programat pe culori

Asa ma simt cateodata ca reactionez si mai ales ma simt. Rosu si verde ... rosu e de rau si verdele e bine. Lupta clasica intre bine si rau acum se duce intre rosu si verde ... desi vechii pretendenti nu erau culori ... au pierdut lupta. Ce alb si negru? Cine mai asociazsa ceva bun cu albul? Exact ce ziceam.

Pe internet lupta asta e cel mai usor de vizualizat. Uite un exemplu ... intru acum cateva zile pe youtube si vad langa userul meu un patratel rosu ... nu aveam activat active sharing ... m`a intrebat daca vreau sa activez si am zis da ... nu stiam ce este dar daca era patratelul ala rosu era de rau. Active sharing implica sa fii vizibil celorlalti care se uita la acelasi filmulet la care te uiti tu atunci in momentul ala.

O prostie de care sincer nu am nevoie ... ca nu vreau sa imi cresc viata sociala pe youtube ... dar cu toate astea am activat`o prima oara. A doua oara cand intru ... iar patratul rosu .. am incercat sa il ignor dar privirea imi era atrasa de el .. simteam un fel de discomfort datorat prezentei sale. Nu vreau active sharing ... dar vroiam sa scap de petratul rosu ... abia atunci mi`am dat seama ca o simpla culoare imi putea genera emotii asa de puternice.

Exemplele ar putea sa continue ... da la semafoare si semne de circulatie la tot felul de iconite pe siteuri ... rosu e de rau ... instinctiv te opresti si te intrebi care e problema. Fac asta fara sa vreau ... si imi dau seama ca practic sunt un fel de caine mai avansat al lui pavlov.

In mai toate reprezentarile diavolului acesta este rosu ... de ce? De ce divinitatea pozitiva este alba si cea negativa e rosie? Nu trebuia sa fie neagra? Totul e rosu .. marul ispitei e rosu ... de ce rosu cand de exemplu merele verzi sunt mai bune?

Deci rosul este semnul raului ... exagerand acum ma gandesc ca sangele nostru este rosu ... si practic nu avem nimic verde sau alb in corp. Albul ochilor e poarta catre bine? Procentual nu stam foarte bine la cat rosu avem in noi.

Gandeste`te nitel la rosu ... ignora aberatile mele scrise pana acum ... rosu e stop rosu e rau rosu e provocator senzual si puternic. Instinctiv te gandesti automat la toate astea cand vezi culoarea asta ... asa ca atunci cat din ce gandesti in mod normal e deja "pre programat"?

In continuare urasc activ sharing ... si ma irita cand intru pe youtube ... este normal ... pentru ca e rosu si e mana diavolului care ma trimite sa socializez pe internet ...

Comentarii

  1. chestiunile astea legate de culori variaza...spre exemplu, intr-o nunta vietnameza mireasa poarta o rochie rosie :D deci rosul este culoarea puritatii la ei. In lumea occidentala in general e confundata cu albul.
    In alta ordine de idei, orice e rosu atrage atentia...de la un semn de circulatie... pana la o rochie. In natura in general sunt putine chestiuni....rosii :p majoritatea sunt verzi pe aici pe la noi, sau in orase gri, din pacate 8-| cerul e albastru si ne-am obisnuit cu asta...deci ideea e ca rosu...stands out and draws attention...inclusiv pe net, unde, totusi, pe fundal se cam poarta culorile deschise, palide.
    Literar...si chiar religios...culoarea asta e asociata cu pasiune, and of course...desire :-? deci...ispita...patima...restul se deduce.
    Eu am asociat lucrurilor neplacute portocaliul, in general...nu stiu de ce :-?? si celor bune, violet :))

    RăspundețiȘtergere
  2. rosu e puternic, provocator, senzual si prin urmare nu e pentru cei slabi de inger. in evul mediu roscatele cu ochii verzi erau considerate vrajitoare si arse pe rug. deci si verdele cade sub incidenta maleficului tot atat de mult ca si rosul. pe langa asta o tipa intr-o rochie rosie cu ochii verzi e malefica sau nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. si tu, Brutus?
    numai de la tine nu ma asteptam sa citesc temeri de adolescenta bisericoasa
    aleash zice destul de ok: rosul e vizibil si alert, iti sare in ochi; verdele e neutru, se integreaza in peisaj; verdele e de bine, e natural, e proaspat; rosul nu e neaparat rau ci capteaza atentia.

    RăspundețiȘtergere
  4. Poţi să-ţi instalezi Stylish pentru Firefox şi să îi bagi codul ăsta ca să scapi cu totul de pătrăţel:


    @namespace url(http://www.w3.org/1999/xhtml);

    @-moz-document domain("youtube.com") {
    #sharingImg {display:none !important}
    }

    RăspundețiȘtergere
  5. sau poti baga setarea cu always active sharing sau cum drq ii zice:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu sunt atrasa de rosu, intotdeauna am fost. Poate are treaba cu faptul ca zodia mea e Taur, desi nu cred mult in chestiile astea...
    Si pe mine ma streseaza patratelul ala rosu. Vroiam sa intreb cum naiba se lasa pe verde tot timpul, ca mie nu mi-a mers aia cu "always active sharing" cum zicea sidryane...

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai, la mine a mers... poate dureaza pana se activeaza de tot:)
    Try again...

    RăspundețiȘtergere
  8. I did si a mers. Merci :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!