bani si faima din blogging

... nu se fac aşa de uşor. Nu ştiu cine i-a minţit pe puştanii ăştia care îşi fac bloguri direct cu spaţiu de reclamă .... dar nu aveţi nicio şansă să ajungeţi faimoşi sau să faceţi nişte bani frumoşi. De zbătut în cloacă şi bani de o sămânţă o să faceţi probabil .. dar nu mai mult.

Fuga după linkXchange ... comentarii cu bla bla bla dar uite că am scris şi eu pe blogul meu şi multe alte prostii de gen m-au făcut să explodez la un momentd dat şi să zic că blogurile au murit. Şi chiar au murit. Pentru voi ăştia (majoritatea cel puţin ) care v-aţi apucat în ultimul an.

De unde naiba aţi plecat cu premiza că puteţi să faceţi şi voi asta?

Cine v-a minţit? Mă uit la băiatul ăsta http://www.serginho.fnhost.org/concurs/ care are şi el linkbait concurs cum a văzut pe la jmecherii aia cu trafic din google. Dă şi el nişte domenii şi un banner la el pe blog dacă te apuci să îi faci un review.

La ce Dumnezeu să îi faci review? Mă uit la ce categorii are pe blog: # Cele mai tari bancuri # Diverse # D`ale mele # Funny # Jocuri # Ştiri # Ştiri IT # Telefoane # Topuri # Tutoriale şi mă gândesc că săracul aspiră şi el în secret la titlul de blogger faimos cu trafic căcălau doar din google şi cu content pentru pisici lobotomizate (pe cine naiba interesează dacă există cuvântul sau nu).

Asta vreţi mah? Doar după 5 luni de blogging? şi record de trafic de 192 unici pe zi? Asta merită cei 3 amărâţi care s-au abonat la feedburnerul tău?

Eu v-aş zice să vă băgaţi minţile la cap şi să vă apucaţi să scrieţi. Iniţial vroiam să zic să scrieţi foarte bine ... dar mi-am dat seamă că copy paste sau poze şi filmuleţe amuzante nu este scris.

Dacă nu puteţi să faceţi asta în minima decentă păi nu mai aveţi ce să căutaţi în blogging. Trenul ăsta pe care l-am prins şi eu (bla bla-uri scrise prost despre viaţă ta neinteresantă) acum câţiva ani ... a plecat de mult din staţie. Acum competiţia e mult mai acerbă şi voi nu aveţi cum să faceţi faţă. Nu vă mai pierdeţi timpul inutil

Comentarii

  1. Eu nu inteleg un lucru legat de postarea asta! De ce fuga dupa trafic? ok pt $ ai zice ... dar nu ar trebui sa fie din placere? Eu ma bucur de cei 129 de vizitatori unici in fiecare zi pentru ca sunt niste oameni de se uita in gura mea si e fascinant; adica eu care sunt un nimeni pe pamant sunt ascultat/citit ... tot e o treaba!
    Mie-mi place sa scriu pentru mine!
    Cantitatea nu inseamna si calitate! e ca in cazul ala in care aia de o au mica zica to ttimpu ca marimea nu conteaza sau aia de-s urati zic de frumusetea interioara ... pana nu ajung ala din varfu piramidei o sa cred ca tot ce conteaza e calitatea celor care te viziteaza si mai putin numarul lor ... Parca as prefera Antena 3 decat Otv! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am zis niciodata ca e de preferat cantitatea fata de calitate ... chiar am un post de acum vreo 2 luni in care sustineam cu ardoare asta.

    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. perfect de acord.
    m-a intrebat lumea,
    ba tu ai blog?!; nu ma, nu am nimic de spus momentan cat sa mi se para interesant pt blog. de ce sa.mi fac, sa fiu trendy?!;da ba da.

    cam asta e mentalitatea. hmmm, ce imi trebuie pt un blog? nimic - e gratis... aaaaa si daca am multi vizitatori fac si bani... WOW ce tare.
    pai cum fac vizitatori :-??? pai Spam!, de care spam? - pe messenger... pe forumuri, pe nloguri cunoscute prin comentari cretine numai de dragul de a fi date.
    intre.un tarziu (mai prinde omu' ceva) ajunge la SEO SPAM si e fericit! si.a atins telul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-a placut articolul! Aaa... vrei sa faci mai mult decat bani de ciunga? "Ehe... In cazul asta nu e asa simplu cum crede lumea!" ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici usturoi nu ai mancat nici gura nu iti miroase. Hai sa fim seriosi. Blogosfera este atat de mare incat are loc pentru toata lumea. Stiu ca, daca vrei sa fii cool si in ton, trebuie sa scoti in evidenta prostia celorlalti. Fiecare este liber sa incerce in felul lui si nu esti in masura sa spui cine are dreptul sa incerce si cine nu.
    Acuma sa nu spui ca sunt cu musca pe caciula ca si baietasul ala ca oricum nu mi pasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. @kingquizz probabil ai dreptate ... nu stiu despre ce vorbesc ... nu e ca si cum as face asta de aproape 4 ani ... oh wait ... but i do :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Auzi amice care e problema ta ca nu inteleg, eu am facut un concurs da? Vreau sa stiu parerea vizitatorilor de pe blog, ce nu le convine, ce nu le place si ce nu le place, in acest fel sa stiu ce sa mai modific, si cine o zis ceva de traffic aici? Da am facut concursul cu gandu ca o sa mai am si ceva vizitatori in plus... dar prima conditie o fost parerea vizitatorilor despre blog. Si care e problema ta de traficul meu? Toti au un inceput, nu am eu cine stie ce trafic, dar incerc sa promovez blogul... Nu iti place blogul nu trebuie sa intri, amice. O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  8. stai calm .. erai doar un exemplu ... insemnarea nu e doar despre tine.

    RăspundețiȘtergere
  9. stii ce gasesc eu ca fiind ultra pacat? zoso ti-a pus link spre tine. cei care vin de acolo adunati cu deloc putinii tai vizitatori se vor duce catre asta cu concursul. dintre toti, vreo zece - pe putin - vor gasi ceva interesant acolo. guess what, he ain't anonymous no more, though his content is obnoxious! cheerz...

    RăspundețiȘtergere
  10. @kingquizz: e intr-adevar loc pentru toti, nimic de zis . Daca scrii de dragul de a scrie e OK, o sa se laude maica-ta la colegele birou cu blogul lui fiu-so, o sa te adore iubita, o sa te citeasca prietenii. Ideea era ca nu trebuie sa incepi cu gandul ca o sa devii un al doilea Donald Trump, postand niste nimicuri, s-o faci ca hobby, cu pasiune si placerea de a scrie ( si cu ceva cultura). Nihasa, asta era, nu?

    RăspundețiȘtergere
  11. well someone at least got my point :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu conteaza de cand ai un blog sau ai treaba cu netul. Important este ideea pe care o promovezi. Nu sunt aparatorul lui sau celor ca el. Pur si simplu sunt tolerant cu oricine cat timp nu ma calca pe coada in mod rauvoitor.

    RăspundețiȘtergere
  13. nihasa arunca link-ul spre mine ... legat de ce mi-ai zis prima data acolo sus sus ... eu sunt omu` care aduce potopu` se pare :))
    dupa mine se ia lumea unde sa lase un comment .. bine ca la altii stiu sa scriu la mine nexam!

    da-mi de lecturat chestia de care-mi ziceai ca ma plictisesc ... fufa de o mint pe mess s-a dus sa-si plimbe cainele!

    P.S. acuzatu` fara vina e un tip ok! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Cam odata la 3 luni ma apuca si pe mine isteriile anti n00bs, dar m-am obisnuit deja cu ele si neori le mai infranez. Fenta e ca din 10 mii de lachiosi tot se gasesc 1 sau 2 mai buni ca tine, stimate bloggere cu experienta. Asta e concurenta acerba de care vorbesti. Ne vizeaza pe toti, si tre sa ne obisnuim cu asta.

    RăspundețiȘtergere
  15. chaos_and_smiles9 martie 2009 la 21:17

    Chestia asta cu ”am ceva de spus” e atat de generala incat...hm...oare chiar se merita sa iti faci blog...hm...eu am blog de 1 an jumate si uneori am senzatia ca am ajuns la capatul lucrurilor pentru care m-am apucat. sau poate e doar pms si o sa imi treaca. nihasa ai un cico de la mine.

    RăspundețiȘtergere
  16. mvaaaai, scriu in blog de patru ani!!! va dati seama??? ce autoritate, domnule castor! pot sa dau sfaturi, pe deasupra sunt si prieten cu nu stiu care alt blogger "vechi". bai, multi din astia "vechi" sunt vechi si atat. n-au nimic de spus, de fapt. stiti ce sunteti voi, astia care "au blog de patru ani!!!"? sunteti niste mIRC-isti, asta sunteti. a venit concurenta si gata, v-ati stresat, vreti sa nu uite lumea ca voi sunteti aici de mult, trebuiti tratati cu respect, tre' sa se uite lumea-n gura voastra ca la maglavit.

    tu acum patru ani iti faceai blog, eu acum patru ani explicam la mii de oameni ce inseamna blog. hai sa-ti explic si tie ceva: si tu si multi altii veti disparea. veti ajunge la 129 de unici pe zi, ca aia de care faceti misto acuma. voi si gastile voastre blazate de bloggeri "vechi" veti deveni istorie. deja incepeti sa deveniti, daca maine si-ar face blog un manelist ti-ar pleca jumatate din audienta. asa ca lasa sfaturile si fa TU ceva sa nu dispari si sa te mai bage lumea in seama. pentru ca ideea asta gen "ma copii, ma, sunteti ca copiii mei, ma" nu tine la astia care vin din urma si vin tare.

    RăspundețiȘtergere
  17. @cristean te astept sa vii tare ... ca deductie logica din ce ai scris tu ... o sa imi iei jumatate din trafic .. nu?

    ps. - vorbeai despre bloguri la mii de oameni dar nu aveai blog? nitica ipocrizie aici zic eu.

    ps2 - e lame la "Blogs I Follow" sa iti urmaresti propriul blog.

    RăspundețiȘtergere
  18. uff...murim toti. Nici sa postezi nu-ti mai vine cand vezi cata prostie e in jur. M-ai atins in draft cu "Fuga după linkXchange ... comentarii cu bla bla bla dar uite că am scris şi eu pe blogul meu şi multe alte prostii de gen m-au făcut să explodez la un momentd dat şi să zic că blogurile au murit. Şi chiar au murit. Pentru voi ăştia (majoritatea cel puţin ) care v-aţi apucat în ultimul an.

    De unde naiba aţi plecat cu premiza că puteţi să faceţi şi voi asta?

    Cine v-a minţit?"

    Il incepusem de mai mult timp...dar cred ca o sa il postez de data aceasta.

    Trebuie sa facem ceva.

    RăspundețiȘtergere
  19. Bravo, Nihasa! Urasc comentariile scurte de genul asta, dar bravo! :D

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu inteleg. Tu ce vezi prin blogging pana la urma? Din cate observ un lucru pe care doar tu stii sa-l faci, nu? Imi pare rau ca m-am apucat in ultimul an, asta este situatia. Unii se nasc mai devreme, altii mai tarziu. Din cate observ, tu scrii pe blog pentru ca "trebuie", nu pentru ca vrei. Daca gresesc, imi cer scuze, dar nu e frumos sa generalizezi asa...

    RăspundețiȘtergere
  21. @decebal - cred ca trebuie sa recitesti titlul si apoi sa iti dai seama despre care bloggeri vorbesc.

    RăspundețiȘtergere
  22. un raspuns tipic romanesc. mi-ai raspuns exact ca un mIRC-ist roman ce esti. in loc sa incepi sa insiri contraargumente, schimbi subiectul: incepem sa discutam despre mine. de fapt, sa aruncam cu cacat in mine. normal n-ar trebui sa-ti mai fac trafic pe aici si sa-ti raspund pe blog la mine. ceea ce am sa si fac, dar nu inainte de a-ti spune inca o data ca vor aparea altii mult mai interesanti decat de-al de tine. stai linistit, te anunt cand termin de scris;).

    RăspundețiȘtergere
  23. Datorez scuze de rigoare. Totusi pare ca generalizezi, vorbesti de blogging, comentarii si pe urma vine intrebarea "De unde naiba aţi plecat cu premiza că puteţi să faceţi şi voi asta?", am inteles la prima citire ca te referi la blogging, nu la facut bani.

    RăspundețiȘtergere
  24. Acum tu esti acela care din postura de "zeu" dai sfaturi? Sunt de acord cu bannerele si cu articolele de 2 lei de pe blogurile de 1 leu. Dar nu cred ca are rost sa faci atata caz. Cabral sau Bobby sunt si ei "zei" (poate peste tine), dar nu dau asa zise sfaturi. Fiecare isi vede de treaba lui. Daca tu catigi 2000 pe luna bravo, eu poate nu am nevoie de bani si scriu pentru cei 10 prieteni care sunt raspanditi prin lume... fiecare are conceptiile lui. Eu cred ca cineva ar trebuie sa se ocupe de altii atunci cand nu mai are el probleme.

    O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  25. Tin sa-l contrazic si eu pe Cristean, pentru ca, zic eu, fac parte din "generatia tanara" (adica am 19 ani, sper sa fiu). Nu suntem toti niste "cautatori de aur" pe internet sau niste manelari, ci pur si simplu cautam ceva autentic de citit (cred ca ni se adreseaza si blogul asta), care nu e fortat sa placa tuturor pentru ca asa e mai "comercial", deci nu o sa ajunga nihasa la 129 cat timp scrie. Eu nu il vad pe Cristean in fruntea zelist, sau trafic.ro, ca asa as fi zis din modul superior de a se adresa, plus ca mi se pare ca face parte din categoria numita de el, din limbajul folosit in post-uri. Imi cer scuze pt rautati(avand in vedere ca sunt newbie in ale comentatului pe acest blog), dar sunt pe deplin meritate :D Oricum, foarte bun articolul!

    RăspundețiȘtergere
  26. @cristean - cred ca esti dobitoc. Nu mi-ai adresat nicio intrebare la care sa iti raspund. Nu ai inteles ca e vorba de facut bani frumosi si faima din blog nu vorba de bloguri personale. Nu ai inteles ca e vorba de o majoritatea bloggerilor noi care isi creeaza o audienta care nu intereseaza pe niciun advertiser serios. Nu ai inteles ca daca vii si sustii ceva trebuie sa ai si autoritatea necesara (ex faza cu vorbitul despre bloguri la mii de oameni) ca sa te ia oamenii in serios.

    Ce contra argumentare sa iti ofer cand tu vii si ma iei la pula? Argumentarea si respectul acordat genereaza argumentare si respect in raspun.

    @Decebal - mie imi plac foarte mult bloggerii care scriu pentru ca vor si nu au un scop material. Intotdeauna i-am sustinut.

    RăspundețiȘtergere
  27. @radhoo - daca eram un nimeni mai incercai sa imi demonstrezi ceva printr-un comentariu?

    RăspundețiȘtergere
  28. bai, tu citesti vreodata ce scrii? sau in general mai mult scrii decat citesti? ma enerveaza la maxim cand tre' sa desenez ce-am zis. dar hai, iti mai dau o sansa, pe scurt (sau la scurt): primul meu comentariu, pe intelesul tau, suna la modul "nu mai da tu sfaturi, pentru ca esti nimeni, cu tot cu ai tai patru ani de blog. si vei deveni mai nimeni decat esti ca or sa-ti plece si aia care se uita la tine acum". asta am vrut eu sa spun. acum argumenteaza tu ca nu e asa.

    RăspundețiȘtergere
  29. Fara suparare si fara iritare, dar decat sa va dati mari si tari, nu mai bine invatati sa folositi virgule si sa va exprimati corect? Exemplu, penultimul comentariu al autorului, de la al 3-lea "Nu".

    Vorbiti (nu esti singura persoana, mai sunt si alti bloggeri) de faima pe blog? Ce r**at de faima, fratilor? Asta-i faima? Ce-ati realizat? x-sute sau x-mii de unici pe zi? Cui ii pasa? Sau ce inseamna asta in termeni "merituosi"? Un copil de clasa a 5-a care ajunge pe tara la olimpiada de limba romana merita mai multa atentie decat oricare din cei care se considera "cei mai tari blogeri".

    Bravo voua ca faceti bani din toata afacerea asta, sincer. Intr-o tara in care se fura ca-n codru, banii din blogareala sunt ca banii dintr-o munca cinstita. Aproximativ. Dar de-aici si pana la a te lauda si a te umfla in pene ca pe tine te viziteaza cine stie cati oameni si, mai mult de-atat, sa o numesti faima, e cale lunga. Nici Eminescu nu cred ca si-ar fi dat seama cam cat de lunga ...

    Hai noroc ...

    RăspundețiȘtergere
  30. Desigur ca primul comentariu suna si ceva de genul esti un terminat ai carui jumatate din cititori sunte manelisti. Tu esti un nimeni ca ce plm inseamna blogging de 4 ani cand eu vorbeam acum 4 ani grupurilor de mii de oameni despre blogging ... desi eu am blog penibilo amuzant doar de un an.

    Daca sunt un nimeni ... de ce pula mea iti pierzi timpul sa comentezi si sa ma convingi? Nu e ca si cum as putea sa influentez oameni.

    Deci ori ai un masochism acut de incerci sa convingi toti anonimii de pe internet ca nu au dreptate ... ori eu nu sunt un nimeni.

    @sktes - ca ajungi la olimpiada internationala (gluma mai veche) de romana e fix vax pentru societate.

    RăspundețiȘtergere
  31. Bravo, nihasa, tu esti cel mai bun, esti zeul nostru, zi-le tu cum sta treaba! =))

    RăspundețiȘtergere
  32. nihasa, mi-a venit o intrebare in timp ce reciteam postul tau, si anume:
    are legatura .com, .ro, .blogspot.com cu succesul in blogging ? Intreb asta pentru ca am gasit bloguri in .com pe la 2000 si ceva in Zelist(just for the fact) si .blogspot.com in 100.
    (nu te da exemplu pe tine ca e logic)

    RăspundețiȘtergere
  33. Cred ca mai mult conteaza mesajul pe care il trimiti. Desigur ca si design-ul blogului ajuta (personal nu suport backgroun negru cu scris alb). Iar daca e vorba de mai mult control si simti ca acesta iti lipseste ... treci pe hosting propriu.

    RăspundețiȘtergere
  34. atunci nu ii mai certa pe astia cu hosting propriu care o ard asa low low. incearca si ei sa isi scoata aia 50 de euro:)

    RăspundețiȘtergere
  35. ba, am dat peste tine la alt "caz". zoso. ai o blazare in tine de zici ca tu ai inventat bloggingul. de-asta m-am luat de tine. ai 24 de ani, las-o mai usor cu lectiile pentru altii, atat iti zic. esti credibil doar pentru pizde si flacai de liceu. da' nu mai esti la liceu. ti-am raspuns mai pe larg pe blog la mine ca nu mai am chef sa-ti fac comentarii. de fapt, poti sa le stergi pe ale mele de aici, oricum mi se rupe de ce mai scrii tu, m-am complicat degeaba cu tine. sper sa te faci mare si sa-ti bagi mintile in cap, mai ai timp. succes! desi cu atitudinea asta...

    RăspundețiȘtergere
  36. Imi imaginez ca ai prins ideea exemplului meu si ca poti pune in loc de "limba romana" orice alta materie care se preda in scoli. Dar si asa, luand in considerare ceea ce mi-ai raspuns (glumind sau nu), da-ti seama ca, daca acel lucru e vax pentru societate, atunci "spuma bloggerimii" ar trebui sa fie [..] pentru societate. Nu spun eu ce, poate oricine sa-si dea cu parerea.

    In fine ..

    P.S: Daca apare comment-ul de 2 ori, sa fiu scuzat, dar se pare ca face ceva figuri zã net-ul.

    RăspundețiȘtergere
  37. @cristean .. e oke .. nu trebuia sa te straduiesti .. sunt sigur ca in cativa ani o sa afirmi ca tu ai inventat internetul :)

    @chaos - cica e 30 euro in .ro si cam 10 in .org :)) adica luni de zile de reclame la greu.

    @sktes - ai perfecta dreptate - ma fapt vinovat de problema asta cu virgulele. Pe de alta parte pot spune ca m-a oftica chestia asta cu "eh si asa se fura ca in codru in tara asta" - eu nu fur de exemplu ... deci nu se fura ca in codru.

    Si alta chestie - cred ca iei prea normala chestia asta cu cititul a zeci de mii de oameni a ceea ce scri. Un tiraj de carte in .ro are cam 5k.

    RăspundețiȘtergere
  38. Ai perfecta dreptate.... desigur majoritatea tinerilor.... care sea puca sa scrie fac asta pentru bani. Putini se gasesc cei ce scriu pentru ca le place... sau pentru ca sunt interesati de internet si vad bloggingul ca un mijloc de exprimare.

    RăspundețiȘtergere
  39. problema e si ca voi "bloggeri vechi" nu-i promovati pe cei noi care merita, care scriu fara a fi interesati de o reconpensa materiala... sunt destui; voi numai injurati (adica ii promovati pana una alta) exemplele negative...
    o fi invidie, teama ca cineva o sa va ia locul nush (nu am de unde sa stiu) tot ce pot spune e ceea ce observ ca simplu spectator: zoso injura zilnic cativa, acum vad ca ai inceput si tu insa de promovat... nada... o fi atat de bolnava blogosfera asta romaneasca incat numai cei vechi nu sunt stricati sau nu ati incercat abordarea asta?

    RăspundețiȘtergere
  40. adevarat ... dar stai tu sa citesti zeci de mii de bloguri noi sa descoperi aia care merita scosi in fata?

    RăspundețiȘtergere
  41. nu neaparata... unul pe saptamana e de ajuns, un pas inainte

    RăspundețiȘtergere
  42. pai tu stii mai bine
    nu vreau sa fiu ironic insa mai sus tu erai cel care dadea sfaturi
    in momentul in care dai sfaturi (poate pertinente, nu ma bag aici) insemna ca ii poti identifica pe cei care se ridica/se apropie de standardele tale
    eu unu recunosc ca bloggeri vechi au o anume autoritate insa asta vine impreuna cu responsabilitatea de ai indruma si incuraja pe restul, asa cel putin vad eu lucrurile
    unii si-au asumat rolul de a critica, fara insa a si indruma ceea ce nu e corect

    RăspundețiȘtergere
  43. Problema cea mai mare o reprezinta timpul si rabdarea.
    O alta chestie ar fi ca nu se intelege exact motivul pentru care ai face asa ceva (multi nu au ajuns in top tinuti de manuta fiind).
    Multe promovari in randul bloggerilor sunt rezultat a interactiunii in vitata reala. Nu prea ii vad pe bloggeri astia incepatori bagandu-se in seama foarte mult. Poate e mai bine ... alternativa negativa ar fi sa te bagi in seama IRL si sa spui numai prostii.

    Si intr-un mod surprinzator - multi bloggeri mai vechi au posturi si sfaturi pentru bloggerii incepatori. Zoso are niste serii bune despre continut. Buddha le zice de reclame si design. Bobby despre comunicare si promovare. Si astea sunt doar o fractiunea cu posturi specializate.

    Din pacate nu se citesc si nu se baga la cap. Pentru ca deh ... sunt fosile si probabil ca nu stiu nimic.

    RăspundețiȘtergere
  44. @ maria: ok, ramasesem pe pagina, hai sa-ti zic si tie: nu-s manelist, sunt chiar rockalau, si nu ascult rock gay cum asculta "baeatu" asta pe care il venerezi tu (vezi, autorule, ti-am zis ca ai succes la pizde de liceu). mi se rupe pula de zelist si alte labe care se bazeaza pe cati distrusi pun link la tine. aia care scriu beton si au ce scrie or sa devina virali ca da lumea massuri cu ce au scris, nu au nevoie nici de promovare, nici de prezenta in blogroll la zoso sau la altii care scriu in blog in noaptea de revelion etc. cred ca ar trebui sa cauti mai bine daca vrei ceva misto, exista, iti promit. si vor aparea chestii si mai misto. si ca idee de net, si ca scris. iti zice unu' care traieste din scris despre IT in general si net in special.

    RăspundețiȘtergere
  45. Domnu' scriitor de IT si cu probleme musculare la organul genital, faci o mare greseala. Stimabilul Nihasa spunea ca poluand internetul cu tot felul de concursuri stupide nu te vor ajuta sa devii mai faimos sau mai bogat. Ca daca pui tona de linkuri, poze, filmulete funny si glumite pe blog nimeni nu-ti va umple buzunarele.

    Intamplator autorul spune exact ce spui si tu: ca sa ai succes trebuie sa scrii bine. Altfel nu ai cum sa te compari cu cei care au acum trafic mare si, intamplator, unii sunt bloggeri cu vechime.

    Din cate am vazut pe blogul tau, Nihasa e un fute-vara pentru ca are o opinie similara cu a ta. Macar ai suficient sange in bilute sa-ti pui singur aceeasi eticheta?

    RăspundețiȘtergere
  46. Si din pacate sunt tot mai multe bloguri. Si macar de ar scrie ceva bun. Dar sunt agramati care traduc cu google translate si dau copy paste, care pun taguri offtopic pana la refuz, care spameaza pana crapi. Si apoi te intrebi: De ce dracu mi-e sa citesc rahatii astia? Cum pana mea s-a umplut blogosfera de idioti?

    Cel mai tare exemplu care imi vine in minte acum este un site pe care il descoperise cineva(nu mai stiu). Site-ul consta intr-o pagina alba pe care sedeau numai google ads-uri. Nici un continut, doar teclame pe toata pagina.

    Nu ii condamn pe unii care au ads-uri(fac bani din blogging), dar fratele meu, macar sa ai vizitatori reali si foarte multi. Si cum se fac aia? Scriind bine. Dar astia vor faima, putere si bani cu un blog scris mai mult cu coduri de youtube , fara continut relevant, lansat de o luna(in cazul bun) si fireste cu 5 vizitatori si aia rugati insistent pe messenger sa intre.

    RăspundețiȘtergere
  47. Cristean, imi pare rau (pt teoria ta) sa te anunt ca sunt studenta, in domeniul informaticii, asa ca dupa destui ani de asta si in liceu, pot sa spun ca stiu sa folosesc foarte bine browser-ul incat sa ma opresc doar la ce-mi place.
    De cuvinte cu sensuri conotative ai auzit?(cum ar fi manelar)
    Apelativ dragut dat mie (si fetelor de pe blog)... te-ai gandit ca poate sunt transexual? :D

    RăspundețiȘtergere
  48. Nu te-am considerat un nimeni. Tocmai ca ai un nume in online si e bine sa te ocupi de proiectele tale, mini-scandalurile astea de tip otv sunt pentru acei bloggeri de care vorbesti mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  49. @xhr: ce-mi plac mie raspunsurile astea care incep cu "esti prost/manelist/tigan/taran/homosexual. acum hai sa stam de vorba...". eu n-am spus ca n-are dreptate, desi tu ai simplificat totul, iar aici discutam despre mai multe. eu doar am chestionat autoritatea lui in materie. probabil ca putem duce discutia asta la infinit, fiecare raspuns de-al vostru jignindu-ma asa, cat va duce pe voi mintea. eu zic doar ca atitudinea asta de "invataturile lui neagoe basarab catre fiul sau, teodosie ar putea sa mai astepte putin. sper sa nu mai revin aici, intre pupatori in cur ai pupatorilor in cui ai lui zoso ca deja m-am plictisit. distractie placuta!

    RăspundețiȘtergere
  50. Numarul de feeder-i nu are nici o relevanta in ecuatiile astea pe care le-ai trasat tu...alea sunt doar de flagelat vita care scrie ca il citeste lumea.

    Am vazut feader-e de 1750 de cititori dar el in topuri era in spatele unui alt blog cu doar 10-11 feed-eri

    Cel mai important la un blog e sa aiba o nisa si sa aiba texte care sa te imbie la comentarii inteligente, ca in rest bloguri de cancan bazate pe trafic din prietenii Irc-iste nu prea au relevanta.

    RăspundețiȘtergere
  51. de acord cu articolul, cu o singura mentiune: nu VECHIMEA in online (sau blogging) iti da valoare, ci talentul, competentele, perseverenta

    succes :)

    RăspundețiȘtergere
  52. Esti cam ingamfat. si nu e bine. Stai frate in banca ta si daca esti smecher si te apreciaza lumea vei ramane numarul unu indiferent daca mai apar inca 10000000 de bloguri.Uita-te la zoso. E numaru unu intotdeauna si data a cazut pe 2 in zelist si a sarit lumea cu gura dar lui nu ii pasa. Tu nu esti asa.Eu nu am pretenti sa ajung mare pentru ac sunt realist de ceea ce pot. Daca vreodata o sa am ocazia sa stau la masa cu unu dintre cei mai buni bloggeri nu am sa il implor sa ma link-uiasca sau ceva de genu. am sa stau cu el de vorba doar pentru a imi face in mare o idee despre personalitatea si caracterul lui. Roger si afara

    RăspundețiȘtergere
  53. Eu sunt de părere că blogurile acestea se vor curăţa singure, când posesorii lor vor vedea că banul nu iese chiar aşa de uşor cum credeau ei.

    Culmea este că sfaturi bune sunt gârlă, plecând de la Zoso (şi alte bloguri unde mai scrie). Dar cine să asculte?

    RăspundețiȘtergere
  54. @Cristean - frate .. ne tinem si noi de cuvant? Ai zis ca faci hate post la tine pe blog si nu mai comentezi aici. Pai ce facem? Una zicem alta facem?

    Esti un terminat care nu stie despre ce vorbeste. Aia care scriu bine vor ajunge virali? Taran in spania,sex in vama veche,tarzan la volan,dan diaconescu si tomberonul si alte jeguri de genul asta au fost virale. Chiar au ajuns sa fie preluate si de televiziuni.

    Anyway ... a doua oara ne tinem de cuvant? Eu zic ca nu :)

    RăspundețiȘtergere
  55. Lasa ca stiu eu ca asa i-ai facut tu review siteului pentru premiul cel mare... :)))
    Dupa maxim 1 an se satura si scrie din ce in ce mai des. Cum articolele se imputineaza se vor imputina si vizitatorii. El isi va pierde total interesul si va disparea.
    Acuma generalizeaza si ajungi la intreaga blogosfera.

    RăspundețiȘtergere
  56. Va place Troll`ul nu ?! de ce nu intelegi ca unii scriu bine si altii nu. Aaceea care nu scriu bine ar trebuii ignorati, ok, dar aceea care intradevar au talent ? Dupa cum am spus si eu, 90% fac prostii, dar restul de 10% nu ar trebuii sa va inghita tampeniile cu *nu aveti ce cauta in blogosfera, nu sititi sa scrieti, sunteti analfabeti*. Pentru tine acest post a fost un extraordinar de mare hit... pentru ca vezi Doamne, te`a pus zozo pe blog. Ai uitat gustul adevarat al blogului. Te`ai apucat sa iti faci rating prin trolling. De ce ?! si stai tu calm, ca trenul care la`ti prin voi... era mai vechi. Se construieste altul noi acuma.... cu camere, restaurant si cu mult LOC pentru pasangeri. Va ajungem noi din urma... odata si odata, doar ca in loc sa ne intalnim si sa iesim la *un suc* voi ne scuipati in ochi. Va multumesc (imi cer scuze pentru eventuale analfabelitati...sau greseli gramaticale)

    RăspundețiȘtergere
  57. in opinia mea problema mare nu este ca apar o mie de bloguri noi alaturi de cei "consacrati".
    Problema e ca 90% dintre cei noi alaturi de o mare parte dintre cei vechi nu scriu nimic. Chiar si cei vechi au inceput sa fie "comerciali". Daca vrei sa gasesti un blog bun economic, politic, social nu gasesti..se scrie pe tema pe care o citeste toata lumea, tema can can.
    Asa ca daca stai sa te gandesti bine si cititorii sunt de vina, pana la urma daca cineva te viziteaza cand vede ca injuri pe cineva tu ce faci?Mai injuri o data in speranta ca se reintoarce pe pagina ta.

    RăspundețiȘtergere
  58. Si eu joc fotbal de cand eram mic, dar asta nu ma face fotbalist, nu?

    asta apropo de ce ai scris tu mai sus: "nu stiu despre ce vorbesc ... nu e ca si cum as face asta de aproape 4 ani ... oh wait ... but i do :)"

    RăspundețiȘtergere
  59. Ce-mi place mie de voi astia care v-ati obisnuit sa cititi atat de putin incat de la inceput pana la sfarsitul unei insemnari pierdeti ideea cu care a inceput.

    @lilcuzin - de asta in general cand lasati comentarii ... nimeni nu va raspunde. Pentru ca nu ati inteles despre ce era vorba si mai nimeni nu are chef sa va deseneze.

    RăspundețiȘtergere
  60. @alex crs - sunt sigur ca nu cunosti nimic despre fotbal ... nu te uiti frecvent la fotbal si nici nu ai fost la meciuri de fotbal. Nu? Deci nu poti sa ai o discutie despre fotbal si probabil ca cineva care s-a apucat de un an de fotbal si joaca cam acelasi numar de ore pe luna ... te poate snopii crunt.

    RăspundețiȘtergere
  61. lol, primul comentariu e mai inteligent decat articolul :)

    RăspundețiȘtergere
  62. crezi ca`i pasa ?! ii facem rating acuma... bravo lui.. ^_^

    RăspundețiȘtergere
  63. ai sa razi dar prefer sa am cititorii mei fideli si nu creaturile scapate de la vali :)

    RăspundețiȘtergere
  64. LOL, de fiecare data cand apar alaturate cuvintele bani si bloguri, plus un link doua ma simt ca 19 2000 cand pe net se gaseau mainly bani si pula'n pizda.

    Vedeti voi, de aia exista ceva "pus" in sensul de originar in blogurile de pe platformele gratuite. Acolo n-ai de ce sa scrii decat pentru o anumita recunoastere si din placere. Aste-s motivele pentru care au aparut blogurile, Nihasa sa ma corecteze daca gresesc. Eu nu m-am apucat sa citesc bloguri ca sa aflu cum sa imi fac blog si sa ma imbogatesc din adsense. Si nici acum nu ma intereseaza subiectele astea. Logic, nu de-aia m-am apucat intr-o zi sa scriu, mai in gluma mai in serios.

    Blogurile trebuie sa treaca printr-o criza prfunda si apoi sa revina la dracu' inapoi de unde au plecat, sau sa dispara.

    @Cristean: si ce le vorbeai miilor de oameni despre bloguri acum 4 ani? Rly, cine erau miile alea de oameni carora le vorbeai? Ii adunai intr-o sala sau in Piata Universitatii? Era la Universitatea de Bloguri de la Sorbona? Ca aici vad ca ai venit cu argumentul pulii aruncate catre ceilalti.

    RăspundețiȘtergere
  65. eu am un singur vizitator unic pe saptamina. si ma simt minunat. scriu pentru mine, imi dau singur voturi... e minunat, ce mai...

    RăspundețiȘtergere
  66. eu nu inteleg o chestie legata de toata faza asta cu bloggingul: de ce voi, care sunteti "bloggeri", trebuie sa scrieti despre cei ca serginho asta care ar vrea sa ajunga si el ca voi? sau nu neaparat ca voi, dar vor si ei sa aiba trafic, sa fie cititi si poate cine stie, candva li se va rosti numele pe la tv. ce daca`s prosti si analfabeti? pe cine deranjeaza ca "gicu" asta cu concursul lui scrie tampenii? de ce trebuie sa fie luat la misto pentru ca nu are idee despre ce sa scrie sau cum sa scrie? cu ce te deranejaza pe tine nihasa, faptul ca are el concurs? de ce puii mei toti bloggerii cu trafic mare si care sunt cititi sfatuiesc mai pe ocolite restul populatiei sa nu`si mai faca blog pentru ca oricum nu au ce scrie si oricum nu vor fi cititi?

    RăspundețiȘtergere
  67. Pentru ca vor sa ne fure painea :))))) adica ma rog raspunsul asta il asteptai si din cauza asta ti-l ofer.

    In realitate cum am zis si mai sus intr-un comentariu sunt doua tipuri de sfaturi pentru bloggerii incepatori. Cum trebuie sa scrii .. cum trebuie sa arate un blog .. cum trebuie sa incerci sa te promovezi si alte din astea. Al doilea tip e "asa nu" in care dai exemple negative. Al doilea tip este mai amuzant ... pentru ca tonul mai agresiv le baga ideea mai bine. Personal am incercat ambele moduri si sper ca au dat rezultat.

    RăspundețiȘtergere
  68. cel mai greu lucru pe lumea asta este sa ai o opinie. buna, rea, cum o fi... dar sa fie a ta. si ca sa emiti niste judecati iti trebe niscaiva carti citite, plus ceva experienta de viata si nu doar atit. dintre adolescentii astia cu bannere de vinzare, multi l-au citit doar pe fernando von caracal. cit despre experienta de viata... discoteca din centru oare se pune?

    RăspundețiȘtergere
  69. Te salut! Un lucru am de comentat legat de parerea ta. Ai scris ca: "De unde naiba aţi plecat cu premiza că puteţi să faceţi şi voi asta? "

    Intrebare: de unde naiba ai plecat tu cu premisa ca poti si tu sa faci asta? Ti-a soptit Dzu?

    RăspundețiȘtergere
  70. bani si mini faima din asta? ... eh am asa o impresie :)

    RăspundețiȘtergere
  71. Interesant e ca cei mai multi bloggeri doar asta urmaresc: sa faca bani, sa scrie posturi de nivel sub normal, care sa adune lume multa daca baga taguri cu diverse nume de scandal, si sa spuna "uite ce trafic am eu!"

    Eu merg pe ideea de calitate si sunt incantat cand cititorii mei, mai putini decat ai lor, au ceva de spus dar la un nivel mult mai ridicat.

    Ai un punct de vedere care putea fi mai bine dezvoltat.

    RăspundețiȘtergere
  72. Bun, ai dreptate. Pentru bani si faima tre sa scrii o carte. Ori, daca balegile astea din blogosfera scriu cate o carte despre toata viata lor de zi cu zi, e grav. No, pe bune, o citesc extraterestrii si vin si ne omoara. Nu-i de gluma cu asta. Anyway avem un punct de vedere comun http://wordcraftsman.wordpress.com/2009/03/09/tendinte/

    RăspundețiȘtergere
  73. Am pregatit un articol, daca insisti ti-l pot dedica: http://georgenicolae.blogspot.com/2009/03/ho-mai-blogere-nu-fi-animal.html

    RăspundețiȘtergere
  74. si va mai intrebati ce va zic ca sunteti dobitoci ...

    citam din insemnare: " Fuga după linkXchange ... comentarii cu bla bla bla dar uite că am scris şi eu pe blogul meu şi multe alte prostii de gen m-au făcut să explodez la un momentd dat şi să zic că blogurile au murit "

    si voi ce faceti? avem un punct de vedere comun? imi dedici un articol? gege voi.

    RăspundețiȘtergere
  75. mi-a placut georgel: "mai superior", "v-om", are toate atuurile sa fie mai mult decat şofer sau prăjitor de pizza.

    RăspundețiȘtergere
  76. a-ii sii t-u dreptate.

    poate ca astia vor sa ajunga vedete tv. la oral e mai usor, nu tre sa stii unde vine cratima.

    RăspundețiȘtergere
  77. Noa, nu-i bine. 130 de unici pe zi? Bai, ar trebui sa ma las de scris, ii drept ca n-am inca 7 luni, dar nu conteaza. Daca domeniile alea aduc atatia unici pe zi, e ceva, nu?
    P.S. Bleah. :P

    RăspundețiȘtergere
  78. am dat de acest blog de la un alt "hector" si am fost curios... Serginho

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!