Treceți la conținutul principal

Prima julitura de sezon

In weekend am purces spre munte cu sufletul cat un purice pentru prima coborare din noul sezon de iarna. Am reusit sa o fac cu chiu cu vai tocmai in poiana ... de unde mi`am tras si o julitura la mana. Nu foarte mare .. nu foarte flashy ... suficient cat sa ma deranjeze. Cum a fost zapada? A fost oke pe niste portiuni .. si pe altele a fost cam ornata cu pietre.

In poiana brasov doar telecabina mare era deschisa pentru ca eram in extra sezon (de ieri a inceput oficial sezonul de ski / snowboarding ) si din cauza asta si preturile erau pe masura (13 lei urcarea). Dar la ce concluzie maiestoasa am ajuns eu in weekendul asta? Trebuie sa imi schimb placa ca deja nu mai fata fata talentului dezvoltat exponential pe orizontala. Asta asa ca o gluma pentru aia care mai certati cu umorul.

Nabadaiul mi`a picat pe un frumos burton elite si pe un burton malolo ... dar din pacate conversia 1$ = 1 euro chiar nu ma ajutat din punct de vedere financiar. In europa placile tind sa fie nitel cam peste cat sunt dispus sa cheltuiesc asa ca pana la urma s`ar parea ca trebuie sa ma reorientez catre ceva mai ieftin.

Cu alte cuvinte ... daca stiti pe cineva care vinde o placa/placi bune de freeride sau all terrain (162-165) ... cu tot cu legaturi (actualul burton are legaturi care merg doar pe burtonuri) la un pret rezonabil (lets say 10mil) poate dati un semn ceva p`aici. Nu am o problema daca e sh cu conditia sa fie intr`o stare buna.

Anyway .... in snow we trust.

Comentarii

  1. oh man...zapada. pune si tu ceva la borcan si trimite in blogosfera ca sunt sigura ca nu sunt singura care tanjeste dupa asa ceva. poate faci si niste poze data viitoare ca tot am vazut ca ai ochi format pt peisaje :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Te dai cu placa si zici ca nu esh urban si faci misto de urbani :). M-am dat si io odata si m-am facut elice...
    Am ramas la skiuri...
    Da' o sa mai incerc

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa te dai cu placa nu inseamna sa fii urban. Sportul a aparut dinaintea celor batjocoriti aici pe blog cu succes. Problema este ca din ce in ce mai multi emo/urban punks au inceput sa-si indrepte atentia catre snowboarding. Poate de aici ai facut si legatura. In orice caz, relaxarea oferita de o coborare printr-o zapada pufoasa nu ar trebui sa ti-o suprimi de frica de a nu fi asociat cliseului . Cat despre ski/placa, le-am practicat pe amandoua destul cat sa-mi fac o parere. Personal snowboardingul imi ofera mai multa satisfactie. Asta nu inseamna ca skiul imi displace.

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.siem.nl/index.php?id=15_29

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…