Banii cresc in bloguri

Recent mi`am adus aminte de proiectul de a scoate bani din bloguri - un proiect intrat deja in moarte clinica. La naiba ... deja pot spune ca sufletul a parasit corpul daca e sa continui pe genul asta de comparatii. Ne`am emotionat ca niste copilasi cand ajung in parcul de distractii si vad munti de vata de zahar.

Dar pana la urma am primit una peste manuta intinsa si un "Nu!" categoric de la "parinti". Momentan se incearca schimbarea propietarului si inca exista undeva in zare nirvana celor 200 euro pe luna pentru aia din top 20. Toti avem impresia ca suntem in top 20.

Top 20 ce? aaah afisari. Cu o medie de 1500 afisari pe zi nu cred ca intru in top 20 ala ... e mai greu cu blogspotul si afisarile. E foarte compact si nu prea exista nevoia de a te plimba prin el de multe ori sa faci afisari. Mai multi bani pentru altii.

Dar nici macar asta nu se intampla ... nici nu cred ca se va intampla cu respectivul proiect. Au trecut deva 2-3 luni ..... pe internet. Scuza`ma dar o data ce lansezi un proiect pe internet si dupa 3 luni nu exista o finalizare .... deja proiectul respectiv nu are viitor.

Pur si simplu parerea mea. O comparatie extrema ar fi cu Youtube care dupa un an - an jumatate s`a vandut pe 1.6 miliarde de dolari. Iti dai seama cat de repede se misca totul pe internet. Asa ca orice zi online fara o materializare este o zi pierduta. Schimbarea de propietar reprezinta si o lipsa de credibilitate.

Dar pana la urma cum facem bani din bloguri? Eu am renuntat la ideea asta. Ar fi fost frumos sa reprezinte si pasiunea asta o sursa de venit .. dar aparent mai e ceva de asteptat. Singur nu sunt in stare sa imi gasesc publicitate pentru ca mi se pare o bataie inutila de cap pentru o suma care nu merita asta. De fapt mai bine spus nici nu am idee cat as putea sa scot cu o medie pe ultimile 7 zile de 700 unici pe zi si 1500 afisari. Dar am senzatia ca oricum foarte putini bani.

Concluzionand .... bani din bloguri se fac .... dar trebuie sa faci un trafic destul de maricel si nu prea la indemana mea .... ca deh cresterea este una constanta dar rezonabila.

Mai e si celalalt aspect .... daca nu e o reclama cu care sa fiu eu oke .... nu ar aparea aici.

Comentarii

  1. Bogdan. in general se plateste fie la mia de afisari, fie per click. Google AdSense plateste cel mai bine per click, contul meu de acolo scotand vreo 5 dolari din vreo 15 click-uri (dintre care 10 sunt ale mele, hehe).

    Problema e ca in afara blogul tau ar scoate lejer o suta de dolari pe luna din AdSense. Insa acolo nu ai un venit asigurat, trebuie sa iti impanzesti site-ul cu reclame si uneori poti sa faci $20 si alteori $200.

    Pentru cei care au un trafic mare pot sa aleaga reclamele si sa micsoreze semnificativ spatiul folosit pentru publicitate. Uita-te la Deck-ul celor de la Coudal, care are 14 reclame in retea cu $5300 pe luna per reclama. Adica aproape $75.000 pe luna pentru cateva milioane de afisari, deci 1 cent si jumatate per afisare, dar ai doar un banner de 120x90 si banii vin sigur.

    Eh, sunt multe de zis, dar cum romanul e roman, fie spune ca vrea mai mult pe reclama, fie se plange ca nu ii sunt contorizate toate afisarile si tot asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Andrei, iti recomand multa grija in privinta self-clickurilor. E drept, si eu am dadeam asa ceva acum doi ani, dar parca acum mi-e frica sa nu imi stearga contul pe motive de frauda. Daca insa vrei sa scoti bani din self-clicks, fa un blog sau pagina html pur, in engleza, pe o nisha din alea bine platite (de-alde avocatura, cancer, etc..). Probabil ca ti-ar mari valoarea clickurilor...

    RăspundețiȘtergere
  3. Andrei ... 100-200$ pe luna fara sa imi impanzesc blogul cu reclame mi se pare oke avand in vedere ca nu trebuie sa fac nimic ci doar sa scriu cum as face asta in mod normal.

    Si in ultimul paragraf ai surprins exact ce era mai important. Nu am chef sa ma tiganesc eu pentru banii astia. De asta mi s`a parut super oke ideea de o asociatie care sa imi faca rost de reclama si eu sa imi primesc banii pe ea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Alex, click-urile alea le dadeam sa vad ca mai contorizeaza ceva AdSense-ul, ca prea vedeam intr-una zero pe linie si asta faceam cam o data la vreo 3 saptamani. N-am mai pus reclama la mine pe site de vreo doi ani ca efectiv nu castigam nimic. Cel putin nu viata asta :)

    Eu pretind ca blog-ez din placere, nu din nevoia de bani. Insa cred ca blogurile din Romania trebuie sa ofere mult mai multa informatie utila ca sa ajunga sa faca bani din publicitate.

    RăspundețiȘtergere
  5. salve! acum scoti ceva bani? ca vad ca au aparut si reclame in limba romana! se merita?

    RăspundețiȘtergere
  6. eu nu prea cred ca se merita sincer...cel putin nu se renteaza momentan
    .

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!