Treceți la conținutul principal

puneti *whatever* dupa gust / cat cuprinde

Ma uit acum la Turul Frantei. Comentatorii vorbesc despre retete culinare (e greu sa comentezi ceva pe subiect doua ore) si mi-au adus aminte de o discutie mai veche pe care am avut-o cu un prieten. Ce inseamna „puneti xxxxxx dupa gust”? Sau „puneti xxxxxx cat cuprinde”? Gasesti destule exprimari din astea prin cartile de bucate.

Comentatorii vorbeau despre nu stiu ce sos in care trebuia sa pui ceva dupa gust. Totul bine si frumos pana stai sa te gandesti nitel si sa iti dai seama ca ei vorbeau despre un sos care se face in respectiva regiune. Cu alte cuvinte, sansele de a degusta respectivul sos in afara zonei sunt destul de mici. In concluzie, a pune dupa gust este nitel absurd in conditiile in care probabil nu ai degustat chestia aia inainte.

Alta problema pe care o am este cu exprimarea „
adaugati lapte/apa/faina/ulei whatever  ... cat cuprinde”. Cat cuprinde ce? Recipientul in care prepar amestecul? Ce naiba e cu exprimarea asta? Ca daca stiam cum se face si cat se pune, nu cred ca mai stateam cu cartea de bucate in brate.

Deci? Cat inseamna cat cuprinde sau dupa gust?

Comentarii

  1. dupa gust inseamna ca sa se pune dupa gust. De exemplu eu nu pun aproape deloc sare in mancare fiindca nu-mi plac lucrurile sarate dar pun la chestii picante de se face orezul rosu(de exemplu). Acolo e o chestie de nuanta.

    Cat cuprinde mi se pare mai putin tampit ca gramajul exact. Dar tot cam tampit. Cred ca inseamna sa pui mult, pana incepe sa arate mai uniform. Adica in momentul in care nu se mai vede mancarea de faina, e prea multa:D.

    RăspundețiȘtergere
  2. Subscriu la ce a zis Fen. Dupa gust inseamna "atat cat iti place tie".

    RăspundețiȘtergere
  3. dar cand faci o mancare traditionala .... nu ar trebui sa aiba gustul traditional?

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-am adus aminte de comentariile celor doi ilustri de la Eurosport - deseori am adormit ciulind urechile la ei :)

    La gatit nu ma bag, pentru ca mai departe de cartofi prajiti si omleta cu de toate nu am ajuns

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Era un bar mișto, dar problema era că mai venea și patronul...

Știți barul ăla făcut de patron în momentul în care a ajuns la 40 de ani și i-a dat cu virgulă bucket listul? Nu? Hai să vă zic cum stă treaba. Toată viața a visat să își deschidă un bar, dar n-a avut timp/bani/motivare. Asta până de curând când s-a dus ca berbecul.

L-a deschis. E mic, simpatic, are un specific bine delimitat, a mers chiar bine la început, dar acum începe să scârțâie. Și ăsta nu înțelege de ce. De ce în fiecare lună vin din ce în ce mai puțini clienți și încasează tot mai pe negativ.

Păi problema majoră e că patronul și-a dorit bar, dar nu și clienți. Am fost în vreo câteva locuri din astea unde noi îl deranjam pe patron. Omul era cu paharul de vin în față, cu gașca de prieteni și cu muzica la maxim. Erau pe distracție și trebuia să o mai pună pe pauză să ne aducă meniurile, să dea muzica mai încet, să ne aducă băutura și la final să ne ia banii.

Omul nu avea chef de noi, chiar dacă eram singurii plătitori de consumație din bar. N-ai cum să ceri prietenilor bani pe c…

Ieri le-am arătat Bucureștiul celor 5 noi beri aduse în România de URBB

De două zile timeline-ul meu s-a umplut de bloggeri care primiseră pachetul din imagine. Poze din toate unghiurile, selfie-uri, nebunie. Eu cred că am primit ultimul lădița care avea frumos atașat următorul mesaj: "Descoperă Europa cu berea care ți se potrivește! #beertrip", așa că presiunea a fost maximă.

Eu ce fel de poză pot să pun ce deja n-a fost făcută de ceilalți? Pe drumul spre casă, ajutat și de constituția specifică de blogger ce trebuia să care 6 kilograme, mi-am zis să fiu o gazdă primitoare și să le arăt celor 5 beri noi o fărâmă de București.

Și pentru că tot zic de ele, dar nu le-am numit, acestea sunt: Grimbergen Ambreé, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti 4 Luppoli Original, Angelo Poretti 5 Luppoli Bock Chiara și Angelo Poretti 6 Luppoli Bock Rossa.

Alături de ele au fost două mutat aici de ceva vreme: Guinness și Weihenstephaner Hefe Weissbier.

Rezultatul este mai jos.














Problema unui food truck făcut din pasiune e că nu se ia niciodată în serios

Sâmbătă am fost la aniversarea celor de la Ground Zero la Verde Stop - un loc ce a văzut de-a lungul timpului câteva street food festivals. Am ajuns regulamentar la 2, mi-am luat o bere și m-am tolănit regulamentar pe iarbă. Deja de la a 2-a bere au început șoriceii să danseze prin stomac așa că am făcut un tur al food truck-urilor prezente.

La BurgerVan timpul de așteptare era de peste 45 de minute, la Pește Pâine nici nu deschiseseră la aproape 3 ore de când începuse evenimentul, iar la Dianei 4 norocul a făcut să aibă gulașul făcut dinainte așa că puteai să mănânci pe loc. Nu zic că m-am resemnat, că au un gulaș bun, dar speram să bag niște cartofi prăjiți de la Pește Pâine.

Au deschis și ei jumătate de oră mai târziu și imediat s-a făcut o coadă care s-a împrăștiat repede. N-am înțeles de ce, dar mi-am zis că ăsta e momentul să merg să iau niște cartofi. Țeapă. Urmau să îi facă în 30 de minute după spusele lor. Mmda. Bine.


Am mai zăbovit ceva timp la niște vorbe și bere, dar am z…