Treceți la conținutul principal

Cand artistul din tine moare de foame

Am fost ieri pe Arthur Verona la Street Delivery si am fost nitel cam dezamagit. E drept ca era duminica dupa masa ... dar fata de alte evenimente din trecut organizate pe strada aia ... asta mi s`a parut cel mai slab. Iar au venit grafferii sa ne arate ca monalisa e doar un stencil colorat si ei stiu ce e arta.

Din partea populatiei bucurestene care apreciaza jegurile desenate pe cladiri .. vreau sa la multumesc. Este arta in adevaratul sens al cuvantului ... si sincer jumatate din ele nu le poate face un copil de 5 ani. Da ... sunt ironic ... fuck off.

Alta chestie pe care o apreciez e ca de data asta au invitat si publicul sa deseneze cu vopsea pe asfalt .. super cute ... mai ales ca s`au gasit artistii necunoscuti sa isi scrie numele cu vopsea. Vorba aia cu numele gardurile si caruta de prosti. Cam asa ceva.

Inca o chestie care mi`a placut la nebunie ... parcul Izvorul Rece (parca asa se numeste) era plin de standuri ale minoritatilor bucurestene. Deci da ... trecand peste eterna mea problema cu minoritatile care au tot felul de chestii cool pentru ei ... pe cand astia plictisitori de ordinary nu au decat micii si berea de campanie ..... vreau doar sa zic ca mi se pare dezamagitor tu ca minoritate sa iti imbraci manusa stereotipului si cliseului care imi provoaca senzatii de voma.

Sunt carcotas ... si vad doar partea kitchoasa din eveniment ... dar cred ca se poate si se poate mai bine. Ma rog .. sunt gelos in esenta ca toata lumea face arta numai eu stau cu berea in mana si fac burta. Nu zic ca nu as vrea sa fac si eu arta ... dar chiar nu ma pricep ... si micul emo din mine se cresteaza cu aluminiu recipientului de vopsea.

Comentarii

  1. e din cauza ca n-am mai co-organizat noi :)

    RăspundețiȘtergere
  2. a, si parcul izvorul rece e pe langa facultatea mea, gen intersectia carol cu mosilor :)

    RăspundețiȘtergere
  3. dar oare faptul k faci burta nu e tot arta ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu as vrea ca un cartier intreg sa fie desenat cu grafiti. N-ar fi misto?

    RăspundețiȘtergere
  5. @petrisor ... culorile suprasaturate + arajamentele haotice starnesc reactii violente in individ ... adica e oke ... intr`o luna ca curatati singuri.

    supa-star ... aceasta sculptura de zei tu vrei sa o numesti doar arta? dezamagitor.

    RăspundețiȘtergere
  6. tocmai ce am citit in igloo, ziarul mai noi, distribuit la anuala de arhi si era si o poza cu un mini graff cu fredo + pid'jin + a little bunny

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…