Rome

Te`ai gandit vara asta ce poti sa faci timp de 22ore? Incearca sa vezi serialul Rome realizat de HBO. Nu este o recomandare ci o porunca. Ai vazut Lost de pomana dupa ce vizionezi Rome. Ce plot twisturi cu caracter misterios? Incearca o intriga bazata pe renume influenta putere moralitate etica si ocazional iubire. Psihologia caracterelor te lasa pur si simplu fara cuvinte.

Daca pana acum am vazut seriale care te prindeau la sfarsitul episodului prin situatii fictionale greu de imagina in viata de zi cu zi ... in Roma vreau sa spun ca sunt captivat de luptele fiecarui personaj cu proprii ingeri si demoni. Mai mult demoni. In mare parte povestea este una fara rasturnari prea mari de situatii pentru cei cu o cunoastere decenta a istoriei.

Nu consider ca reuseste sa zugraveasca o imagine completa a societatii romane dar izbuteste sa iti arate o imagine relativ exacta. Socat oricum o sa fii. Binele si raul nu au fost niciodata asa de impleticie.

Referitor la un episod ... tu ce ai alege intre iubire si onoare?

Comentarii

  1. iubire sau onoare ? amandoua sau nici una

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt prea bune serialele hbo. am depasit faza. raman la lost

    RăspundețiȘtergere
  3. am vazut si eu primele episoade dar nu mai am HBo-ul, vroiam intr-un timp sa iau episoadele dar m-am apucat de family guy....

    RăspundețiȘtergere
  4. l-am vazut prima data cand l-au dat :)
    de-abia asteptam o saptamana sa vad urmatorul episod, uneori ma uitam si la reluari ;))
    iubire sau onoare? as fugi cu iubirea mai bine

    RăspundețiȘtergere
  5. E un serial bun, foarte explicit, dar poate asta imi place cel mai mult la el. M-am uitat la ambele serii si mi s-au parut foarte bune. Prima a fost mai buna decat a doua, cel putin asa mi s-a parut. Ce am mai observat ca fiecare episod era regizat de cate un regizor diferit in fiecare episod, stilul filmarilor ramanand la fel, dar fiecare aducand ceva nou fiecaru-i episod. Titus Pullo si Lucius Vorenus sunt prea tari :X.

    RăspundețiȘtergere
  6. si eu am ramas cu impresia asta ca primul sezon e mai bun ca al doilea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, foarte reusit serialul. Ce m-a surprins insa foarte tare dupa ce am vazut prima serie a fost revelatia ca a existat un timp pre-crestin in care morala era cu totul si cu totul alta. Daca te uiti acum la civilizatia occidentala poti vedea peste tot urme ale influentei religiei crestine (obiceiuri, percepte morale aplicate daily, definitii ale binelui/raului, tabuuri etc), ei bine e greu sa-ti imaginezi ca a fost o lume total neinfluentat inainte si bineinteles diferita.

    Si daca tot suntem la recomandari, o alta serie HBO care mi-a placut foarte mult este "De la Pamint la Luna". Am fost absolut rusinat de propria-mi ignoranta referitor la Programul Apollo. Uite un mic test (nu trageti cu ochiul la Wiki, Google, samd, raspundeti direct). De cite ori au ajuns americanii pe suprafata Lunii?

    RăspundețiȘtergere
  8. Morala este diferita si in lumea musulmana, si se poate observa usor si in zilele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  9. Incearca si "I, Claudius" http://www.imdb.com/title/tt0074006/

    Decorurile si jocul actorilor sunt mai apropiate stilului din teatru dar merita vazut.

    RăspundețiȘtergere
  10. Look dude me and coax have our own reviews :

    http://thetudor.blogspot.com/2006/05/impcivlivscaesardivvs.html

    http://coaxmetals.lx.ro/?p=185

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!