Treceți la conținutul principal

Romania vazauta rau pe Discovery Travel

Acum ceva vreme (scriu si eu cu intarziere... de fapt e in draft) a vuit blogosfera ca intr`o emisiune pe Discovery Antony Bourdain a avut o emisiune mai putin favorabila tarii noastre. S`a tot zis ca si`a ales prost ghidul (un prieten rus care nu vorbea romaneste) si ca a arat numai lucrurile negative.

Filmele : no reservations- romania part 1 pana la 6 pe youtube

Bine bine ... dar in esenta ce a prezentat?

  • O capitala care nu e la standarde europene ... sa nu zic urata.
  • Un castel al lui Dracula care este cel putin dezamagitor (duh!)
  • O taxa de 10 euro pe metru patra pentru filmare .... fuck it .. scoatem noi standarde metrice.
  • O petrecere de Halloween unde toti invitatii erau de alte nationalitati ... wow surpriza mare aici ... pai ce puii mei ... e asta sarbatoare romaneasca?
  • Niste bodegi in piata unde se mancau mici si se udau cu niste Silva dupa ... surprinzator nu mi se pare ceva departe de adevar.
  • O dacie 1310 care s`a si stricat ... duh daca nu testat ceva mai nou.
  • Una bucata cimitir de la Sapanta ... unde cineva strain nu ar intelege mare lucru
  • O taiere de porc in cel mai kitchos stil romanesc ...
  • Un rus ... un prieten rus de fapt ... facut **** de la niste palinca.

Fratilor ... asta e Romania ... va place sau nu ... asta sare in ochi si asta ramane.
N

Comentarii

  1. dude ...u'r not 100% right.
    nu-i doar asta.
    adu niste straini si arata-le manastirile din nordul moldovei, du-i la ski in munti si arata-le peles-ul.
    da-le niste mancare traditionala si un vinut bun.

    e o gramada de loc pentru a face turismul in tara asta sa mearga mai bine dar asta nu inseamna ca trebuie sa vedem doar jumatatea goala a paharului.

    my 2 cents.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu a zis nimeni ca doar asta e romania ... dar intre o manastire si peles ... ce ai de facut / vazut ? Ca nu poti sa stai toata ziua la manastiri sau in peles.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai perfecta dreptate. Emisiunea se numeste "No Reservations" si are ca scop sa arate experientele omului de rand intr-o tara anume. Mi s-a parut extrem de real totul. Cu alte cuvinte mesajul emisiunii e "nu veniti in Romania fara cineva care sa stie pe unde sa va plimbe sau fara un program bine pus la punct".

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca ai rabdare vezi la Anthony Bourdain pe blog. Sunt deja peste 1500 de comentarii ):-

    http://anthony-bourdain-blog.travelchannel.com/2008/02/romania-what-the-hell-happened.html

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

StarCraft Remastered se lansează la vara

Pe vremea mea, drama băieților de școala generală era că fetele din clasă nu prea se uitau la noi. Băieții de liceu erau pe radarul lor, iar noi practic nici nu existam. Lucrul ăsta s-a schimbat prin clasa a 8-a când toți ne-am înălțat și practic au început să se uite mai cu jind la noi, dar deja era prea târziu.

În '98 când se întâmpla asta, apăruse StarCraft și primele net cafe-uri de prin București, iar toată atenția noastră era captată de acest joc. În fiecare clipă din zi doar asta vorbeam: terrani, protoși și zergi.

StarCraft a fost pentru mine primul joc pe care l-am jucat vreodată în multiplayer. Nici nu aveam calculator acasă pe vremea aia, dar after school-ul îl petreceam în net cafe-uri - fie jucând, fie uitându-mă la alții cum se jucau.

Nu eram deloc bun la joc, îmi luam bătaie cu o precizie elvețiană. Poate și din cauză că singura strategie pe care o aplicam era să îmi fac turrele - câmpuri întregi de turrele, iar mârlanii mei de adversari veneau cu carriere invizibi…

Ieri le-am arătat Bucureștiul celor 5 noi beri aduse în România de URBB

De două zile timeline-ul meu s-a umplut de bloggeri care primiseră pachetul din imagine. Poze din toate unghiurile, selfie-uri, nebunie. Eu cred că am primit ultimul lădița care avea frumos atașat următorul mesaj: "Descoperă Europa cu berea care ți se potrivește! #beertrip", așa că presiunea a fost maximă.

Eu ce fel de poză pot să pun ce deja n-a fost făcută de ceilalți? Pe drumul spre casă, ajutat și de constituția specifică de blogger ce trebuia să care 6 kilograme, mi-am zis să fiu o gazdă primitoare și să le arăt celor 5 beri noi o fărâmă de București.

Și pentru că tot zic de ele, dar nu le-am numit, acestea sunt: Grimbergen Ambreé, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti 4 Luppoli Original, Angelo Poretti 5 Luppoli Bock Chiara și Angelo Poretti 6 Luppoli Bock Rossa.

Alături de ele au fost două mutat aici de ceva vreme: Guinness și Weihenstephaner Hefe Weissbier.

Rezultatul este mai jos.














Problema unui food truck făcut din pasiune e că nu se ia niciodată în serios

Sâmbătă am fost la aniversarea celor de la Ground Zero la Verde Stop - un loc ce a văzut de-a lungul timpului câteva street food festivals. Am ajuns regulamentar la 2, mi-am luat o bere și m-am tolănit regulamentar pe iarbă. Deja de la a 2-a bere au început șoriceii să danseze prin stomac așa că am făcut un tur al food truck-urilor prezente.

La BurgerVan timpul de așteptare era de peste 45 de minute, la Pește Pâine nici nu deschiseseră la aproape 3 ore de când începuse evenimentul, iar la Dianei 4 norocul a făcut să aibă gulașul făcut dinainte așa că puteai să mănânci pe loc. Nu zic că m-am resemnat, că au un gulaș bun, dar speram să bag niște cartofi prăjiți de la Pește Pâine.

Au deschis și ei jumătate de oră mai târziu și imediat s-a făcut o coadă care s-a împrăștiat repede. N-am înțeles de ce, dar mi-am zis că ăsta e momentul să merg să iau niște cartofi. Țeapă. Urmau să îi facă în 30 de minute după spusele lor. Mmda. Bine.


Am mai zăbovit ceva timp la niște vorbe și bere, dar am z…