Treceți la conținutul principal

Good Hair cu Chris Rock

Documentarul asta a venit ca un soc pentru mine si nu credeam ca parul poate sa reprezinte o problema asa de mare pentru o intreaga rasa. Pur si simplu conceptul de good hair pentru afro-americani inseamna parul drept europeano-asiatic pentru care sunt dispusi sa faca aproape orice.


  • folosesc hidroxid de sodiu pentru a isi relaxa (aka indrepta) parul - substanta ce poate sa cauzeze orbire daca atinge ochiul sau sa iti manance pielea capului
  • intr-un mini experiment relaxantul a mancat o cutie de cola (aluminiu) in doar 4 ore
  • atat de mare este obsesia ca au par urat incat unele mame isi supun fetitele de abia 3 ani la indreptarea asta chimica
  • evident ca a venit vorba si despre The Man  (omul alb asupritor) care detine mai toata industria de producere de relaxant (produs ce doar comunitatea de culoare il foloseste)
  • incredibil dar au si battle-uri stilistice la cel mai mare simpozion despre parul african
  • ce inseamna battle stilistic? - ai trupa/crew-ul tau cu care dansezi, canti si ocazional mai tai si niste par cand esti atarnat (cateodata) de picioare cu capul in jos - pentru ca deeeh ... asta trebuie sa faca un hair stylist bun
  • mai toate negresele cu par lung drept sau carliontat au peruci ce incept pe undeva pe la 1000$
  • poti sa iti dai seama daca iti "permiti" o femeie dupa cat de scump "parul" ei :))))
  • perucile din par natural vin mai toate din india
  • dupa software si statui ....al treilea cel mai exportat lucru in india este parul uman
  • parul se vinde de bunavoie sau pur si simplu se fura (te rade in somn sau cand esti la cinematograf)
  • in india cam 85% din populatie a fost rasa in cap de cel putin 2 ori in viata datorita unei ceremonii religioase - Tantra
  • o negresa zice ca datorita perucii .. un dus impreuna este mai intim decat a face sex :)
  • advice: when a black man is having sex with a black woman .... he should keep his hand on her tites and never touch her hair
  • all this is just fucked up

info despre Good Hair pe wikipedia (link)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Era un bar mișto, dar problema era că mai venea și patronul...

Știți barul ăla făcut de patron în momentul în care a ajuns la 40 de ani și i-a dat cu virgulă bucket listul? Nu? Hai să vă zic cum stă treaba. Toată viața a visat să își deschidă un bar, dar n-a avut timp/bani/motivare. Asta până de curând când s-a dus ca berbecul.

L-a deschis. E mic, simpatic, are un specific bine delimitat, a mers chiar bine la început, dar acum începe să scârțâie. Și ăsta nu înțelege de ce. De ce în fiecare lună vin din ce în ce mai puțini clienți și încasează tot mai pe negativ.

Păi problema majoră e că patronul și-a dorit bar, dar nu și clienți. Am fost în vreo câteva locuri din astea unde noi îl deranjam pe patron. Omul era cu paharul de vin în față, cu gașca de prieteni și cu muzica la maxim. Erau pe distracție și trebuia să o mai pună pe pauză să ne aducă meniurile, să dea muzica mai încet, să ne aducă băutura și la final să ne ia banii.

Omul nu avea chef de noi, chiar dacă eram singurii plătitori de consumație din bar. N-ai cum să ceri prietenilor bani pe c…

Ieri le-am arătat Bucureștiul celor 5 noi beri aduse în România de URBB

De două zile timeline-ul meu s-a umplut de bloggeri care primiseră pachetul din imagine. Poze din toate unghiurile, selfie-uri, nebunie. Eu cred că am primit ultimul lădița care avea frumos atașat următorul mesaj: "Descoperă Europa cu berea care ți se potrivește! #beertrip", așa că presiunea a fost maximă.

Eu ce fel de poză pot să pun ce deja n-a fost făcută de ceilalți? Pe drumul spre casă, ajutat și de constituția specifică de blogger ce trebuia să care 6 kilograme, mi-am zis să fiu o gazdă primitoare și să le arăt celor 5 beri noi o fărâmă de București.

Și pentru că tot zic de ele, dar nu le-am numit, acestea sunt: Grimbergen Ambreé, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti 4 Luppoli Original, Angelo Poretti 5 Luppoli Bock Chiara și Angelo Poretti 6 Luppoli Bock Rossa.

Alături de ele au fost două mutat aici de ceva vreme: Guinness și Weihenstephaner Hefe Weissbier.

Rezultatul este mai jos.














Problema unui food truck făcut din pasiune e că nu se ia niciodată în serios

Sâmbătă am fost la aniversarea celor de la Ground Zero la Verde Stop - un loc ce a văzut de-a lungul timpului câteva street food festivals. Am ajuns regulamentar la 2, mi-am luat o bere și m-am tolănit regulamentar pe iarbă. Deja de la a 2-a bere au început șoriceii să danseze prin stomac așa că am făcut un tur al food truck-urilor prezente.

La BurgerVan timpul de așteptare era de peste 45 de minute, la Pește Pâine nici nu deschiseseră la aproape 3 ore de când începuse evenimentul, iar la Dianei 4 norocul a făcut să aibă gulașul făcut dinainte așa că puteai să mănânci pe loc. Nu zic că m-am resemnat, că au un gulaș bun, dar speram să bag niște cartofi prăjiți de la Pește Pâine.

Au deschis și ei jumătate de oră mai târziu și imediat s-a făcut o coadă care s-a împrăștiat repede. N-am înțeles de ce, dar mi-am zis că ăsta e momentul să merg să iau niște cartofi. Țeapă. Urmau să îi facă în 30 de minute după spusele lor. Mmda. Bine.


Am mai zăbovit ceva timp la niște vorbe și bere, dar am z…