Treceți la conținutul principal

Sex, desfrau si firimituri...

Mancarea ca joc sexual este un subiect atat de comun si larg dezbatut ... incat nu o sa scriu despre asta acum. Alt adevar universal este " dragostea trece prin stomac " ... si astfel incet incet incepi sa crezi ca totul se reduce la mancare. Putem sa consideram ca mancarea este sigurul si cel mai important (sac!) factor al evolutiei umane. De ce a descoperit omul focul? Simplu! Se saturase de carne cruda. Sau daca sunteti asa mai religiosi as putea sa zic doar de pacatul stramosesc .... si sigur v`ati da seama.

Adevarul e ca fiecare aspect al istoriei este contaminat cu o referire cat de mica la ceva de mancat. Ceva bun ... ceva acrisor ... ceva dulce ... ceva sarat ... ceva foarte condimentat. AAaaah! Ce coruptie de gusturi si senzatii. Nu are rost sa zic ca si cel mai intim aspect intre doua persoane (sexul) este pus intr`o paralela cu satisfacerea nevoii culinare. Cata depravare poate aduce hrana in sufletul cuiva.

Un festin de sentimente si trairi. Dar inca nu am apucat pe cararea aia spre absurditate ... ideea din spatele acestei insemnari e ca am fost taguit de Maria! Si implicit trebuie sa scriu despre 5 feluri de mancare care exercita o atractie nefireasca asupra mea. La prima vedere mi`am spus ca este o problema. Pur si simplu nu am un cult al mancarii. Mananc pentru ca trebuie si cam atat. Si desi in general nu imi acord mai mult de 5-6 minute pentru a imi satisface aceasta nevoie fizica .... se intampla sa fie anumite delicatese care sa ma prinda in mreje.

Sa realizez un top 5 imi este foarte foarte greu ... asa ca o sa le scriu cum imi vin in minte. Primul sentiment de adoratie il am pentru caltabos - e ceva fascinant cand vine vorba de un mat umplut cu carne. Apoi tot la capitolul "chestii din animale moarte" ar fi vanatul preparat sub forme variate de fripturica .....poate ca face apel la vanatorul de mult extinct din genele mele ... dar carnea are un gust aparte.

Stand acum sa ma gandesc .... imi dau seama ca as putea vorbi zile intregi despre carne ... Ma detasez totusi de carne si trec pe ceva mai traditional ... un amestec de branza, mamaliga, unt si ou. Nu am nici cea mai vaga cum se numeste dar as putea sa mor mancand asta. A se consuma doar fierbinte spre caldut.

Incerc sa ma axez doar pe mancaruri home made ... despre cele pe care poti sa le cumperi o sa ma abtin pentru ca in general depind de o multitudine de factori ... si cel mai important e ca depind doar de mine. Ma asteapta dornice de infruptarea mea ... mai aproape sau mai departe ... mai scumpe sau mai ieftine ... dar cu toate astea le lipseste conceptul de " favourite dish " aka " macarea favorita ".

Cu toate astea o sa scriu despre mici. Nelipsiti de la orice gratar ... stropiti cu bere si voie buna. Sunt innebunit , captivat, fermecat si inmarmurit cand ma gandesc la niste mititei care sfaraie pe un gratar. Unii spun ca sunt facuti din carne de oaie (eu nu suport carnea de oaie) ... i still dont give a single fuck. Micii sunt automat asociati cu gratarul si voia buna alaturi de prieteni .... si tocmai de asta ii iubesc.

Cinci ... 5 ... cinci ... care e al cincilea fel de mancare? Hmmm .... cred ca singura ciorba pe care o mananc .... tadaaaaaa ... e de fasole! Evident cu tot tacamul ... cum se mananca o zeitate de ciorba. Despre evidentele dezavantaje si side effects nu o sa vorbesc... dar merita efortul pentru a savura aceasta ciorba.

Ca bonus o sa zic ce nu mananc niciodata ... more or less: orice cu oaie, icre si pestele in alta forma decat prajit.

Taguiesc la randul meu pe ....

Comentarii

  1. La 2 se cheama tochitura si da e al naibii de buna :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-i zice nici tochitura, de asta sunt sigura. Am crescut cu felul asta de mancare, fiind de altfel si favoritul tatalui meu, dar niciodata nu i-am spus intr-un fel anume, adica, nu mai mult de mamaliguta cu branza si unt (cred ca pana la urma o sa-i spunem "mamaliguta cu ou, branza si unt":p). Dar sunt de acord cu primele 2. Geniale. Eu mai adaug tortul de ciocolata din Carrefour. Stiu ca ai eliminat tot ce nu e home made, dar try it si o sa vezi ca e fenomenal.

    RăspundețiȘtergere
  3. se cheama "taci si-nghite". e mancare cu specific moldovenesc..si de obicei ouale sunt puse deasupra la tot mix-ul respectiv asezat strat mama+branza+mama+smantana sau ce vrei tu..daca nu..e doar un chior bulz daca are branza-n mamaliga si oul alaturi ochi ;))

    RăspundețiȘtergere
  4. Da ... cred ca tochitura e cand vine vorba de vanat.

    Cat despre mamaliguta cu unt (cum ii cunosc eu denumirea)implica toate ingredientele sa fie amestecate intr`un castron mare! Acum depinde ... poate asa a ramas facuta de mic cand dadeam dovada de mare lene culinara (sau mai bine spus .. lipsa de interes in a manca)

    RăspundețiȘtergere
  5. oricum se cheama felurile de mancare....tot te contrazici singur.

    anyway....mancarea chiar e in paralel cu sexul.....chestiunile astea doua produc cea mai multa dopamina pe cale naturala. asa ca nu inteleg de ce esti asa de frustrat de faptul ca unele cupluri nu doar fac sex, ci mai si mananca.

    si....super tare: "Stand acum sa ma gandesc .... imi dau seama ca as putea vorbi zile intregi despre carne"...alaturi de ultima fraza din comment-ul tau:"lipsa de interes in a manca"....wtf? esti beat? chiar uiti ce scrii?
    ca e un dezinteres total in a gati e una, dar nu te mai c#c# pe tine....iti place la nebunie sa mananci friptura aia de vanat...si daca ai putea, ai manca numai ce iti place...la fel cum si sex ai face cand ai vrea...dar nu prea cred ca se poate tot timpul asta....si mai bagi o bere....cu niste alune sau seminte pe langa.....si mai produci niste dopamina.....si te calmezi....sanatate;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Prima parte din articol e scrisa la misto ... multi si`au dat seama ... nu e datoria mea sa scriu mare SPOILER cand fac o analiza asa de absurda. Cine se prinde bine ... cine nu ... nu.

    Cat despre contrazicere ... eh hai sa zicem ca acum e acum (22 ani) si cand zic " asa a ramas facuta (mancarea respectiva) de mic cand dadeam dovada de mare lene culinara" inseamna cam pe la 5-7 ani asa. Facand o diferenta simpla iti dai seama ca e suficient timp incat sa se mai schimbe lucruri pe ici pe colo.

    Cred ca m`am exprimat suficient de explicit incat sa ma fac inteles. Iar pentru cei care nu am inteles ... uite ofer si lamuriri asa beat cum sunt.

    Despre mancatul incontinuu al lucrurilor care iti plac ... nici nu are rost sa explic ca te saturi si astfel un mai este o mancare favorita.

    O mancare favorita implica o repetivitate moderata spre rar ... suficient incat sa te faca sa apreciezi gustul specific.

    RăspundețiȘtergere
  7. "Cine se prinde bine ... cine nu ... nu"....ai sa observi ca daca o sa dai explicatii.....in orice fel, la misto sau mai in serios.....nu o sa mai gasesti comment-uri stupide ca ala de mai devreme.
    si ce chestie....ai scris la misto prima parte....si subit ai devenit serios cand e vb de mancare...:))))..nehalitule
    in fine....te-ai prins ca ma enerveaza ca tu nu iti consideri cititorii prosti si nu le dai explicatii?...nu!...la fel nici io, nu m-am prins ce dracu vrei tu sa zici..pentru ca doar l-am citit si nu te cunosc ca sa stiu ce vrei sa zici defapt sau cand faci misto sau esti serios. da, in mod normal asa ar trebui...sa nu te intereseze de cei ce nu inteleg, pentru ca sunt parerile tale scrise in felul tau(blog...duh)....in cazul asta ai putea sa dezactivezi posibilitatea de a mai comenta cineva ceva, sau nu ai mai raspunde, lasand astfel impresia ca defapt te intereseaza cand cineva nu intelege....dar cat de interesant, defapt te intereseaza. pentru ca tocmai mi-ai dat o explicatie:P
    in fine...te-ai gandit vreodata sa lucrezi pentru un ziar? ai unn stil misto de a lega cuvintele...

    RăspundețiȘtergere
  8. "Dar inca nu am apucat pe cararea aia spre absurditate ... ideea din spatele acestei insemnari e ca am fost taguit de Maria!"

    Eu am fost de parere ca aceasta fraza la granita dintre abusrditatile scrise inainte si ideea de baza din insemnarea propriuzisa e suficient pentru a delimita mistoul de ceva scris in alt ton.

    Ti`am oferit o explicatie pentru ca mi`ai solicitat`o. Daca a existat efortul asta din partea ta de a completa campul anti spam si a scrie ceva ... mi se pare cel putin firesc sa iti raspund.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Quick Fashion Question: ce te-ar deranja mai mult între un burger storcit și un tânăr bătut?

Mă uitam la reclama asa și mă gândeam cât de ușor au punctat fix unde trebuie natura umană. Cât de ușor e să ignori o agresiune atunci când nu e te privește direct. Bystander Efect în toată frumusețea lui.

Am stat să mă gândesc puțin dacă pe vremea mea se întâmpla ceva de genul și nu țin minte să fi fost vreodată în căruța celor agresați. Mă gândesc că la cât de ușor vede Internetul lucrurile în alb și negru, probabil am fost în cealaltă tabără - a celor care agresau. Acum dacă ar trebui să mă apar aș spune că e o diferența între glumițe adolescentine și violență/răutate. De astea din urmă n-am dat dovadă așa că pot să dorm liniștit noaptea.

Revenind la reclamă, e fix ce trebuie. Un insight perfect adevărat oriunde în lumea asta, un concept destul de simplu cât să fie înțeles de toată lumea și o execuție fără prea mult tam tam. Îmi place și mi-ar plăcea să văd ceva asemănător și pe la ONG-urile noastre care o dau într-o lacrimogenă care nu prea prinde decât pe la oamenii din publicit…

Heineken Blade - un fel de R2D2 al dozatoarelor de bere

Vineri când toată lumea rupea ușa pentru a fugi la mare, eu eram la Galateca să aflu mai multe despre cum Heineken vrea aducă berea draught în cât mai multe locuri ce în mod tradițional nu o serveau din considerente de volum/spațiu.

Ca să fiu sincer mi-a luat ceva să îmi dau seama care sunt locurile astea de care vorbeau ei. În afară de ceainării și coffee shop-uri, nu mi-am amintit pe moment de niciun loc în care am fost și nu servea bere la draught. Apoi m-a pălit - o mulțime de restaurante, locații nonconformiste și cinematografe stau destul de prost la capitolul ăsta.



Roboțelul cu care s-au gândit să cucerească această lume fără bere la halbă este celdin imagine și se numește Heineken Blade.Arată mai mult a espressor decât aduce a dozator de bere, iar din acest motiv este și destul de portabil încât să meargă pus cam pe unde e nevoie.

Are aproape 26 de kilograme cu tot cu "butoiul" de 8 litri și poate să răcească 30-32 de draught-uri de 0.25 la 2 grade. Odată înțepat bu…

Dis de dimineață vezi o variantă mai bună de oameni

De vreo două săptămâni de când am început să ies cu bestia p-afară am tot remarcat lucrul ăsta. Oamenii sunt mai buni de dimineață. Mult mai buni. Indiferent de statut social sau ce au de făcut, sunt mult mai prietenoși, dau binețe și chiar intră în mici conversații cu tine ca necunoscut.

Nu zic că nu ajută și cățelul pentru a sparge gheața, dar am văzut mai multe zâmbete diminețile astea decât am văzut în doi ani jumătate de mers cu metroul pe linia Pipera. E ceva în aer când nici nu s-a crăpat de ziuă de relaxează lumea.

N-am văzut pe nimeni să se grăbească sau să pară împovărat de gânduri, iar asta cred că se datorează în mod special lipsei de aglomerație. Bulevardele sunt larg deschise, pe străduțe se circulă fără probleme și chiar mijloacele de transport sunt primitoare și aerisite. Chiar e ceva în aer ce se simte și care parcă spune tuturor: e un nou început.

Studii despre efectul aglomerației și agitația unei metropole probabil că s-au făcut, dar n-am nevoie de ele să îmi întă…