wtf .... spritz?

O mica problema si frustrare .... de ce ai bea sprit / spritz? Sa zicem ca printr`o conjunctura am ajus sa degust recent aceasta combinatie patetica de alcool. Nu mai bausem de ... chiar nu`mi aduc aminte cand a fost ultima oara .... probabil au trecut ani si ani de atunci .... si mi`am reconfirmat sentimentele de dezgust.

In primul rand nu inteleg de ce ai strica gustul unui vin turnand sifon sau apa minerala. De ce? de ce? Nici sa nu incep sa vorbesc despre apa minerala ... ca nu o sa fie foarte placut. Nu`mi place de loc apa minerala .... asa ca oarecum e firesc sa ma dezguste in combinatie cu orice altceva.

Dar sacrilegiul asta pe care poti sa il faci cu un vin bun e de neconceput. Pentru ce ti`ai vinde sufletul diavolului Bucovina? Un pic mai intepator? dar unde festinul papilelor gustative? Unde e gustul delicios? Unde?- diluat si domolit ... bleah.

Va urasc pe toti care alegeti un spritz in locul unui vin bun. Sau macar ... puteti sa le consumati separat ... asta cred ca e cel mai bun compromis. Un paharel de vin si o sticla de apa minerala .... o gura de vin ... una de apa ... efectul in stomac este cam acelasi ... dar macar nu dispare gustul.

Gustul conteaza ... nu`l mai terfeliti ... il mozoliti cu aghiazma din asta carbogazoasa .... Nu!!!!!!

[Later edit] - Oh Patric multumesc ca m`ai sesizat in legatura cu cel mai aberant lucru posibil : Cola + Vin. WHAT THE FUCK? am vazut asta de vreo 2 ori in tinerete la niste bairame (ca deh asa se numeau pe vremea aia ) si am ramas cu gura cascata ... pe tot ce are Bachus mai sfant de ce ai face asa ceva? Daca prin absurd as fi intr`un avion care se indreapta periculos de repede spre pamant ... as putea sa recunosc ca nu e chiar asa cum zic eu cu vin si apa minerala....

Este naspa ... dar sa zicem ca in cazuri de apocalipsa sau alte stihii prezise si asteptate .... ar merge un pahar baut pe nerasuflate .... DAR!!!! nici supus torturii nu as degusta licoarea diavolului de la coca cola intr`o combinatie incestuoasa cu un vin lipsit de pacat.

[Later edit 2] Si Maria le zice bine legat de cola cu whisky ... desi ma declar vinovat ca mai savurez un red bull cu whisky .... dar ma impotrivesc cand vine vorba de cola sau pepsi in whisky. Am baut ... si pot spune ca se duce senzatia ... si buchetul de mirosuri si gusturi. Cu toate acestea vad niste cola in whisky mai acceptabil ca un sprit cu vin. Spritul Cola & Vin fute tot ... inclusiv culoarea vinului.

Fac asta din simplul motiv ca e la fel ca la vin .... o apa nu strica gustul ... doar il dilueaza (suge si asta destul de mult ).... dar un pepsi-cola il #$@$@# definitiv. Penibil!

Comentarii

  1. DA! Sa moara redbull-ul in whiskey, cola in whiskey, apa in vin alb, pepsi-ul in vin rosu si in general orice combinatie din asta bombastica. Il maniati pe Dumnezeu, zau asa!

    Sa nu mai aud ca whiskey cu cola e un coktail!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. errrrr ...ai mai trezit alte sentimente de ura in mine ... Bravo! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. cand bei un vin DULCE trebuie sa ii pui neshte aqua chioara, ca altfel e gretos...

    RăspundețiȘtergere
  4. ehe..vinul pur e cel mai bun :) spriţul e doar o scuza :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-am turnat un pahar de vin rosu sec si am citit inca o data postul. Ce bun e...ah...pana la ultima picatura, pana la ultimul cuvant. Te-am sorbit ca sa zic asa.
    Arhi daca stii cum sa bei vinul nici macar acela dulce nu te ingretoseaza. Ca si vinul asta se bea cu cap, ca e o licoare asaaa... aleasa...

    RăspundețiȘtergere
  6. uffa :(, si mie cand refuz apa in vin mi se spune "alcoolica mica!!". nu-i frumos!! doar ca mie imi place asa cum e, fara combinatii tampite iar astea includ si apa. Nu am incercat altele, ba, un pic de JD cu Red Bull am mai baut, recunosc, dar atat.

    RăspundețiȘtergere
  7. My name is 2Short and I'm an alcoholic.29 ianuarie 2007 la 17:59

    Cola in suc de rosii e mama bauturilor alcolice. YEAH!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca e o combinatie reminiscenta din perioada vinului ieftin si prost (nu stiu daca isi mai aminteste cineva vinul care se gasea prin '80, cu capac de tabla ca berea care se imputea daca nu-l terminai in ziua in care l-ai deschis, asta daca nu il luai gata imputit). vinul ala TREBUIA diluat cu ceva pentru ca altfel ti se facea rau. E doar o presupunere, io-s beutor de vodca tinuta in congelator si cognac la temperatura camerei, fara alte lichide adaugate

    RăspundețiȘtergere
  9. Tocmai mi-ai adus aminte de o chestie: fusesem invitata sa fac conversatie cu niste francezi la o intalnire de Rotary, ca bogatasii orasului nu stiau o boaba. Si cand ti-e lumea mai draga, cel mai jmenar tip din orasu nostru (omu are magazine si abatoare) face un spritz din cel mai tare vin pe care l-am baut in viata mea. Se uitau fracezii la el ca la Antihrist... Ce inseamna sa fii bogat si needucat... Ah, si din seria combinatiilor geniale: votca + fanta fructe de padure sau madness = pokemon. Nu l-am suferit niciodata...

    RăspundețiȘtergere
  10. se pare ca avem ceva in comun. Si eu urasc bauturile combinate, vin cu cola sau apa minerala, whisky cu cola sau red bull. Alcoolul a fost facut sa fie baut asa cu este. Sec, fara nimic. Poate la whisky niste gheata dar vinul intotdeauna sec, simplu.

    Ps cum e corect votca sau vodca????

    RăspundețiȘtergere
  11. Te contrazic. Pana acum doua luni, beam bere. Am luat de la unchi-miu de la tara, de Craciun, niste vin negru in cantitati industriale. De atunci cred ca am baut aproximativ 5-6 beri. Insa beau vin cu apa minerala. Un pic de apa nu strica. Nu jumi-juma, un pic doar. Deja nu mai suport berea.

    Si sper sa scap si de mica burtica ce incepea sa apara (pentru ca beam in fiecare seara cel putin 3 beri).

    RăspundețiȘtergere
  12. Da, sunt unele care nu merg baute decat cu apa, eu prefer totusi sa nu il beau deloc. De bere + cola nu ai auzit? :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Geaba ziceti voi: daca-i vinu prost trebe tratat. Si amu salivez dupa o Sangria cu scortisoara, vanilie, nucsoara, lamaie, portocale si rom.

    RăspundețiȘtergere
  14. Uite unu' care e ca mine :P

    Vinul se bea sec!

    @kasha: sangria e alta discutie ;)

    Iar Vodka... cea mai buna combinatie: Vodka & Cranberry.

    RăspundețiȘtergere
  15. eu cred ca pierdeti esenta
    e clar ca vinul e mai bun neindoit cu apa..
    de ce este totusi folosit shpritzul?

    nu vreau sa primesc raspunsuri gen: prostii beau, etc

    RăspundețiȘtergere
  16. Şpriţul e o relicvă a unei obişnuinţe chibzuite tipic româneşti. În alte perioade, se pare, nu era de ajuns vin. :)

    Altfel, sunt complet de acord, e o blasfemie să amesteci vinul cu ceva, fie acel ceva şi apă. Dar, cât despre buchetul aromatic al whiskey-ului, permite-mi să fiu rezervat. :)

    RăspundețiȘtergere
  17. va mai zic si eu o combinatie f naspa ....vodka cu pepsi....mie personal mi se pare extrem de aiurea...vodka e buna in shoturi ;)

    RăspundețiȘtergere
  18. Intradevar... un vin BUN nu se combina cu nimic... un vin PROST ori apa/cola ori fiert :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!