Treceți la conținutul principal

Sex, desfrau si firimituri...

Mancarea ca joc sexual este un subiect atat de comun si larg dezbatut ... incat nu o sa scriu despre asta acum. Alt adevar universal este " dragostea trece prin stomac " ... si astfel incet incet incepi sa crezi ca totul se reduce la mancare. Putem sa consideram ca mancarea este sigurul si cel mai important (sac!) factor al evolutiei umane. De ce a descoperit omul focul? Simplu! Se saturase de carne cruda. Sau daca sunteti asa mai religiosi as putea sa zic doar de pacatul stramosesc .... si sigur v`ati da seama.

Adevarul e ca fiecare aspect al istoriei este contaminat cu o referire cat de mica la ceva de mancat. Ceva bun ... ceva acrisor ... ceva dulce ... ceva sarat ... ceva foarte condimentat. AAaaah! Ce coruptie de gusturi si senzatii. Nu are rost sa zic ca si cel mai intim aspect intre doua persoane (sexul) este pus intr`o paralela cu satisfacerea nevoii culinare. Cata depravare poate aduce hrana in sufletul cuiva.

Un festin de sentimente si trairi. Dar inca nu am apucat pe cararea aia spre absurditate ... ideea din spatele acestei insemnari e ca am fost taguit de Maria! Si implicit trebuie sa scriu despre 5 feluri de mancare care exercita o atractie nefireasca asupra mea. La prima vedere mi`am spus ca este o problema. Pur si simplu nu am un cult al mancarii. Mananc pentru ca trebuie si cam atat. Si desi in general nu imi acord mai mult de 5-6 minute pentru a imi satisface aceasta nevoie fizica .... se intampla sa fie anumite delicatese care sa ma prinda in mreje.

Sa realizez un top 5 imi este foarte foarte greu ... asa ca o sa le scriu cum imi vin in minte. Primul sentiment de adoratie il am pentru caltabos - e ceva fascinant cand vine vorba de un mat umplut cu carne. Apoi tot la capitolul "chestii din animale moarte" ar fi vanatul preparat sub forme variate de fripturica .....poate ca face apel la vanatorul de mult extinct din genele mele ... dar carnea are un gust aparte.

Stand acum sa ma gandesc .... imi dau seama ca as putea vorbi zile intregi despre carne ... Ma detasez totusi de carne si trec pe ceva mai traditional ... un amestec de branza, mamaliga, unt si ou. Nu am nici cea mai vaga cum se numeste dar as putea sa mor mancand asta. A se consuma doar fierbinte spre caldut.

Incerc sa ma axez doar pe mancaruri home made ... despre cele pe care poti sa le cumperi o sa ma abtin pentru ca in general depind de o multitudine de factori ... si cel mai important e ca depind doar de mine. Ma asteapta dornice de infruptarea mea ... mai aproape sau mai departe ... mai scumpe sau mai ieftine ... dar cu toate astea le lipseste conceptul de " favourite dish " aka " macarea favorita ".

Cu toate astea o sa scriu despre mici. Nelipsiti de la orice gratar ... stropiti cu bere si voie buna. Sunt innebunit , captivat, fermecat si inmarmurit cand ma gandesc la niste mititei care sfaraie pe un gratar. Unii spun ca sunt facuti din carne de oaie (eu nu suport carnea de oaie) ... i still dont give a single fuck. Micii sunt automat asociati cu gratarul si voia buna alaturi de prieteni .... si tocmai de asta ii iubesc.

Cinci ... 5 ... cinci ... care e al cincilea fel de mancare? Hmmm .... cred ca singura ciorba pe care o mananc .... tadaaaaaa ... e de fasole! Evident cu tot tacamul ... cum se mananca o zeitate de ciorba. Despre evidentele dezavantaje si side effects nu o sa vorbesc... dar merita efortul pentru a savura aceasta ciorba.

Ca bonus o sa zic ce nu mananc niciodata ... more or less: orice cu oaie, icre si pestele in alta forma decat prajit.

Taguiesc la randul meu pe ....

Comentarii

  1. La 2 se cheama tochitura si da e al naibii de buna :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-i zice nici tochitura, de asta sunt sigura. Am crescut cu felul asta de mancare, fiind de altfel si favoritul tatalui meu, dar niciodata nu i-am spus intr-un fel anume, adica, nu mai mult de mamaliguta cu branza si unt (cred ca pana la urma o sa-i spunem "mamaliguta cu ou, branza si unt":p). Dar sunt de acord cu primele 2. Geniale. Eu mai adaug tortul de ciocolata din Carrefour. Stiu ca ai eliminat tot ce nu e home made, dar try it si o sa vezi ca e fenomenal.

    RăspundețiȘtergere
  3. se cheama "taci si-nghite". e mancare cu specific moldovenesc..si de obicei ouale sunt puse deasupra la tot mix-ul respectiv asezat strat mama+branza+mama+smantana sau ce vrei tu..daca nu..e doar un chior bulz daca are branza-n mamaliga si oul alaturi ochi ;))

    RăspundețiȘtergere
  4. Da ... cred ca tochitura e cand vine vorba de vanat.

    Cat despre mamaliguta cu unt (cum ii cunosc eu denumirea)implica toate ingredientele sa fie amestecate intr`un castron mare! Acum depinde ... poate asa a ramas facuta de mic cand dadeam dovada de mare lene culinara (sau mai bine spus .. lipsa de interes in a manca)

    RăspundețiȘtergere
  5. oricum se cheama felurile de mancare....tot te contrazici singur.

    anyway....mancarea chiar e in paralel cu sexul.....chestiunile astea doua produc cea mai multa dopamina pe cale naturala. asa ca nu inteleg de ce esti asa de frustrat de faptul ca unele cupluri nu doar fac sex, ci mai si mananca.

    si....super tare: "Stand acum sa ma gandesc .... imi dau seama ca as putea vorbi zile intregi despre carne"...alaturi de ultima fraza din comment-ul tau:"lipsa de interes in a manca"....wtf? esti beat? chiar uiti ce scrii?
    ca e un dezinteres total in a gati e una, dar nu te mai c#c# pe tine....iti place la nebunie sa mananci friptura aia de vanat...si daca ai putea, ai manca numai ce iti place...la fel cum si sex ai face cand ai vrea...dar nu prea cred ca se poate tot timpul asta....si mai bagi o bere....cu niste alune sau seminte pe langa.....si mai produci niste dopamina.....si te calmezi....sanatate;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Prima parte din articol e scrisa la misto ... multi si`au dat seama ... nu e datoria mea sa scriu mare SPOILER cand fac o analiza asa de absurda. Cine se prinde bine ... cine nu ... nu.

    Cat despre contrazicere ... eh hai sa zicem ca acum e acum (22 ani) si cand zic " asa a ramas facuta (mancarea respectiva) de mic cand dadeam dovada de mare lene culinara" inseamna cam pe la 5-7 ani asa. Facand o diferenta simpla iti dai seama ca e suficient timp incat sa se mai schimbe lucruri pe ici pe colo.

    Cred ca m`am exprimat suficient de explicit incat sa ma fac inteles. Iar pentru cei care nu am inteles ... uite ofer si lamuriri asa beat cum sunt.

    Despre mancatul incontinuu al lucrurilor care iti plac ... nici nu are rost sa explic ca te saturi si astfel un mai este o mancare favorita.

    O mancare favorita implica o repetivitate moderata spre rar ... suficient incat sa te faca sa apreciezi gustul specific.

    RăspundețiȘtergere
  7. "Cine se prinde bine ... cine nu ... nu"....ai sa observi ca daca o sa dai explicatii.....in orice fel, la misto sau mai in serios.....nu o sa mai gasesti comment-uri stupide ca ala de mai devreme.
    si ce chestie....ai scris la misto prima parte....si subit ai devenit serios cand e vb de mancare...:))))..nehalitule
    in fine....te-ai prins ca ma enerveaza ca tu nu iti consideri cititorii prosti si nu le dai explicatii?...nu!...la fel nici io, nu m-am prins ce dracu vrei tu sa zici..pentru ca doar l-am citit si nu te cunosc ca sa stiu ce vrei sa zici defapt sau cand faci misto sau esti serios. da, in mod normal asa ar trebui...sa nu te intereseze de cei ce nu inteleg, pentru ca sunt parerile tale scrise in felul tau(blog...duh)....in cazul asta ai putea sa dezactivezi posibilitatea de a mai comenta cineva ceva, sau nu ai mai raspunde, lasand astfel impresia ca defapt te intereseaza cand cineva nu intelege....dar cat de interesant, defapt te intereseaza. pentru ca tocmai mi-ai dat o explicatie:P
    in fine...te-ai gandit vreodata sa lucrezi pentru un ziar? ai unn stil misto de a lega cuvintele...

    RăspundețiȘtergere
  8. "Dar inca nu am apucat pe cararea aia spre absurditate ... ideea din spatele acestei insemnari e ca am fost taguit de Maria!"

    Eu am fost de parere ca aceasta fraza la granita dintre abusrditatile scrise inainte si ideea de baza din insemnarea propriuzisa e suficient pentru a delimita mistoul de ceva scris in alt ton.

    Ti`am oferit o explicatie pentru ca mi`ai solicitat`o. Daca a existat efortul asta din partea ta de a completa campul anti spam si a scrie ceva ... mi se pare cel putin firesc sa iti raspund.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

StarCraft Remastered se lansează la vara

Pe vremea mea, drama băieților de școala generală era că fetele din clasă nu prea se uitau la noi. Băieții de liceu erau pe radarul lor, iar noi practic nici nu existam. Lucrul ăsta s-a schimbat prin clasa a 8-a când toți ne-am înălțat și practic au început să se uite mai cu jind la noi, dar deja era prea târziu.

În '98 când se întâmpla asta, apăruse StarCraft și primele net cafe-uri de prin București, iar toată atenția noastră era captată de acest joc. În fiecare clipă din zi doar asta vorbeam: terrani, protoși și zergi.

StarCraft a fost pentru mine primul joc pe care l-am jucat vreodată în multiplayer. Nici nu aveam calculator acasă pe vremea aia, dar after school-ul îl petreceam în net cafe-uri - fie jucând, fie uitându-mă la alții cum se jucau.

Nu eram deloc bun la joc, îmi luam bătaie cu o precizie elvețiană. Poate și din cauză că singura strategie pe care o aplicam era să îmi fac turrele - câmpuri întregi de turrele, iar mârlanii mei de adversari veneau cu carriere invizibi…

Ieri le-am arătat Bucureștiul celor 5 noi beri aduse în România de URBB

De două zile timeline-ul meu s-a umplut de bloggeri care primiseră pachetul din imagine. Poze din toate unghiurile, selfie-uri, nebunie. Eu cred că am primit ultimul lădița care avea frumos atașat următorul mesaj: "Descoperă Europa cu berea care ți se potrivește! #beertrip", așa că presiunea a fost maximă.

Eu ce fel de poză pot să pun ce deja n-a fost făcută de ceilalți? Pe drumul spre casă, ajutat și de constituția specifică de blogger ce trebuia să care 6 kilograme, mi-am zis să fiu o gazdă primitoare și să le arăt celor 5 beri noi o fărâmă de București.

Și pentru că tot zic de ele, dar nu le-am numit, acestea sunt: Grimbergen Ambreé, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti 4 Luppoli Original, Angelo Poretti 5 Luppoli Bock Chiara și Angelo Poretti 6 Luppoli Bock Rossa.

Alături de ele au fost două mutat aici de ceva vreme: Guinness și Weihenstephaner Hefe Weissbier.

Rezultatul este mai jos.














Problema unui food truck făcut din pasiune e că nu se ia niciodată în serios

Sâmbătă am fost la aniversarea celor de la Ground Zero la Verde Stop - un loc ce a văzut de-a lungul timpului câteva street food festivals. Am ajuns regulamentar la 2, mi-am luat o bere și m-am tolănit regulamentar pe iarbă. Deja de la a 2-a bere au început șoriceii să danseze prin stomac așa că am făcut un tur al food truck-urilor prezente.

La BurgerVan timpul de așteptare era de peste 45 de minute, la Pește Pâine nici nu deschiseseră la aproape 3 ore de când începuse evenimentul, iar la Dianei 4 norocul a făcut să aibă gulașul făcut dinainte așa că puteai să mănânci pe loc. Nu zic că m-am resemnat, că au un gulaș bun, dar speram să bag niște cartofi prăjiți de la Pește Pâine.

Au deschis și ei jumătate de oră mai târziu și imediat s-a făcut o coadă care s-a împrăștiat repede. N-am înțeles de ce, dar mi-am zis că ăsta e momentul să merg să iau niște cartofi. Țeapă. Urmau să îi facă în 30 de minute după spusele lor. Mmda. Bine.


Am mai zăbovit ceva timp la niște vorbe și bere, dar am z…