Apple

Stiti ce urasc cel mai mult la Apple? Utilizatorii.... sau macar pe unii dintre ei. Sunt o mica armata de zombie marketati care tot ce stiu sa faca e sa ridice in slavi mareata fabrica de inovatii. Compania este oke si are si ea vina ei pentru ceva progres tehnologic. Problema pe care o am eu e ca se marcheteaza ca un mod de viata. Cum sa explic eu mai bine .... poate as merge prea dreptate spunand ca iti impune un stil.

Te schimba cu ceva ca ai un produs apple? Cu siguranta te face mai cool (apple=cool). Altceva? Cu siguranta nu pentru ca in esenta e doar o bucata de hardware care te serveste pe tine. Nimic mai mult. Dar am observat ca la unii odata cu produse apple vine si niste superioritate aruncata celor din jur. Ba chiar si impresia de club elitist al posesorilor de apple stuff.

Unii sunt chiar atat de "in to apple" incat ar putea sa cumpere si pipi de liliac alb daca ar scrie pe el ca e apple. De asta am zis ca sunt niste zombie bine exploatati. Dar ma rog poate asta inseamna cu adevarat societate de consum. Apartenenta trup si suflet la o anumita corporatie.

Tocmai pentru ca nu`mi place albul asa de mult!

Comentarii

  1. exact despre asta vorbeam!!!! are pana si o denumire proprie chestia asta. aaaaaaah

    RăspundețiȘtergere
  2. E si normal sa fie asa. Pentru ca, daca stai stramb si gandesti drept, un utilizator Apple a ales firma Apple pentru ca si-a dorit asta. Pur si simplu intr-o zi a zis "vreau mac". In schimb, din oceanul de utilizatori PC, o mare parte l-am ales pentru ca erau constransi de anumite chestii, gen "am nevoie de PC pt ca aplicatia asta e doar pt PC" / "nu am mai multi bani deci solutia e un PC" etc. Drept urmare nu o sa laude un produs care pana la urma l-au ales pentru ca intr-o anumita masura au fost nevoiti sa il aleaga.

    Oricum, adevarul e undeva la mijloc mereu.

    Eu personal ii urasc pe aia care s-au nascut cu opinii despre tot si toate, care nu pun mana pe ceva mai mult de 10 minute si deja au concluzii si opinii. Cu valoare nula, pentru mine cel putin.

    Si nu iti face probleme cu albul, macbook pro-u e argintiu :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca e sa comparam ceva nu facem high end cu low end. Nu are legatura cu diferenta pc mac. E vorba de RDF ... si fanatismul aferent.

    RăspundețiȘtergere
  4. Apple pe negru e potrivit pentru tine ;)

    Fiecare firma are fanii sai ;) Cand nokia a anuntat n95 au sarit foarte multi cu gura ca asta e un telefon din alt univers ablbalablab. O

    RăspundețiȘtergere
  5. ai dreptate. din pacate in ziua de azi produsul nu conteaza si brand'ul. nu ai observat ca din ce in ce mai multe firme investesc in imagine, si nu neaparat in produse. Omul cumpara orice cacat daca stie el ca e de "firma".

    Prostia nu are limite. Totul e branduit in ziua de azi, daca am ajuns sa cumparam si anumite fructe doar ca sunt facute in nus ce tara

    Sau cumparam haine facute de firme celebre nu conteaza sa arate bine dar tre sa fim in trend si sa coste cat mai mult.

    Totul e imagine in ziua de azi. Continutul nu e relevat, doar ambalajul conteaza

    RăspundețiȘtergere
  6. da mă, nihasa şi dorin, aveţi (în mare parte dreptate), dar noah, totuşi nu pot să nu remarc că sunteţi biased.
    Exemple sunt multe, dar referitor la Apple, okay, este brand-ul care pe mulţi i-a tâmpit, dar pe mulţi nu, şi folosesc produsele alea strict pentru avantajele faţă de altele.
    Eu personal, dacă ar fi să îmi iau un mac, l-aş lua pentru build quality, pentru cum arată, şi că mai nou pui orice sistem "normal" de operare pe el. Din momentul în care au trecut la procesoare x86 s-a dus dracu' stabilitatea Apple mult invidiată în trecut.
    A propos de macbook şi macbook pro, vin şi pe negru, but they run hot.
    Personal mă mulţumesc cu Thinkpadu' meu pe steriozi, care comparat cu mac-urile de pe aici de pe la muncă, este mult mai stabil, ergonomic, etc. etc.
    Dar unii editează filme, fac randări, etc., lucruri la care un mac (nu notebook) se descurca mai rapid si mai seamless decât PC-ul. Poate e din cauza softului. Mă rog.

    Iar partea cu brainwashing-ul e foarte reală, dar nu numai asta determina individu' mono-neuronal să consume o anumită marcă, ci şi calitatea, tradiţionalismul, etc.

    Eu par iegzampl, în funcţie de bani, m-aş da cu harley, even though they're junk, technology wise. Dar până una alta e mai ieftină şi mai performantă varianta japoneză de la yamaha de cruiser.

    La fel prefer Audi altor mărci.

    E chestie şi de gust, că la un moment dat produsele sunt foarte similare la aceiaşi bani, iar alegerea e pur subiectivă, şi nu musai din partea marketing-ului and shit.

    Anyhow, that's just my take on it.

    Spor.

    P.S. mişto blog.

    RăspundețiȘtergere
  7. Disconfortul dat de culaorea alba vine de la PSP-ul tau alb :D

    RăspundețiȘtergere
  8. nu stiu de ce lumea e incantatata dupa brandul apple .eu personal am avut numai probleme,atat cu mac-ul cat si ipodul si inca cateva accesorii.inca nu sunt decis asupra iphonului dar cred ca o sa il incerc .

    RăspundețiȘtergere
  9. Bwhahah, dante ruleaza. A avut numai probleme, DAR..
    dar va incerca "iphonul". Now this is zombification.

    Pe de alta parte, nihasa, convershii din picioarele tale nu-s tot de-aia de club exclusivist? Diatribele astea anti-consumeriste sunt cam depasite, nu credeti? Pana la urma nu ne obliga nimeni sa cumparam nimic, si decizia cumparatorului e din ce in ce mai rafinata, sau pur si simplu la plezneala.

    E o ecuatie indelung mestecata de marketeri, si crede-ma ca daca lucrurile ar fi asha simple cum zici tu, toti am avea apple shit in casa..:)

    RăspundețiȘtergere
  10. singura kestie de la mar pe care o am e un ipod nano de care nu-s de loc multumit...bateria te tine cam 3h si calitatea sunetului e mult sub cea a tel meu cu mp3 de la se...

    RăspundețiȘtergere
  11. rin tin tin .... nu am conversi am dc`uri in picioare.

    Ideea nu era despre branduri ci despre fanatismul consumatorilor apple. Aici nu e vorba cat produsul nustiu care de la firma nustiu care e cel mai bun din lume ... e vorba ca placintele de mere afirma ca orice produs pe care l`a scos si il va scoate marul o sa fie cel mai bun din toata existenta noastra mizera.

    RăspundețiȘtergere
  12. Produsele Apple arata si au o constructie superioara produselor concurentei. Sunt superbe.
    Pana acum in Romania nu exista decat calculatoare si playere video/audio. Care sunt bune!
    iPhone nu e prezent. Nu te-a "stresat" nimeni.

    Deci?

    RăspundețiȘtergere
  13. Adica tu stii mai bine ca mine ce m`a stresat sau nu? Tocmai asta e problema .... ca vin fanatici ca tine care imi spun mie cum ar trebui sa ma simt.

    Si faptul ca nu s`a lansat si sunt stresat .... reprezinta o problema mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  14. mai multa incredere in mine fanii mei .... tot o sa il dovedesc pe mac asta.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!