de conduita dar nu ai cum sa vorbesti de fair play din simplul fapt ca vanatoarea asta nu se desfasoara intr`un ring ... intr`un colt omul cu mainile goale si dezbracat si in celalalt animalul. Nu exista fair play pentru ca cel putin unul din protagonisti nu intelege notiunea de fair play si in al doilea rand ... orice "joc" in care unul se transfereaza la echipa de tineret din rai/iad .... nu prea e joc.

    Omul nu face lucruri pentru ca are nevoie ... ci pentru ca vrea. Nu am mers pe luna pentru ca aveam nevoie de asta ... intelegi unde bat eu?

    Si ipocrizie a atunci cand spui ca te deranjeaza dar nu faci nimic ... vorbesti si atat .. vreau sa vad ca te legi de un copac si protestezi, ca le sabotezi alora pustile ... orice.

    RăspundețiȘtergere
  15. in curand o sa ramana si romania fara prea multe animale...sa vezi atunci vanatoare de oameni
    stiu cum era vanatoarea de vita nobila, cea englezeasca, dar nu cred ca aia omorau in 2 zile 240 de mistreti...ci mult mai putin...omorau cat aveau nevoie pentru un festin atunci si niste trofee...
    nu zice nimeni de dat cu feromoni sau ceva, dar ce fac ei nu se poate numi vanatoare...macel, asteptat cu luneta sau cum vrei sa ii zici
    cat despre repopulare: terenul o fi, nu o fi privat, ok...dar animalele de pe teren nu ii apartin lui tiriac...animalele circula prin toata padurea...si banuiesc ca in preajma marii vanatori anuale, incepe o atragere a animalelor in zona respectiva (atragere cu mancare, vietati mai mici, etc.)...
    de ce nu se mai fac astfel de vanatori masive in spania, franta, anglia? pentru ca nu mai au ce vana acolo...atat de buna a fost si repopularea animalelor acolo

    RăspundețiȘtergere
  16. Fiind teren privat de vanatoare ... hmm oare de ce l`a inchiriat? sa creasca plante si floricele? Normal ca animalele ii apartin si e un teren inchis.

    Va deranjeaza ca omoara atat de multi ... dar gandeste`te ca asta se intampla o data pe an. Respectand astfel normele legale de vanat/ an. Pare sangeros si barbar dar 363 zile animalele alea nu mai au nici o problema.

    RăspundețiȘtergere
  17. tind sa cred ca atunci cand dl. tiriac vine in romania si are chef de vanatoare, se duce si vaneaza...nu il intereseaza ce zi e

    RăspundețiȘtergere
  18. Ca sa-ti raspund la intrebarea "ce fac pe tema asta?":
    1. Nu vanez.
    2. Nu comand si nu mananc niciodata vanat in restaurante.

    E foarte simplu. Si mult mai eficient decat sa te legi de un copac. Uneori pasivitatea e cea mai buna forma de protest. Nu protestez impotriva popularitatii lui Becali injurandu-l sau scriind impotriva lui. Protestez inchizand televizorul sau schimband programul. E atat de simplu: e un gest de igiena morala.

    E o problema tabu pe care o poti ridica, de exemplu, si in cazul spagii. Nu e nevoie sa-ti dai foc in fata primariei ca sa opresti coruptia. E mai eficient si mai corect sa nu mai dai spaga, nu?

    Cat despre ajuns pe Luna, cred ca oamenii se pot motiva/stimula in alte feluri decat omorand animale nevinovate. Nu prin vanatoare demonstrezi ca esti inteligent si puternic. E ca si cum ai zice ca daca vrei sa-ti demonstrezi barbatia, trebuie sa violezi femei.

    Poate tu gasesti ca e "cool" sa fii impotriva curentului de oameni care protesteaza impotriva vanatorii intr-un fel sau altul. Mie nu mi se pare amuzant, nici cool. E doar cinic si trist ca gandesti asa. Dar ai dreptul la opinia ta.

    RăspundețiȘtergere
  19. Tu percepi vanatoarea ca pe o chestie brutala si barbara ... eu o percep ca pe un mod in care interactionezi cu micul salbatic din tine. Fie il inabusesti sau il accepti. Decizia e a ta.

    Cat despre " Ignorance is bliss " sincer nu comentez. Preferi sa nu te implici ... oke dar atunci nici nu ai voie sa comentezi pe baza subiectului. Fair enough ? ca tot vorbeam de fair play.

    Sa nu zic ca lipsa ta de implicare ar putea sa ti`l aduca pe Becali presedinte sau alte chestii de genu`.

    RăspundețiȘtergere
  20. Am uitat sa adaug... daca tu nu reactionezi ... si faci nimic ... ignori pur si simplu ... ce te face sa crezi ca "turma de oi" va reactiona ca tine?

    Pentru asta exista oameni care iau atitudine si ii inspira pe ceilalti.

    Nu am vorbit de extremism ... pur si simplu exemplele erau necesare sa sublinieze ce spusesem.

    RăspundețiȘtergere
  21. in afara celor 1 miliard de dolari, eu nu vad nici o diferenta intre braconierii care au dat foc in delta ca sa goneasca mistretii inspre catarea pustilor lor si tiriac &co., care folosesc haitasi cu acelasi scop

    RăspundețiȘtergere
  22. In primul rand exista 2 tipuri de activitati care par intr-adevar asemanatoare dar nu sunt:
    1) Vanatoarea adevarata unde unul sau maxim 2 vanatori se duc in padure (si va spun ca am trait cu ei o viata) mananca 2-3 zile numai frunze si brusturi si muschi de copac pana respiratia lor nu mai pare omeneasca nici pentru animale. Astia sunt genul de vanatori care stau nemiscati lipiti de un copac si vine cerbul langa ei si ii miroase sa vada ce dracu e aia si atunci primesc un glont in cap. Deasemenea acestia sunt genul de vanatori care dispretuiesc: pusca cu luneta (pe motivul ca nu mai are animalul nici o sansa si DA asta au ziso chiar ei). Si mai sunt apoi burtosii smecheri care vin prin pile la ei ca sa se joace si ei de-a vanatorii cand astia le aduc animalul la nas.

    2) Vanatoarea de "socializare" cum ii zice Nihasa care e practicata de ... well sunt si burtosii de mai sus printre ei cand au noroc. In orice caz pot sa zic ca sunt foarte aproape de mediul vanatoresc de o vreme indelungata si da mananc carne de vanat si da am vazut animale omorate in padure, desi nu de mine pt ca mi-ar fi mila sa o fac. Apropo, mai e o chestie cu vanatoarea, nu omori orice animal si oricate. Exista o ratie de animale care TREBUIE omorate anual si mai sunt unele animale cu mutatii care trebuiesc impuscate: Ex: cerbii ucigasi care au malformatii la coarne(nu o sa intru in detalii, cautati)

    Si offtopic eu il admir si pe Tiriac si am toate motivele.

    Deci nu resping ideea de vanatoare si imi place si de Tiriac.

    Totusi! Vanatoarea de la punctul 2 mi se pare un bullshit. Esti plin de bani <= esti destept <= gaseste dracului o alta metoda de socializare. Sau macar nu mai mediatiza vanatoarea pe care o organizezi si mai ales numarul de "fraguri"(ca doar esti pe propritatea ta, nu tre' sa dai explicatii). But then again... poate nu esti asa destept incat sa-ti tii pliscul. Si frate 180!!! Dar ori au fost 60-90 de oameni si au impuscat in medie cate 2-3 mistreti, ori au fost 10-15 nesatui la care le merge f. prost casnicia si trebuie sa refuleze cumva. Adica ce arme au folosit frate AK-uri? Parca joaca Morhuhn cu mistreti. Geez!

    RăspundețiȘtergere
  23. cred ca facem un record de comentarii la postul asta...pacat ca doar vorbim si nu gasim pe nimeni sa arunce o dinamita langa tiriac sa vada cum e sa fii vanat

    RăspundețiȘtergere
  24. Sunt de acord in mare parte ca nu e cazul sa ne crizam din cauza vanatorii, dar, sa fim seriosi, te poti simti bine (daca esti o astefel de persoana) si cand vanezi 2,3 hai 10 dar cad numarul victimelor e atat de mare, nu poate sa insemne decat orgoliu gen "Extra, extra, read all about it: Tiriac&co au vanat 500 de mistreti". Daca e vanatoare sociala, sa vaneze 10-20 cat le treuie ca apoi sa socializeze la un gratar.
    Ps: eu mananc la Kfc si nu ma deranjeaza decat exagerarile. Iar asta e una dintre ele

    RăspundețiȘtergere
  25. abia astept sa devina extincte toate speciile de animale pe care le omoara "vanatorii" astia in cautare de socializare
    apoi or sa treaca la urmatoarea specie ce poate fi vanata...
    sa vezi la stiri pe esca: in acest weekend, tiriac & co au reusit sa rapuna eroic peste 300 de cersetori

    RăspundețiȘtergere
  26. Uite unii care sunt mai activi ca mine:
    http://www.thepetitionsite.com/takeaction/800795825?ltl=1169336315

    RăspundețiȘtergere
  27. Signatures: 39

    ca sa nu mai vorbesc de valoarea unei petitii online....

    RăspundețiȘtergere
  28. OK, deci ca sa va linistesc pe toti. Am venit azi de la vanatoare de mistreti, tot ceva aranjat cu vreo 2 plutoane de gonaci si cam 15 vanatori.

    Aici am aflat cateva amanunte de la anumite persoane destul de... sus prin Regia Nationala a Padurilor.
    Tarcul lui Tiriac e impartit in 2 zone: cea de vanatoare si cea de monta(unde se inmultesc animalele alea care ziceti voi ca vor disparea in curand). Organizarea este facuta in asa fel incat fiecare an sa inceapa cu acelasi numar de animale. Si nu ma refer ca mai cumpara altele, ci se reproduc intre ei(vezi: Sex cu Nihasa). Asa ca nu va faceti voi probleme ca va ramane fara animale ca nu e asa. E o vanatoare controlata totusi, si investeste inapoi din ce scoate de pe urma participarii la vanatoare(aparent e vreo 20-30k de euro de persoana, nu au venit aia de afara si au impuscat moca).
    Sa nu credeti ca suntem singurii care avem tarcuri, in Ungaria sunt vreo 13. Si e foarte bine asa deoarece nu ai voie sa vanezi mai mult decat iti permite capacitatea de refacere anuala a numarului de animale. In padure mai greu controlezi asta, in primul rand datorita braconajului.
    In afara de astea, am aflat si faptul ca Tiriac este un vanator foarte bun si off topic un om fantastic de zgarcit.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!