Top 10 arhetipuri sexuale

Stiti emisiunea de pe Discovery ... Sex Sense? Daca nu ... ar trebui sa o vedeti pentru ca este una dintre cele mai bune emisiuni de profil. Ei bine recent am vazut un episod care avea ca tematica arhetipurile sexuale si mi`am zis ca asta nu am "verbalizat" pe blog niciodata desi as putea sa leg si eu doua trei fraze pe subiect.

Sa incepem intai cu topul

  1. Vampa
  2. "Cavalerul in armura stralucitoara"
  3. Baiatul rau
  4. Sefa
  5. Bibliotecara
  6. Romanticul incurabil
  7. Femeia materna
  8. Fermecatorul/ Sarmantul
  9. Cel mai bun prieten
  10. Lolita/Femeia inocenta
Acum sa detaliem nitel pe propria persoana

Am ramas surprins ca femeia fatala e pe primul loc in defavoarea favoritei mele (spun mai incolo). Pot spune destul de increzator ca vampa nici macar nu e in topul meu. Toata chestia asta cu femeia fatala si irezistibila mi se pare un mare fatalism in sine. Nu am vazut in real life o tipa care sa poate juca rolul asta la un nivel credibil si mai ales non penibil.

Toate tentativele de vampe de prin cluburi le gasesc copycat`uri ale unui exemplar pierdut in negura timpului. Aceeasi atitudine ... aceasi imbracaminte... acelasi look ... asa ca ma intreb ... cat de fatala e o femeie care arata ca toate celalalte?

Plus ca este vorba de femeia fatala ... una singura ... o alfa female cu care toti barbatii vor sa se imperecheze ... nu de mai multe. Asa ca putem sa taiem cu siguranta vampa de pe lista.

Locul doi este Swashbuckler - pe care eu l`am tradus in cavalerul in armura stralucitoare. Reprezinta visul tuturor femeilor ... barbatul care isi traieste viata ca si cum ar fi ultima zi si tot timpul este la limita .... ce mai toate il vor pe un fel de capitan jack sparrow.

Ce e teribil de amuzant e ca concluzia in documentare e ca fie tipul asta de barbat e foarte foarte rar ... fie este doar o creatie a femeilor singure. Oricum .. real sau nu ... un jack sparrow e un personaj fascinant in atat de multe moduri.

Next archetype is the Bad Boy. Nu e o surpriza prea mare aici. Mai e cineva atat de naiv sa creada ca baiatul bun ramane cu fata la sfarsitul filmului? Parca aud ceva acolo prin spate ... da da da ... se casatoreste cu fata ... dar acum vorbim de sex. Trebuie sa fie ceva interzis si incitant in toata chestia asta cu baiatul rau.

In conditiile astea .... nu e amuzant cand suspina/boceste dupa baiatul rau? Sincer nu cred ca isi imagineaza cineva ca l`ar putea schimba ... asa ca oarecum trebuia sa te astepti la asta. Dar ai mers prea departe ... the bad boy is for sex only.

The Female Boss - uhhhhh .... dominatrix. In esenta nu este vorba despre cat de lipsita de etica sau profesionalism implica o relatie sefa - angajat. E vorba despre un tip de femeie puternica care stie ce vrea si asta ii confera foarte multa incredere. Asta nu implica sa boss you around.

E doar o schimbare de roluri in pat. Barbatii se lasa dominati si femeile vor sa domine. A verrrrry good foreplay. Am subliniat in pat pentru ca e o diferenta foarte mare intre boss si bossy. In pat rolurile sunt mai usor de acceptat.

Asta cu siguranta ajugte in top 3`ul meu. Si uite cum era sa uit ... parca la arhetipul asta cel mai mult conteaza privirea. Nu pot sa explic exact dar asa ca o idee generala totul sta in modul in care fata se uita la tine.

The Librarian - la prima vedere o sa imi ziceti ca de fapt stereotipul bibliotecarei nu prea se aplica la noi. Nu are nici o legatura numele cu de fapt ce reprezinta. Este exact fata tacuta, cu ochelari si un corp de invidiat acoperit aproape in totalitate de haine nu prea sexy. Descrierea e cam din topor dar oarecum v`ati prins.

Fata asta are ceva ce te atrage sa ii ghicesti formele prin haine ... sa astepti fiecare ocazie in care prin crapatura bluzei sa vezi o bucatica mica mica de lenjerie. Este exact un fel de ou kinder (puteam sa merg pe emotia despachetarii cadourilor de craciun dar stiu deja ce primesc asa ca singura emotie de gen o mai am la oua kinder) si acea emotie a descoperiri.

Bonusul e dat de vorba conform careia cele mai tacute sunt cele mai explozive / dinamice in pat. Plusam si cu o lenjerie foarte incitanta ... si in acelasi timp ascunsa ... dar nu atat de bine ascunsa ... putem spune ca avem un arhetip foarte puternic. Cred ca se si observa din vocea mea tremuranda si scanteia din ochi.

Lost Soul - Sufletul problematic. O inima zbuciumata pe care femeile vor sa o aline. Sunt atrase de romantismul si sentimentalismul ... care dupa saturare vor cauza si alienarea. Eu in principiu sunt iritat de tendinta asta de a exagera cu tristetea si depresia. Oke inteleg ca e cazul cateodata dar perpetuarea inutila a acestei stari e doar o alegere personala dupa un anumit punct.

Mother Figure - in primul rand nu e vorba de MILFs. Este vorba despre tendinta barbatilor de a cauta pe cineva care sa o inlocuiasca pe mama. Suna ciudat raportat asta pe plan sexual si nu sunt prostiile la care va ganditi. Pur si simplu nevoia de a fi ingrijit, dadacit, alintat si dezmierdat.

Este oke cand gasesti o fata careia sa ii faca placere asta ...

The Charming - tipul de barbat care stie ce sa le zica femeilor pentru a le fermeca. Acestia sunt de doua tipuri: wannabes si the real thing. Wannabes sunt cei care incearca sa faca jocul asta si nu le reuseste ... iar ceilalti sunt cei care se aleg cu fata.

In documentar spuneai ca fermecatorii acestia stiu intotdeauna cum sa flateze o femeie pentru a o face sa se simta ca cea mai frumoasa femeie din lume. E oke dar cred ca e mai mult in acest arhetip decat niste complimente.

Reuseste sa o intrige si in acelasi timp sa o faca sa se simta bine in pielea ei si sa ii ofere o relaxare din punctul asta de vedere. Aceasta automat atrage pierderea unor inhibitii.

And thats the way of charming.

The Best Friend - cel care tanjeste dupa fata dar e blocat in postura de cel mai bun prieten. Povestea e clasica si ultra mediatizata in filme de comedie cu adolescenti. Doar daca ar avea mai mult curaj sa o sarute ... poate totul s`ar schimba intr`o relatie de extraordinara.

Ultima pe lista este femeia inocenta. Fata tanara care are nevoie de tine sa o protejezi si sa o initiezi. Pare neajutorata si pura .. si tu esti cel care o va corupe. Costumatia si lookul conteaza cel mai mult aici pentru ca de fapt lolita este un act jucat ... o fantezie.

Tu deti controlul si ea se supune. E o senzatie placuta si excitanta in acelasi timp. Totul e un joc si tu esti un lup infometat care da tarcoale unui pui de caprioara ... Deznodamantul e cunoscut dar cum ajungi pana acolo este adevarata provocare.

Pentru a fi lolita ai nevoie de un stil aparte ... the way you look talk and act. Lolita nu reprezinta o varsta ci acest ansamblu de trairi pe care le cauzeaza partenerului. Probabil din cauza asta lolita e no1 in topul meu pentru ca este o chestie facuta special pentru tine. Se adreseaza pur barbatului.

Asa de final ... o lolita trebuie sa fie super draguta la fata! - asta e factorul determinant daca esti sau nu lolita. Ah .... era sa uit ... lolita e bruneta sau roscata ... si are ceva sange latin ... in opinia mea.

Lolita e sexy majora si cu o privire obraznica.

Sample 1 - could u not do her?

Sample 2

Comentarii

  1. Mai e sex sense? Nu l-am mai vazut de mult. Acum cand e si la ce ora?

    RăspundețiȘtergere
  2. eu prin arhetipul ala cu cavalerul inteleg altceva. pe jack l-as baga mai degraba la bad boy. the knight in shining armor e tipul ala care te iubeste la nebunie, e gata de orice pentru tine, te tine in puf si iti indeplineste orice dorinta, te ajuta cu tot ce ai de facut (eventual face el tot inlocul tau, sa nu te stresezi, mititica). jack sparrow e alta chestie.

    RăspundețiȘtergere
  3. e vorba despre SEX jen nu relatii ...

    nu stiu nimic de sex sense eu l`am vazut pe calculator.

    RăspundețiȘtergere
  4. trebuia sa insisti mai mult pe best friend ;)
    Aaa, si de unde ai luat pozele? Ai cautat sau stiai deja unde sa te duci? ca's hot

    RăspundețiȘtergere
  5. Cam tot asa as fi descris si eu, nice piece of reading.

    Insa nu imi place "lolita ta" .. eu am o chestie cu pistruii si nu ii pot suporta, desi in contextul expus de tine se potriveste perfect :) (te-ai gandit sa scrii o carte?)

    RăspundețiȘtergere
  6. lolita nu tine de culoarea parului.. trebuie sa fie frumoasa si inteligenta si pura, ca un copil, si actrita, sa atraga, dar sa nu raneasca pe cel iubit. lolita iubeste adevarul, lucrurile frumoase, se joaca, dar e adevarata. lolita e cu adevarat cea mai complexa.

    RăspundețiȘtergere
  7. lolita mea tine cont de culoarea parului :)

    RăspundețiȘtergere
  8. nihasa are dreptate: lolita trebuie sa fie roscata si daca are si pistrui e si mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nihasa nu are dreptate! :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!