baronul local al procentelor

Rezultate parţiale: Băsescu - 32,43%, Geoană - 31,16%, după numărarea a 99,81% din voturile exprimate

Daca tot ai numarat 99.81% din voturi ... de ce nu mai astepti nitel sa le numeri si pe cele 0.19%?  Sau asta este blestemul breaking news-urilor?  Parca totusi suna un pic altfel - Rezultatele finale in exclusivitate!  Ah dar stai ca nu ai cum sa dai tu exclusivitatea cand deja vine cineva cu 99.9% :(((

Tot legat de procentaje am alta problema cu cei din coada clasamentului:
Remus Cernea 0,62%, Constantin Rotaru 0,45%, Eduard Manole 0,35%, Cristian Iane 0,23%, Constantin Potârcă 0,21%.

Voi de ce participati? Nu vi se pare penibil acest non combat oferit pe parcursul alegerilor? Intelegeti notiunea de invins ce inca are demnitate (acel ecart rezonabil intre tine si primul loc)? Nu va contest abilitatea de a fi un presedinte bun ... dar cum va asteptati sa ajungeti presedinte in momentul in care v-ati inscris in cursa?

Am si eu o observatie pentru acesti candidati ... mai ales pentru Remus Cernea - Aveti de plantat impreuna aproximativ 184 de copaci. Cam atat reprezinta o foaie in plus pentru cele aproape  22 de milioane de buletine de vot. (link formula gen)

Ah ... din pacate matematica nu este cu mine pana la capat in aceasta seara. Voiam sa rad nitel de voi pentru ca diferenta dintre primul loc si al doilea loc este cam cat ati strage impreuna oricare trei dintre voi. Din pacate nu este asa. Aveti un +0.15% in fata.

Pacat de risipa bugetara cu acesti candidati no name ce nu aveau nicio sansa de castig.

Comentarii

  1. Pai atunci hai sa candideze doar Base, Crin si Geoana. Eventual si Vadim, nu ?
    Asa,(si)cu 1 % se incepe o cariera politica.
    Daca Cernea nu candida, eu nu auzeam de el.
    Acum nu am votat cu el, dar la anul, daca mai candideaza, cu el voi vota.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate in legatura cu cei 5 de la coada.
    Pentru ei se pune problema celor 150000 de semnaturi pe care le-au strans si nu le pot justifica sub nici o forma in numarul de votanti.
    Uite aici cati oameni au votat cu respectivii http://www.tvr.ro/files/60091.pdf .
    Ce s-ar putea face, este ca dupa astfel de rezultate, autoritatile statului sa se sesizeze si sa verifice cativa din cei care apar pe listele cu semnaturi, iar daca se demonstreaza ca exista multe persoane care nu au dat semnatura pt respectivul, sa-i tranteasca pseuodcandidatului o amenda usturatoare care sa fie invatatura de minte si pt viitorii pseudocandidati.

    RăspundețiȘtergere
  3. De asta cu semnaturile uitasem. Diferenta impreuna e destul de semnificativa (182k voturi vs 750k semnaturi) si asta inseamna ca fie romanului ii place sa dea cu semnatura peste tot (pe genul petitii online) ... fie sunt terbili de ghinionisti si cei care nu au semnat nu s-au prezentat la vot (mortii au alte prioritati).

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. Daca nu ma insel, legea prevede pt falsificarea semnaturilor nu numai amenda.
    2. Acum "m-au ratat", dar cu alte ocazii fusesem intrebat daca sunt de acord sa candideze si... (nici nu mai tin minte cine era in cauza), si am zis (si semnat) "da" (ca doar in asta consta democratia, in dreptul de a alege si de a fi ales, si eu nu aveam nimic impotriva participarii respectivului la vot) dar ulterior, la vot, mi-am exprimat preferintele personale, care nu se indreptau spre acel candidat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu cred ca era vorba sa nu ai nimic impotriva cat mai degraba sa crezi in acel candidat :)

    RăspundețiȘtergere
  6. modifica si tu ce scrie deasupra campului cu comentarii...

    "Trimiteţi un comentariu daca aveti aceiasi parere ca mine. Daca nu, nu va mai obositi ca oricum n-o sa apara. "

    ... ca poate mai sunt unii care traiesc cu iluzia ca-si pot exprima liber opinia cu privire la subiectul discutat

    RăspundețiȘtergere
  7. lol!
    Numai aici nu găseam comentariile fanilor lui Băse, care să ne împărtăşească din profeţiile liderului lor, autoproclamat "preşedintele tuturor românilor"

    Preşedintele meu este Dl preşedinte de asociaţie de locatari, căruia ii dau lunar banii de întreţinere.
    Şi atât :))

    RăspundețiȘtergere
  8. @cc - nu exista moderare pe acest blog. Atunci cand apesi "postati un comentariu" iti arata un preview box la care mai apesi odata "postati un comentariu" pentru publicare - gen sa citesti de 2 ori prostiile ce le zici aici.

    Dar deh ... internetul asta nu este pentru toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce ma oftica pe mine cel mi tare stii ce e? Ca am avu in primul tur cu cine vota. Am avut 3 candidati decenti: (in ordinea preferintelor mele) Remus, Kelemen si Crin. Si de iesit tot Prostanacu si Mitocanu au iesit.............

    RăspundețiȘtergere
  10. Hm, hai s-o iau pe rand. In primul rand altea 0.5% ramase de numarat, sau cat sunt ele, s-ar putea sa fie de la ambasada din Togo, deci sa aiba niste dificultati in a ajunge procesele verbale la BEC.
    Pe urma, daca Remus Cernea n-ar fi candidat, poate n-ar fi auzit nici naiba de el. Ailalti sunt o varza, dar in cazul lui Cernea asta e un pic diferita situatia. Mi-au atras atentia asupra lui mai mult oameni din online, bloggeri etc, a avut sustinere bunicica pe net. S-a facut cunoscut, asa ca sa vedem ce-o face de acum, daca-i aud numele dtiu despre cine e vorba. Poate peste 10 ani ajunge in turul 2, e tanar, are timp. :)
    Aia cu semnaturile e simpla. Ele sunt adunate pentru sustinerea candidaturii si nu sunt echivalente cu votul. Daca vine la tine la usa un nene sau o tanti (daca e gagica si e si buna...) si zice: esti de acord sa candideze X la presedintie ce faci? Retine, ei vin la tine la usa. Pac-pac ai semnat. Si la alegeri ai votat cu altul. Asta nu inseamna ca exista multe liste false.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!