Valentine's Day

Pro sau contra Sfantului Valentin? Subiect fierbinte in jurul zilei de 14 februarie ... apoi uitat si ignorat pana la anu. Imi place ca iar si iar se vorbeste de Dragobete ca fiind sarbatoarea nationala a iubirii si se pune intrebarea de ce trebuie sa copiem o sarbatoare americana? Ha! De 24 februarie nu am vazut in nici un an miscare ceva.

Dar hai sa apreciem nationalismul asta exagerat. Dar cu niste corecturi ... Sfantul Valentin se sarbatoreste de cand lumea sa zic asa ( sarbatoarea isi are originile in cultura latina dar a fost sarbatorita cu precadere in Evul Mediu ) ... formatul actual care atrage buhuhu`uri este generat pentru o societate de consum (americana sau nu).

Cu toate astea exista multe sarbatori asemanatoare in numeroase culturi imprastiate pe tot globul. Eu incerc sa fiu rezonabil cand vine vorba de aceasta sarbatoare. Nu gasesc nimic rau intr`o sarbatoare care celebreaza iubirea... si cat timp Dragobetele nu reuseste sa faca asta ... macar putem sa ne bazam pe Valantine`s Day.

Nu sunt nici pro nici contra ... apreciez patetismul afisat de cei care se bat in pieptul lor vanjos de nationalisti si ignoranta care pulseaza prin inimile de copii indragostiti. Probabil se va spune ca este o sarbatoare catolica si nu ortodoxa .... de cand iubirea are religie? Diabetul pe care ti’l provoaca acum aceasta sarbatoare nu are nimic de a face cu originile sale. Este pur si simplu o chestie comerciala care nu face nici un statement religios.

Ah si daca mai aud o data de problema banilor cu 2 sarbatori de gen la diferenta de 10 zile .. apoi 1 martie ... 8 martie .... promit sa lovesc pe cineva (ATENTIE!!! - cu dreapta lovesc mortal ... si cu stanga un pic mai bine ). 14 de la americani ... 8 de la rusi ... suntem un burete care absoarbe tot ce implica iubire si fericire. Ar trebui sa ne bucuram ca exista atat de multe prilejuri de sarbatorire.

Ma repet daca spun ca ma enerveaza ignoranta astora pro si fanatismul astora contra? Nu`ti baga nimeni pe gat sarbatoarea asta ... si ma indoiesc ca cineva cerebral ia in serios ziua de 14 februarie. Este un prilej de amuzament si trebuie tratat ca atare. Din punct de vedere al iubirii nu trebuie sa aiba o semnificatie aparte ... pentru ca in definitiv nu ai nevoie de o zi anume sa iubesti. Iubesti in fiecare zi si noapte.

Atunci ce inseamna Valantine`s Day? O stare .... atitudine universala fata de iubire. Iubire fata de parinti, prieteni sau prietena. Este probabil momentul in care toti cei care iubesc sunt pe aceasi frecventa ... sa zicem asa. Si oricine care se impotriveste este un idiot ... la fel si oricine care nu intelege exact ce inseamna Ziua Indragostitilor dar cu toate astea sarbatoreste.

Si asa de final vreau doar sa aduc aminte ca pe 14 martie avem Steak and BlowJob Day - care musai trebuie sarbatorita cu un gratar si bere.... parca si inca ceva ..... :)))))

Iar pentru cei singuri de Ziua Indragostitilor va ofer un site de Matrimoniale pentru Crestini Ortodocsi - multumesc lui GunX pentru aceste doua ultime linkuri.

Comentarii

  1. cum ar fi s ii zici iubitei :

    "Sa ai o Dragobeata fericita"

    RăspundețiȘtergere
  2. dragobete sa o sarbatoriti voi sudistilor!
    mai bine una americana decat una de a voastra
    glumesc dar si vorbesc serios
    o data din motivul de mai sus (dragobete e cel mult regionala, nu nationala) si due:
    cine plm dintre noi stia de dragobete inainte sa fi aflat deja de valentine's?!chestia asta a fost dezgropata de niste idioti care si-au folosit gresit antiamericanismul

    RăspundețiȘtergere
  3. am fost in seara asta la green hours. Super tare afisul de la intrare. Special pentru ziua indragostitilor, green hours prezinta meciul de fotbal benfica - dinamo :)))))

    RăspundețiȘtergere
  4. pai tocmai asta-i problema, ca sarbatoarea nu (mai)celebreaza iubirea, ci trandafirii vestejiti vanduti la suprapret si inimile rosii kitschoase. si de ce ai avea nevoie de o asa-zisa sarbatoare ca sa-i arati aluia/aleia cat de mult il/o iubesti, nu se presupune c-ar trebui sa faci asta in fiecare zi?

    RăspundețiȘtergere
  5. n-ar putea fi si Ballantines Day ? :-"

    RăspundețiȘtergere
  6. plm parerile sunt impartite.. pe o gramada de site-uri gasesc ca ar fi pe 14 martie.. altele ca azi.. well happy blowjob day..

    RăspundețiȘtergere
  7. ziua asta de 14 februarie imi aduce aminte de lucruri frumoase de cand eram ceva mai tanar, iar cand ma gandesc la ea imi face placere... ce vremuri...

    RăspundețiȘtergere
  8. si ce concurenta era in gasca mea, care dintre noi avea o partenera mai "buna" de sf valentin, cand ieseam toti perechi in oras...

    si voi acum o acuzati ca nustiuce si nustiucum... ati trait-o si voi... iar dk n-ati savurat-o, imi pare rau pt voi!

    oricum, numai de bine pt toti care aveti prietene, va urez sa le cumparati cadouri potrivite si sa aveti "noroc" in seara asta, ca a mea nu e langa mine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Dragobetele NU au crediblitate pentru ca nu prea am auzit de ele pana sa apara V. Day.

    Iar V. Day este o sarbatoare superficiala americana pe care unii romani o adopta ca pe o conventie, iar altii ii contesta autenciticitate pe motive binecunoscute si intemeiate.

    Mergi la mine pe blog (www.stefanstroe.ro) si vezi acolo reactii la cele 3 posturi pe tema asta din ultimele zile.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cum arata si numele, atat de ridicol si enervant, "Dragobetele" este imprumutat de la slavoni, nu este o sarbatoare a noastra. Singurul ei noroc este ca a fost importata mai devreme cu cateva secole. Si marele ei ghinion este ca oricum nimeni n-a luat-o-n serios pana la Valentine's Day. Abia de curand a fost "scoasa de la naftalina" de snobi si "patrioti" demagogi.

    Acum concluzia: prefer sa "respect" o sarbatoare americana decat una ruseasca. Punct.

    P.S. (Pt fanaticii religiosi) "Dragobetele"nu este o sarbatoare crestina, asa cum pretind unii, ci pagana. De bine, de rau, "Sfantul Valentin", sarbatoarea "catolica" are nume de sfant.

    RăspundețiȘtergere
  11. E, uite, vezi, d'asta ma gandeam ca ar fi frumos sa inlocuim Valentinesu' cu Mardi Gras, asa nu mai apare dilema asta cu valentine's sau dragobete... uite si un post pe tema asta:

    http://sinapserebele.blogspot.com/2007/02/mardi-gras-vs.html

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!