Treceți la conținutul principal

Haideti la o inseminare artificiala

Dan Dumitrescu are o idee de concurs destul de inedita si eco (deh dan este eco) ... guerrilla gardening (wiki).Ce inseamna asta? un loc mult prea mic pentru a fi bagat in seama de autoritati este aranjat intr-o gradina. Nu stiu in ce masura este sau nu legal sa faci asta dar cred ca atat timp cat nu plantezi "iarba" .... este oke.

Eu zic sa aruncati un ochi asupra regulilor acestui concurs simbolic ca saracu dan parca se lupta cu morile de vant cand vine vorba de ecologie si perceptia acesteia in romania. Plus ca daca esti urban si nitel preocupat de soarta planetei este musai sa faci asta ... the new cool shit pentru urbani - minimalisti si emo .. trust me :))
Conditii de participare:
1. Sa iti pese.
2. Sa faci rost de o grebla sau macar de o furculita.
3. Sa localizezi acel petic de pamant de langa casa pe langa care treci zilnic in drum spre viata ta cotidiana.
4. Sa faci rost de un pumn de seminte de iarba de la magazinele de specialitate sau chiar de la unele florarii.
5. Sa-ti rupi jumatate de ora din timpul tau pretios si sa te asezi in genunchi pe caldaram spre stupefactia vecinilor si sa pregatesti pamantul de insamantat.
6. Sa pui semintele in pamant si sa le uzi (pentru moment pot sa folosesti orice sticla goala gasita pe caldaram).
7. Sa uzi peticul de pamant in fiecare zi cand pleci de acasa.
8. Sa ma chemi peste zile cand iarba are 3 cm sa-ti dau premiul: o stropitoare.
9. Sa faci 2 poze (before & after).
10. Sa convingi un prieten sa faca la fel.
11. Sticla pe care ai gasit-o pe strada sa o arunci la cos dupa ce ai folosit-o.

Eu voi incepe un proiect personal de fotografie al acestor spatii si aranjamente. Tot duceam lipsa de proiecte legate de foto :))

Comentarii

  1. Mi se pare o idee foarte misto. Ma lamentam si eu mai demult legat de soarta trista a partatelelor pentru copaci din asfalt. Care de multe ori sunt niste patratele de pamant goale. Spre rusinea mea n-am gasit unul suficient de aproape de casa si n-am facut nimic. :(
    Daca tot vrei sa faci poze, iti dau eu prima tema: in spatele bisericii Matasari (langa ProTV) eu un astfel de patratel. Il ingrijesye de multa vreme o baba care locuieste in zona. E verde, cu iarba proaspat udata. You can't miss it.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Era un bar mișto, dar problema era că mai venea și patronul...

Știți barul ăla făcut de patron în momentul în care a ajuns la 40 de ani și i-a dat cu virgulă bucket listul? Nu? Hai să vă zic cum stă treaba. Toată viața a visat să își deschidă un bar, dar n-a avut timp/bani/motivare. Asta până de curând când s-a dus ca berbecul.

L-a deschis. E mic, simpatic, are un specific bine delimitat, a mers chiar bine la început, dar acum începe să scârțâie. Și ăsta nu înțelege de ce. De ce în fiecare lună vin din ce în ce mai puțini clienți și încasează tot mai pe negativ.

Păi problema majoră e că patronul și-a dorit bar, dar nu și clienți. Am fost în vreo câteva locuri din astea unde noi îl deranjam pe patron. Omul era cu paharul de vin în față, cu gașca de prieteni și cu muzica la maxim. Erau pe distracție și trebuia să o mai pună pe pauză să ne aducă meniurile, să dea muzica mai încet, să ne aducă băutura și la final să ne ia banii.

Omul nu avea chef de noi, chiar dacă eram singurii plătitori de consumație din bar. N-ai cum să ceri prietenilor bani pe c…

Ieri le-am arătat Bucureștiul celor 5 noi beri aduse în România de URBB

De două zile timeline-ul meu s-a umplut de bloggeri care primiseră pachetul din imagine. Poze din toate unghiurile, selfie-uri, nebunie. Eu cred că am primit ultimul lădița care avea frumos atașat următorul mesaj: "Descoperă Europa cu berea care ți se potrivește! #beertrip", așa că presiunea a fost maximă.

Eu ce fel de poză pot să pun ce deja n-a fost făcută de ceilalți? Pe drumul spre casă, ajutat și de constituția specifică de blogger ce trebuia să care 6 kilograme, mi-am zis să fiu o gazdă primitoare și să le arăt celor 5 beri noi o fărâmă de București.

Și pentru că tot zic de ele, dar nu le-am numit, acestea sunt: Grimbergen Ambreé, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti 4 Luppoli Original, Angelo Poretti 5 Luppoli Bock Chiara și Angelo Poretti 6 Luppoli Bock Rossa.

Alături de ele au fost două mutat aici de ceva vreme: Guinness și Weihenstephaner Hefe Weissbier.

Rezultatul este mai jos.














Problema unui food truck făcut din pasiune e că nu se ia niciodată în serios

Sâmbătă am fost la aniversarea celor de la Ground Zero la Verde Stop - un loc ce a văzut de-a lungul timpului câteva street food festivals. Am ajuns regulamentar la 2, mi-am luat o bere și m-am tolănit regulamentar pe iarbă. Deja de la a 2-a bere au început șoriceii să danseze prin stomac așa că am făcut un tur al food truck-urilor prezente.

La BurgerVan timpul de așteptare era de peste 45 de minute, la Pește Pâine nici nu deschiseseră la aproape 3 ore de când începuse evenimentul, iar la Dianei 4 norocul a făcut să aibă gulașul făcut dinainte așa că puteai să mănânci pe loc. Nu zic că m-am resemnat, că au un gulaș bun, dar speram să bag niște cartofi prăjiți de la Pește Pâine.

Au deschis și ei jumătate de oră mai târziu și imediat s-a făcut o coadă care s-a împrăștiat repede. N-am înțeles de ce, dar mi-am zis că ăsta e momentul să merg să iau niște cartofi. Țeapă. Urmau să îi facă în 30 de minute după spusele lor. Mmda. Bine.


Am mai zăbovit ceva timp la niște vorbe și bere, dar am z…