Gradina Botanica - HDR

Dupa insemnarea precedenta m`am gandit sa dau o fuga scurta prin Gradina Botanica sa vad daca a venit cu adevarat primavara. Din nefericire am venit prematur... desi suntem in plina luna de primavara ... lipseste explozia de culori si flori. Totusi exista un lacusor de un verde superb si destula verdeata cat sa injuri in gand ca iarna a trecut fara sa se straduiasca prea mult.
(click read more for pictures)


Comentarii

  1. HDR + Tone Mapping + Contrast + Sharpen + Resize

    Pozele sunt facute prin tehnica (e corect asa zis?) HDR (google it)

    RăspundețiȘtergere
  2. vad ca ai prins gust rau de tot la HDR :D
    Misto pozele, dar din cauza HDR par un pic fortate

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am fost duminica in botanica. si a fost horror. nimic nu arata ca in pozele tale :( . aia e varianta ideala. de fapt totul e mohorat, gri, jegos, caini peste tot, aer comunist, moa.. is o groaza de lucruri naspa.

    daca pun pozele mele pe langa ale tale, zici ca is lumi diferite.

    RăspundețiȘtergere
  4. Parerea mea e ca le-ai facut gresit pe acestea. HDR-ul are ca scop sa combine elemente din mai multe imagini astfel incat cea rezultanta sa ofere claritate sau detalii mult mai bune.

    Se variaza timpul de expunere cand fotografiezi ceva cu contrast mare, de ex cand e o lumina puternica pe undeva. Suprinzi intr-un cadru detaliile din zona umbrita, in alt cadru detaliile din zona luminoasa, prin imbinare iese ceva misto, ca in exemplul de aici cu biserica.

    In GB insa nu prea e cazul. Lumina e relativ constanta, mai ales cand mai sunt si nori. Aici trebuia sa modifici apertura, adancimea campului. Focalizai in fiecare cadru cate un alt element, intai copacii din apropiere, apoi cei mai de departe, si tot asa. Prin combinarea cadrelor, imaginea rezultanta avea toate elementele din ea perfect focalizate. Apoi puteai sa umbli la culori si saturatie pt un pic de efect. Scuze daca apare de doua ori mesajul.

    RăspundețiȘtergere
  5. da radule ... dar fara trepied ... la 6-7 grade mai greu mana stabila :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, asa e. Poti incerca sa folosesti vreo banca, un gard, ceva, pe care sa pui aparatul si sa stea nemiscat pe acel obiect. Il setezi si la declansare dupa 2 secunde, ca sa nu-l misti tu cu mana in timp ce apesi butonul.

    Si eu vreau un trepied, dar momentan nu am gasit unul care sa fie mic incat sa-l car fara probleme, ieftin si bun.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!