Treceți la conținutul principal

City Slide IV

A fost astazi in fatal a TNB ... si m`am infiltrat si eu asa finut sa prind vreo 2-3 cadre. Am fost cam dezamagit ... putine trickuri .. dar oarecum de inteles - o cazatura pe treptele TNB`ului nu parea atragatoare oricat de impatimit erai. Nu pot spune ca am ramas impresionat profund ... a fost amuzant dar probabil ca puteam sa traiesc si fara experienta asta

Frigul si vantul taios erau doi factori care te faceau de douar ori sa te gandesti daca vrei sa mai petreci 5 minute pentru a prinde alti boarderi. Cu toate astea am rezistat eroic cam trei sferturi de ora cu mana tremuranda pe aparat .. in asteptarea ... trickului. Eh .. vorbesc de parca nu s`a facut nici o smecherie ... dar cum am mai spus aveam niste asteptari nitel mai ridicate.

Mai jos am pus o duzina de poze care mi se par mie ca au iesit mai inedit asa.



Comentarii

  1. Aparatul asta de'l ai tu permite setarea diafragmei (aperture)?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu ti-as zice cand faci poze ca astea sa setezi diafragma cat mai deschisa [numar cat mai mic].. astfel iti va iesi subiectul pe care focalizezi clar si ce e mai departe in ceata. Totodata la diafragma mai deschisa ai timpi de expunere mai scazuti, ceea ce e super ok la instantanee. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. era 2.8 - max la aparatul meu. Timpii sunt de la 1/400 la 1/1000. Probabil ce nu`ti place e prefocusul facut pe capatul barii ...

    RăspundețiȘtergere
  4. interesante fotografii. in locul tau - daca-mi ingadui o semicritica - as fi fotografiat chipurile celor de pe margine.

    RăspundețiȘtergere
  5. looks oki ;) dar parca eu n-as fi stat in frigul ala pt niste trickuri pe treptele de la tnb... scuze, sapada de la tnb :P

    RăspundețiȘtergere
  6. nici la 3 n-au fost trickuri. Dar atunci aveau o mie de scuze bune. (incepand cu zapada topita+16 grade si terminandu-se cu o masina care era la un metru dupa butoi)

    "Si o cazatura dorsala! Si inca o cazatura dorsala! Si inca una! Si inca...NU E CAZATURA WOO"

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce nu-mi place e ca pare focusata toata imaginea :). Timpii de expunere sunt intradevar foarte mici.

    La un moment dat aveam un 5% regrete ca nu mi-am luat un compact (de ce sa-mi bat eu atata capul cu obiectivul care este cam prost daca poate fi singurul pe care il pot avea). Intre timp mi-a trecut :D.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ana ... am incercat si niste panning ... dar cum tremura mana pe aparat ...nici o sansa

    @m - in general nu prea fotografiez chipuri :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …