la ce seriale sa te mai uiti editia reloaded

Nu am mai scris de mult la ce seriale ma uit .... cam de 2 ani 2 luni si 20 de zile si m-am gandit ca nu strica o mica reactualizare. Formatul cred ca o sa fie nitel schimbat pentru ca va contine si seriale de fast forward  (FFW).

Prospaturi de toamna asta:


Stargate Universe - incredibil dar franciza asta a mai scos inca un serial. Daca Stargate SG-1 a venit intitial cu o idee originala pe care apoi a violat-o repetat prin copierea excesiva a elementelor din alte seriale sau filme sci-fi (gen Star Trek & Star Wars) ... acest nou serial copiaza de la inceput ceva de succes (battlestar galactica). Asa mi se pare mie. Nu e ceva rau in asta. Actingul pare sa fie mai bun decat in Stargate Atlantis iar primele 2 episoade te intriga nitel. Povestea nu prea exista momentan ca sa zic daca este sau nu retardata. Poate de asta ma uit in continuare.

Concluzie? - doar daca nu ai ceva mai bun de facut si/sau esti fan Stargate


Caprica - e un spin-off facut dupa BattleStar Galactica si momentan s-a difuzat doar episodul pilot. Abia in 22 ianuarie 2010 incepe difuzarea primului sezon. E la fel de bun ca battlestar galactica? Nu - nu mi-a lasat aceeasi impresie ca pilotul BSG-ului. Este interesat?  Nu prea mi s-a parut - poate pentru ca nu mi se pare ca are vreo legatura cu bsg-ul. Povestea e cam subtire si am prins-o mai mult cu FFW ca ma plictiseam ingrozitor la blabla-urile fara sens scoase de glumele alea de actori.

Concluzie? - poti sa iti pierzi timpul nitel cu pilotul sa iti dai seama ca nu e battlestar galactica.


Glee - a fost trendind topic la twitter si am zis sa incerc si eu sa vad despre ce e vorba. Comedy - music cica. Man what a piece of crap. Cred ca este un fel de highschool musical ... desi nu pot sa bag mana in foc pentru ca nu am vazut filmul in cauza. Am vazut doar primul episod si nu pot spune ca mi-am dat seama de povestea care alimenteaza serialul. Un profesor incepe un cor intr-un liceu nu mi se pare o poveste ce nu poti sa o spui intr-o fraza (ca cea pe care tocmai am scris-o).

Concluzie? - il recomand doar adolescentelor americane.


Eastwick - Povestea e cam asa: trei vrajitoare care nu stiu ca sunt vrajitoare ajung sa se imprieteneasca si probabil mai incolo in serial ajung sa il cafteasca pe ala raul care stie ca ele sunt vrajitoare. De ce este rau sau ce vrea el de la ele? Nu a fost foarte clar din primul episod. Pare cunoscuta povestea? Poate pentru ca e un fel de ripoff Charmed cred eu.

Concluzie? - este un jeg de serial. Ti-o faci pe mana ta daca te uiti la el.


Cougar Town - e cu tipa din friends (monica) si cu sotia lui dr cox din scrubs. Daca as fi vazut desperate housewives probabil ca v-as si spus ca e ripoff dupa ala. Fiind comedie te mai face sa zambesti ocazional dar oricum povestea este atat de hollywoodiana incat brusc te vei simti neurochirurg pe statia spatiala internationala (neurochirurg+rocket scientist).

Concluzie? - un serial de duzina pentru femei. Nevestele disperate se intalnesc cu jumatatea flasca a sexului din oras.


Accidentally on Purpose - este alta comedie lansata toamna asta care esueaza in a te face sa razi. E despre o tipa pe la 35+ ramasa insarcinata cu unul pe la 21 de ani pe genul frat boy. Not that funny.

Concluzie? - daca sarcinile nedorite ti-au provocat amuzament in trecut la cinematograf poate e cazul sa te uiti si la serialul asta.



Community - astia de la nbc nu au mai avut o comedie bune de la seinfeld. Povestea e semi retarda: tipul e avocat si are o diploma falsa de terminate a facultatii. Baroul isi da seama si ii anuleaza dreptul de a profesa cat timp nu are o diploma luata pe bune Asa ca acum trebuie sa treaca prin patimile colegiului comunitar alaturi de alti ratati. Chinuitor de neamuzant.

Concluzie? - autoflagelarea timp de 30 de minute poate sa fie o alegerea mai buna decat sa te uiti la un episod din serialul asta.



The Vampire Diaries - ti-a placut Twilight? voma aia de serial cu bampiri? Eh asta e versiunea si mai patetica a imnului aluia emo de serial. Este foarte prost. Actorii sunt penibili si nici povestea copiata nu ii ajuta. Si colac peste pupaza efectele speciale sunt cam asa pe an de criza.

Concluzie? Mai bine te-ai mai uitat o data la cealalta scarbosenie de serial - twilight.



10 Things I Hate About You - serialul. V-a placut atat de mult filmul incat v-ati gandit cum ar fi ca exact aceeasi poveste sa se desfasoare pe un numar finit de n episoade? Aparent cineva a facut asta si tadaaaaa avem serialul. Fucking boring.

Concluzie? - mai bine revezi filmul.



Warehouse 13 - serialul asta putea sa aiba ceva potential dar nu as putea sa zic exact de ce esueaza. M-a atras cand am vazut primul episod dar nu suficient incat sa mai vreau sa mai vad inca unul. Doza pe care ti-o serveste este prea mica si atunci te reorientezi catre ceva din care poti face supradoza. Este un supernatural-scifi-adventure pe genul Sanctuary more or less. Tot imi vine in cap sa il compar cu The Middleman dar din pacate nu are nicio sansa sa fie atat de amuzant si witty ca ala.

Concluzie? - poti sa incerci un episod doua sa vezi daca pe tine te atrage.


FlashForward - este singurul cat de cat interesant aparut toamna asta. Este pe genul Lost si asta nu mi se pare un lucru bun ... dar reuseste sa te prinda. Povestea incepe cu un lesin global de 2minute si ceva a tuturor oamenilor de pe planeta. In timpul lesinului toata lumea isi vede 2 minute si ceva din viitorul lor (peste fix 6 luni). Intrebarea e de ce s-a intamplat asta? care este motivul viziunilor? si mai ales cine este raspunzator de asta? Eh ... acum te-a prins. Daca toata povestea ar putea sa fie condensata in 2-3 episoade si s-ar evita plotul de umplut timp ... ar fi foarte foarte oke. Dar e sistemul "Lost" de suspans asa ca probabil nu o sa aflam niciodata toata povestea.

Concluzie? - e de vazut pilotul + summary-ul primului sezon (cand acesta se va termina)
Voi reveni cu un nou post despre recomandarile care au deja un sezon terminat.

Comentarii

  1. Sunt fan SG, dar SGU mi se pare cam slabut, adik se putea mult mai bine creat, cel putin episodul pilot. Am vazut aseara ep 1-3 si sunt oarecum dezamagit. Atat SG1 cat si SGA au avut episodul pilot enervant de tinut in priza.
    Recomand Heroes.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mdah, de acord. Numai prostii au apărut în toamna asta. Noroc cu sezon nou din Dexter și încă 2-3 mai ok care încă mai rulează acu'.

    De plictiseală sezonul ăsta m-am apucat să văd Psych și am avut o surpriză plăcută.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eastwick(serialul) se vrea a fi o varianta extinsa a Eastiwick(filmul si/sau cartea). Eu recomand originalul adica filmul ala cu Jack Nicholson, Cher, Susan Sarandon si Michelle Pfeiffer. Deci nu e ripoff la Charmed. The Vampire Diaries?! Rly dude? Serialul te baga in somn profund, respecta cam putin din cartile care stau la baza lui deci e cam lame. Btw tu Californication nu servesti? Ti-as zice sa vezi Supernatural dar nu stiu cat de into paranormal stuff esti gen stafii,reapers,scarecrows that come to life etc , plus ca gagica fiind opinia mea e putin biased din cauza unuia din actori. :P

    RăspundețiȘtergere
  4. sincer, eu n-am reusit sa vad nicio legatura intre SG-U si Battlestar Galatica, acesta din urma fiind arguably cel mai bun serial SF ever made imho. SG-U e un fel de ciorba reincalzita, cu un plot copiat exact dupa SG-A, minus the bad guys (care mai au timp sa apara) si cu niste personaje destul de enervante. la capitolul "alte seriale" iti recomand Dollhouse (un serial SF al lui Joss Wheadon, creatorul lui Buffy si a lui Firefly), The Mentalist (crime invetigation drama, dar with a twist) si Parks and Recreation (un mockumentary pe modelul The Office, produs de Greg Daniels, cu o gramada de actori de la SNL si cu acelasi tip de umor ca The Office)

    RăspundețiȘtergere
  5. @ioana - am servit vreo 2 sezoana de californication si mi-a cam ajuns. Oricum era vorba de ce a aparut toamna asta.

    @fry - thnx for the tip. Din Dollhouse parca am vazut pilotul si am zis pas ca eram asfixiat cu seriale in perioada aia.

    RăspundețiȘtergere
  6. yep, intr-adevar, numai flashforward e mai rasarit din astea. totusi, sper sa nu traga de el cum au tras de lost (adica ce se mai poate intampla dupa 29 aprilie 2010?)

    warehouse 13 a terminat de curand primul sezon si mi s-a parut interesant. nu e exceptional, dar a fost bun cat alte seriale erau in pauza.

    iar eastwick e un spinoff mediocru dupa filmul cu jack nichloson (film foarte bun, imho)

    RăspundețiȘtergere
  7. eu urmaresc de ceva timp un serial pe TVR1, la ora 5, pana acuma a fost Jangeum, un serial corean, de bun gust si calitate.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!