HDR

De cand am vazut primele poze HDR am ramas cu gura gascata si am zis ca " this is the shit " ... intre timp am dibuit eu cam cum ar trebui sa le fac desi lipsa unui RAW pe camera conteaza foarte mult. Cu toate astea pot si eu sa fac.

Desi mai greu ca nu am un trepied ( not to self ... buy one) merge sa le fac si cu Auto Bracket (doar +/- 1 EV) si cu o mana stabila. Nu compar eu ce fac cu Auto Bracket fata de ce fac ceilalti cu un trepied si expunere sanatoasa ... dar pot sa compar relativ doua poze facute din acelasi unghi si va las pe voi sa decideti daca se merita HDR sau nu. Nu e cea mai buna poza HDR pe care am facut`o dar este ultima (adica de acum vreo 3 ore)

Comentarii

  1. Ventilatorul ala da o noanta aparte fotografiei...

    RăspundețiȘtergere
  2. Te-a ajutat ce-i drept, dar nu aduce a pozele HDR de pe Flickr.
    Fa pozele cu o diferenta mai mare intre ele, apoi baga-le la mixat in Photomatix Pro (il gasesti usor cu Google).

    Si faptul ca nu le faci RAW nu prea conteaza.Important e sa fie acelasi cadru, cu 3 setari de luminozitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uhm.. am incercat sa fac si eu un HDR d-asta, ce-i drept folosind o singura fotografie. Am facut inca doua copii dupa ea, uneia i-am crescut luminozitatea, celei de-a doua i-am scazut-o. Am incercat sa le dau Merge to HDR in Photoshop, da' degeaba. Imi zice ca n-are "enough dynamic data". :(

    Imi bag eu picioarele, vreau EOS 400D :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincer mie imi aduce mai mult a Contrast Pumping decat a HDR. Si aici nu ma refer la tehnica, ci la rezultat.

    HDR-ul nu e neaparat o tehnica buna numai pentru eye candy. E drept, aduce cu sine multe punte bonus la capitolul asta daca e facuta calumea, insa in principal HDR-ul a fost gandit sa inlocuiasca - spre exemplu - un filtru gradient la fotografia de peisaje cu diferente masive de luminozitate dintre cer si pamant, unde o egalizare a nuantelor ar face si cerul si pamantul sa arate bine si sa nu isi piarda nici un detaliu semnificativ.

    Pentru estetica imaginii (si doar de dragul ei) poti folosi alte tehnici de Photoshop cu mult mai mare succes decat HDR-ul de care vorbesti!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!