Treceți la conținutul principal

Good Hair cu Chris Rock

Documentarul asta a venit ca un soc pentru mine si nu credeam ca parul poate sa reprezinte o problema asa de mare pentru o intreaga rasa. Pur si simplu conceptul de good hair pentru afro-americani inseamna parul drept europeano-asiatic pentru care sunt dispusi sa faca aproape orice.


  • folosesc hidroxid de sodiu pentru a isi relaxa (aka indrepta) parul - substanta ce poate sa cauzeze orbire daca atinge ochiul sau sa iti manance pielea capului
  • intr-un mini experiment relaxantul a mancat o cutie de cola (aluminiu) in doar 4 ore
  • atat de mare este obsesia ca au par urat incat unele mame isi supun fetitele de abia 3 ani la indreptarea asta chimica
  • evident ca a venit vorba si despre The Man  (omul alb asupritor) care detine mai toata industria de producere de relaxant (produs ce doar comunitatea de culoare il foloseste)
  • incredibil dar au si battle-uri stilistice la cel mai mare simpozion despre parul african
  • ce inseamna battle stilistic? - ai trupa/crew-ul tau cu care dansezi, canti si ocazional mai tai si niste par cand esti atarnat (cateodata) de picioare cu capul in jos - pentru ca deeeh ... asta trebuie sa faca un hair stylist bun
  • mai toate negresele cu par lung drept sau carliontat au peruci ce incept pe undeva pe la 1000$
  • poti sa iti dai seama daca iti "permiti" o femeie dupa cat de scump "parul" ei :))))
  • perucile din par natural vin mai toate din india
  • dupa software si statui ....al treilea cel mai exportat lucru in india este parul uman
  • parul se vinde de bunavoie sau pur si simplu se fura (te rade in somn sau cand esti la cinematograf)
  • in india cam 85% din populatie a fost rasa in cap de cel putin 2 ori in viata datorita unei ceremonii religioase - Tantra
  • o negresa zice ca datorita perucii .. un dus impreuna este mai intim decat a face sex :)
  • advice: when a black man is having sex with a black woman .... he should keep his hand on her tites and never touch her hair
  • all this is just fucked up

info despre Good Hair pe wikipedia (link)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …