Treceți la conținutul principal

webcâmp

Ieri am fost la conferinta Webcamp in Kristal ... si am vorbit despre online and stuff. Prima chestie pe care trebuie sa o zic a fost ca aceasta conferinta a fost gratis ... nu ca asta m`a impiedicat pana acum sa merg la conferinte. Poate si din cauza asta s-a bucurat de o audienta bogata dar cam netargetata si nitel confuza fata de ceea ce se vorbea acolo (parerea mea).

Nu am inteles cum naiba sa faci o conferinta intr-un club de noapte ... cred ca din cauza asta s-au ales si cu o mare lovitura la credibilitate (se observa usor asta cand citesti cine erau sponsorii si mai ales cine era sponsorul principal ... gen livrare de pizza).

Nu vreau sa dau nume sau sa arat cu degetul dar asta mi se pare un exemplu clasic de asa nu. Asa nu-ti primesti invitatii care vin la 9 fara 10 minute si nu-i lasi sa intre ca nu e inca 9 ora de inregistrare. Asa nu le scrijelesti numele cu markerul pe un carton cand ei erau inscrisi. Asa nu dai paharute minuscule de plastic pentru cafea ... si pahare clasice pentru apa. Asa nu ai doar apa minerala ... wtf .. eu personal nu suport apa minerala dar nu aveam alternativa.


Alta chestie care m-a frapat a fost ca erau oameni care stateau in picioare - asta nu e un semn bun pentru orice chestie de genul acesta organizata. Socul cu adevarat a fost in momentul in care a venit pauza de masa!!!! Respectiva firma de livrat pizza a adus ... ghici ce ... in calitate de sponsor principal? Pizza!! Foarte ciudatel zic eu sa vezi toata sala de conferinta *cough cough* scuzati-ma ... clubul de noapte plin de cutii de pizza care pe unde aruncate.


Nici calitatea contentului prezentat nu a fost cine stie ce ... gen " web 2.0 sau chiar web3.0 nu ar fi existat daca nu exista internetul" kind of no brainer dar destul de funny. Unii speakeri au fost tocmai buni de stand up iar altii s-au prezentat foarte bine. Nu o sa dau nume .. se stie despre cine zic.

Poate sunt prea critic .. poate ca nu s-a dorit genul ala de conferinta si de fapt a vrut sa fie un eveniment mai relaxat care sa imbie participantii la comunicare. Nu stiu ce sa zic ... eu sunt asa mai old school si oricum apreciz efortul organizatorilor avand in vedere ca a fost gratuit accesul.

Anyway m-am cam luat cu altele si nu mai am chef sa detaliez ... o idee de baza cred ca v-ati facut.

Mai multe pe twitter s-au zis ... vezi aici

Comentarii

  1. Păcat că a fost aşa. De acasă părea mai mişto şi chiar îmi părea rău că nu-s din Bucureşti. E bine că se critică pertinent şi poate în ediţiile viitoare va fi mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. hai ma ca o fost misto.. :D
    si totusi ce carte de vizita verde ai

    RăspundețiȘtergere
  3. Alo!..sefa`..data viitoare sa-l faci tu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Aha ... deci avem voie sa ne dam cu parerea doar despre ce am facut noi ... oke ... de`ai fi macar jumatate de barbat cat era taica`tu te`as asculta :)

    RăspundețiȘtergere
  5. se apre ca unora chiar le-a placut webcam-ul, altora nu...mie clar nu mi-a placut
    pe langa observatiile tale as mai adauga miscarile dubioase de brate si bazin ale moderatorului :-S


    iar tu ai fi chiar ok daca nu ai fi deja"microfaimos"

    RăspundețiȘtergere
  6. :))) sunt deja pe mainstream ... gen

    RăspundețiȘtergere
  7. Nihasa.. :) Ma refeream la faptul ca toti putem sa comentam despre tot si toate... Insa comentariile pertinente se regasesc acolo unde comentatorul are habar despre mecanismele problemei discutate. tu comprende? or ba? ...si lasa-l pe tata....

    RăspundețiȘtergere
  8. :)) cred ca stiu stiu si eu 2-3 despre conferinte :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …