Treceți la conținutul principal

Romania vazauta rau pe Discovery Travel

Acum ceva vreme (scriu si eu cu intarziere... de fapt e in draft) a vuit blogosfera ca intr`o emisiune pe Discovery Antony Bourdain a avut o emisiune mai putin favorabila tarii noastre. S`a tot zis ca si`a ales prost ghidul (un prieten rus care nu vorbea romaneste) si ca a arat numai lucrurile negative.

Filmele : no reservations- romania part 1 pana la 6 pe youtube

Bine bine ... dar in esenta ce a prezentat?

  • O capitala care nu e la standarde europene ... sa nu zic urata.
  • Un castel al lui Dracula care este cel putin dezamagitor (duh!)
  • O taxa de 10 euro pe metru patra pentru filmare .... fuck it .. scoatem noi standarde metrice.
  • O petrecere de Halloween unde toti invitatii erau de alte nationalitati ... wow surpriza mare aici ... pai ce puii mei ... e asta sarbatoare romaneasca?
  • Niste bodegi in piata unde se mancau mici si se udau cu niste Silva dupa ... surprinzator nu mi se pare ceva departe de adevar.
  • O dacie 1310 care s`a si stricat ... duh daca nu testat ceva mai nou.
  • Una bucata cimitir de la Sapanta ... unde cineva strain nu ar intelege mare lucru
  • O taiere de porc in cel mai kitchos stil romanesc ...
  • Un rus ... un prieten rus de fapt ... facut **** de la niste palinca.

Fratilor ... asta e Romania ... va place sau nu ... asta sare in ochi si asta ramane.
N

Comentarii

  1. dude ...u'r not 100% right.
    nu-i doar asta.
    adu niste straini si arata-le manastirile din nordul moldovei, du-i la ski in munti si arata-le peles-ul.
    da-le niste mancare traditionala si un vinut bun.

    e o gramada de loc pentru a face turismul in tara asta sa mearga mai bine dar asta nu inseamna ca trebuie sa vedem doar jumatatea goala a paharului.

    my 2 cents.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu a zis nimeni ca doar asta e romania ... dar intre o manastire si peles ... ce ai de facut / vazut ? Ca nu poti sa stai toata ziua la manastiri sau in peles.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai perfecta dreptate. Emisiunea se numeste "No Reservations" si are ca scop sa arate experientele omului de rand intr-o tara anume. Mi s-a parut extrem de real totul. Cu alte cuvinte mesajul emisiunii e "nu veniti in Romania fara cineva care sa stie pe unde sa va plimbe sau fara un program bine pus la punct".

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca ai rabdare vezi la Anthony Bourdain pe blog. Sunt deja peste 1500 de comentarii ):-

    http://anthony-bourdain-blog.travelchannel.com/2008/02/romania-what-the-hell-happened.html

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…