Treceți la conținutul principal

restaurante - bun vs mult

Am avut zilele astea un dialog interesant cu Doru Panaitescu legata de conceptul romanesc de restaurant bun. Discutia a pornit de la topul facut de cititorii metropotamului cu cele mai bune locuri de iesit din bucuresti si concluzia a fost ca "romanii inca se inghesuie la unde e mult, bun si eiftin". Ceea ce e adevarat pentru ca nu exista metalitatea de a iesi la un restaurant sa mai schimbo o vorba doua  ... ci vii sa mananci.

Personal am fost nitel dezamagit - nu am nimerit niciun loc intai. Am prins vreo 2 locuri doi in schimb. Din experienta personala si auzite de la prieteni nu prea inteleg ce cauta unele locatii in respectivul top. La mama - locul doi la cel mai bun restaurant romanesc? Am fost de vreo doua ori si nu m-a impresionat mancarea. Nici atmosfera nu pot spune ca ma incanta ... asta sa fiu asa diplomat. Locul intai este al Carului cu Bere care desi merita un loc in top ... sunt sigur ca nu merita tocmai pe cel cu medalia de aur.

In general sunt pe doua mood-uri cand ies la un restaurant - imi este foarte foame si vreau sa mananc ceva urgent (cand conteaza portia ... banul si atmosfera)  sau cand am chef de mers intr-un loc special si intins la vorba si vin (locul si atmosfera determina castigatorul).

Overall anul trecut cred ca am mers pe la doua duzini de restaurante pe baza recomandarilor facute de prieteni ... si nu pot spune ca am fost dezamagit. La unele ajungeam chiar in fiecare saptamana.

Concluzia? Daca am de ales intre bun si mult .. ma duc la bun. Nu e chiar asa o diferenta mare la portii si in general atmosfera e cea care conteaza. Adica nu vacarmul de la Carul cu bere / City Grill / Mama etc.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Când sfânta treime a rotisorului din Centrul Vechi s-a destrămat, atunci când Calif și Divan și-au luat tălpășița că erau în clădiri cu risc seismic, am trăit o adevărată dramă. Unde îmi voi rezolva eu poftele nocturne? Mai ales că și Dristorul de la Budapesta a făcut ceva pași spre Tineretului.

Cumva parcă toți s-au vorbit și m-au părăsit. Am mai încercat eu din când în când să îi mai vizitez pe la Iancului, Romană și Tineretului, dar de multe ori era peste mână. Trebuia să mă duc special pentru ei în zona aia, lucru care cam știrbea din pofta ad hoc a kebabului.

 Soarele a venit și pe strada mea. Acum vreo săptămână am văzut un Condimental de Calif la 2-3 minute de mine și n-am știut de unde să îl apuc că era închis și nu părea să fie operațional încă. Norocul mi-a surâs ca aseară să îl găsesc deschis și i-am trecut pragul cu emoția unul prichindel în prima zi de școală.


Am luat un Dill Kebab de vită, un Kebun și o limonadă. Un ce? Un Kebun - chestia din poza de mai sus: pui, humus…

Trigger words la Poșta Română

Pentru că tot m-am întors de 10 minute de la un oficiu poștal unde în teorie trebuia să ridic niște tricouri venite de pe threadless.com, lucru care nu s-a întâmplat dintr-un motiv care îmi e străin, am zis să fac un scurt ghid despre ce cuvinte ar trebui evitate atunci când vorbești la ghișeu.

Primul a fost curier. E posibil ca toată lumea să râdă de mine că nu știam acest trigger word de bază, dar în simplitatea mea, numesc curieri toți cei care vor să îmi livreze ceva. Eu o țineam pe a mea că m-a sunat curierul Poștei Române să îmi livreze ceva vineri, ea tot îmi spunea că Poșta Română nu are curieri și poate altcineva a încercat să îmi livreze ceva.

Ba că e agentul poștal, ba că e nu mai știu ce poștal, dar cu siguranță nu e curier. Bine. Fie ca voi. Am continuat să îi zic reprezentantul Poștei, dar nici așa n-am avut succes. Dacă nu știu titulatura lui exactă, n-au cum să își dea seama cine și ce a vrut să îmi livreze. Mai că îmi venea să zic ca Despot Tricouri în...

Al doilea c…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…