Treceți la conținutul principal

HDR

De cand am vazut primele poze HDR am ramas cu gura gascata si am zis ca " this is the shit " ... intre timp am dibuit eu cam cum ar trebui sa le fac desi lipsa unui RAW pe camera conteaza foarte mult. Cu toate astea pot si eu sa fac.

Desi mai greu ca nu am un trepied ( not to self ... buy one) merge sa le fac si cu Auto Bracket (doar +/- 1 EV) si cu o mana stabila. Nu compar eu ce fac cu Auto Bracket fata de ce fac ceilalti cu un trepied si expunere sanatoasa ... dar pot sa compar relativ doua poze facute din acelasi unghi si va las pe voi sa decideti daca se merita HDR sau nu. Nu e cea mai buna poza HDR pe care am facut`o dar este ultima (adica de acum vreo 3 ore)

Comentarii

  1. Ventilatorul ala da o noanta aparte fotografiei...

    RăspundețiȘtergere
  2. Te-a ajutat ce-i drept, dar nu aduce a pozele HDR de pe Flickr.
    Fa pozele cu o diferenta mai mare intre ele, apoi baga-le la mixat in Photomatix Pro (il gasesti usor cu Google).

    Si faptul ca nu le faci RAW nu prea conteaza.Important e sa fie acelasi cadru, cu 3 setari de luminozitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uhm.. am incercat sa fac si eu un HDR d-asta, ce-i drept folosind o singura fotografie. Am facut inca doua copii dupa ea, uneia i-am crescut luminozitatea, celei de-a doua i-am scazut-o. Am incercat sa le dau Merge to HDR in Photoshop, da' degeaba. Imi zice ca n-are "enough dynamic data". :(

    Imi bag eu picioarele, vreau EOS 400D :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincer mie imi aduce mai mult a Contrast Pumping decat a HDR. Si aici nu ma refer la tehnica, ci la rezultat.

    HDR-ul nu e neaparat o tehnica buna numai pentru eye candy. E drept, aduce cu sine multe punte bonus la capitolul asta daca e facuta calumea, insa in principal HDR-ul a fost gandit sa inlocuiasca - spre exemplu - un filtru gradient la fotografia de peisaje cu diferente masive de luminozitate dintre cer si pamant, unde o egalizare a nuantelor ar face si cerul si pamantul sa arate bine si sa nu isi piarda nici un detaliu semnificativ.

    Pentru estetica imaginii (si doar de dragul ei) poti folosi alte tehnici de Photoshop cu mult mai mare succes decat HDR-ul de care vorbesti!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…