de ce e greu sa fii eficient fata de versiunile precedente?

Intotdeauna am crezut ca varianta mai noua de software trebuie si este mai buna dintr-un singur motiv: au luat ceva ce mergea si l-au facut mai bine. Sau celalalt caz - au luat ceva ce nu mergea si au corectat. Deci mai bine. Dar de cate ori nu se intampla asta? Momentan in cap imi vin doua exemple.

De aici incep sa aberez nitel technical ...& all over the place.

Mobbler - un client last.fm pentru symbian cu care imi mai ascultam si eu playlistul pe mobil. Imi mergea perfect. Apare versiune mai noua si o instalez. Apas next song si imi restarteaza telefonul. Peste doua saptamani apare alta versiune ... la asta nu mai mergea nextul deloc. Tot asa apare alta versiune. De data asta mai repede. Versiunea asta intra intr-un next infinit. Practic scrollai prin playlist fara sa asculti nimic. Moment in care am renuntat sa mai folosesc respectiva aplicatie. Acum 3 zile apare alta versiune ... nu am instalat-o ... si mai bine ca nu am facut asta. Astazi sau ieri (trebuie sa verific in feedreader) apare alta versiune. Updateurile astea rapide sunt semnul clasic ca ceva nu functiona cum trebuie.

Alt exemplu este o placa de baza de la asus care se incadreaza in categoria mid spre high level (~175euro). Are sunet HD ... dar driverele sunt atat de proaste incat in 5.1 se aude mult mult mai prost decat nforce2-ul meu vechi. Cu niste mici probleme in a imi gasi tv tunerul ... fac update de bios. Downloadez programul de update de pe site-ul asus. Se conecteaza la internet si isi downloadeaza ultima versiune de bios. Isi face treaba si cere restartul pe care il si primeste. Desigur ca biosul se $#%# si calculatorul nu mai pornea de nicio culoare.

Fac un reset de cmos si dupa un puzzle de combinatii (evident ca nu a mers din prima) reusesc sa am in acelasi timpcei 3 cai verzi dupa care am fugit in ultima ora : tastatura sa functioneze, monitorul sa afiseze ceva si sa iasa din standby si nu in ultimul rand tastatura si monitorul sa nu fie freezuite. Moment in care reusesc sa repar ce a stricat update de bios folosind intrumentele oficiale asus.

ps - un cop paste din specificatile placii de baza ...



8 Mb Flash ROM, AMI BIOS, PnP, DMI2.0, WfM2.0, SM BIOS 2.3, ACPI 2.0a, ASUS EZ Flash 2, ASUS CrashFree BIOS 3

Nu ma opresc aici cu aceasta mirifica placa de baza ... sa presupunem ca ai trecut peste toate problemele asta si ajungi in sistemul de operare. Cam la 2-3 minute aveai parte de un mini freez (mini lag ... glitch ... cum vreti sa ii spuneti) ... foarte scurt ca durata dar excesiv de enervant. Dupa ceva timp petrecut pe google afli ca e de la driverele placii de baza si ca ti se recomanda sa stergi respectivul driver oferit de asus. Il inlocuiesti cu ... ala generic de windows (surpriza). De ce mai faci drivere daca nu esti in stare sa il faci mai bun ca ala cu care vine windowzul?

As putea sa continui si cu programele care nu ofera suport pentru fisierele salvate cu versiuni mai vechi de ale lor. Iar o chestie no brainer.

Alta chestie frustranta observata de niste prieteni este ... alocarea de resurse hardware. Nimeni nu mai face nicio optimizare. Pai de ce sa faci? Lasa-i mah sa cumpere mai mult ram si procesoare + placi video mai puternice.

Astazi si cel mai trist joc are niste cerinte hardware exorbitante si ocupa 6-7gb pe hdd si inca unul in ram. Si sa vad ce la el ? O grafica super flashy dar un gameplay de toata jena?

Chiar nu invatam nimic din istorie? Nu ne uitam la cei care au venit inaintea noastra cu un produs asemanator?

Stiu pe cineva care zicea ca lucrurile mai bune si mai durabile sunt alea mai vechi. Trecand peste absurditatea cu lucrurile mai vechi sunt mai durabile decat cele noi .... incepi sa ii dai dreptate.

In conditiile expimate mai sus pai nene cred ca imi iau un macbook - alea sunt idiot proof si nici nu iti bati capul cu tot felul de jeguri. Merge sau nu merge.  Am imbatranit si nu mai am timp sa ma enervez cu lipsa de interes a altora.

In timp ce scriu asta ascult niste muzica la last.fm windows client ... pe care tocmai l-am updatat ieri. Bravo nihasa ... acum pe la segmente random din melodie se opreste si trece la alta. Problema pe care o cunosti destul de bine de la penultima versiune :))))

Intr-o oarecare masura este destul de funny. Cand biosul era #$%# eu radeam ... pentru ca am 8mb de bios inutilizabil. Marketing frate ... in loc sa bage banii aia in r&d sau testing ... trebuie sa imi sara in ochi ca are ........ stati sa verific pe site.

Ah da ... daca scrii numele placii de baza pe google com ... primul rezultat este asus.com


Description: HTTP 404. The resource you are looking for (or one of its dependencies) could have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.  Please review the following URL and make sure that it is spelled correctly. 

Nu stiu cum abit (loved abit) a dat faliment si asus ... nu. Ah stai e vorba de asus eee care cred ca i-a scos din groapa ... ca ma indoiesc ca divizia de placi de baza a facut asta.

Ah si tot legat de placa de baza ... este momentan una dintre cele mai overclockabile placi de pe piata .... desi fata de biosul fostului meu abit nf7-s este cu secole in urma.

Ah cat de eliberator a fost sa scriu asta :))))

Comentarii

  1. ai dreptate, in unele cazuri...dar nu pot confirma, pentru ca nu am.."testat" nimic de mai sus.

    "Ah cat de eliberator a fost sa scriu asta :)))) "

    probabil FOARTE eliberator...d'aia ai si niste greseli pe ici colo :))))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!