cam cat costa pe luna sa traiesti in bucuresti?

Curiozitate personala mai mult ...
  • chirie garsoniera prin centru - 350-400
  • intretinere + curent + caldura + gaze + whatever -  70€
  • benzina + casco + rca + impozite - 90€
  • internet + tv + mobil -  30€
  • mancare : 2 mese acasa (20lei)  si pranzul in oras la munca (20-25lei) x 30 zile - 290€
  • fumezi un pachet pe zi? - 72€
  • iesi la o bere cu prietenii? - aici sa zicem ca incepe de la 110€ si poate sa creasca in functie de performante si stamina
  • alte cheltuieli random - 50€
Totalul vine cam 1112€. Surprinzator de mult. 

Chiar daca schimbam garsoniera cu una de 250€ tot ne invartim in jurul valorii de 920€ more or less.
Am gresit eu ceva la calculele astea?

Comentarii

  1. benzina + casco + rca + impozite = 90Euro? cred ca si intretinerea unui trabant costa mai mult de-atat...

    RăspundețiȘtergere
  2. mergi in fiecare zi la serviciu?
    anyway, ai uitat hainele si altele. poti sa adaugi 200€ in plus. cel putin.

    RăspundețiȘtergere
  3. Rutina e cam la fel. Poate cheltuiesti mai mult in weekend :)

    RăspundețiȘtergere
  4. shit, voiam sa te contrazic si am realizat ca de fapt cheltui mai mult. acum, intrebarea e, sa ma bucur ca am banii astia sau sa ma oftic ca cheltui atat de mult?

    RăspundețiȘtergere
  5. Discutabil:
    - Un apartament intr-o zona rezonabila e 350-400 euro. Nu e centru dar destul de aproape cat sa ajungi noaptea din centru daca nu vrei sa platesti taxiul. Plus ca ai putea sa ai colegi de apartament/garsoniera. Cred ca ar intelege cand ai veni cu fata de mana si i-ai ruga sa doarma la un prieten sau sa iasa la cateva beri.
    - benzina, casco, etc... aici nu stiu de pretul tau dar banuiesc ca daca esti oarecum tanar mai platesti si ratele pentru respectiva masina.
    - la treaba cu fumatul... am fumat 1 an cate un pachet kent8 pe zi, cand am vazut ca pretul nu vrea sa se opreasca din crestere m-am lasat. 1 saptamana simti dependenta fizica dupa care e doar psihica pentru ca dupa saptamana aia nu o sa mai suporti mirosul/gustul tigarii.
    - iesit la bere cu prietenii... suma aia indica o medie de 2-3 beri pe zi in functie de local. Scuze dar cred ca te poti numi fiinta sociabila si cu mai putine iesiri.

    Astea sunt ajustari oarecum minore. Pe mine m-a pus pe jos comentariul cu suma pentru haine :)) daca dai 200 euro pe luna doar pe haine n-ai dreptul sa te plangi ca viata in bucuresti costa mult :))

    RăspundețiȘtergere
  6. si asta in cazul in care nu iti mai cumperi absolut nimic , electronice , haine etc in cazul in care ca acea masina e deja proprietate personala si nu trebuie sa platesti leasing sau alta rata ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe mine ma ajungea pe la 500E pe luna, cand stateam in buc, numai ca eu nu mergeam cu masina si nu plateam 300E pe chirie ca eram mai multi si dadeam cam 150E

    Dar in total daca stai singur iti trebuie un salariu de vreo 2000E sa treci cu bine luna.

    RăspundețiȘtergere
  8. Scumpa mai e viata de acolo...la mine cu 500 de euro cred ca ma descurc.. :D

    RăspundețiȘtergere
  9. nu prea poti sa mananci de 20-25 de ron in fiecare zi la birou sau la restaurant. gandeste-te ca e 16-18ron o pizza, nu mai pui sucu'. si nu, nu poti sa mananci fast-food in fiecare zi. iar mesele de acasa te costa atat daca mananci salam cu paine mereu. daca vrei diversitate, cosul de cumparaturi este ceva mai scump. si nu trebuie sa ai ananas sau mango sau salata iceberg in frigider. astea ridica pretul.

    cheltuielile "random"...50E...sa zicem. pentru barbati mai merge, ca nu le trebuie farduri sau creme, cinci feluri de sampon si balsam sau tampoane, for that matter. cheltuielile lunare pentru fete pentru "rahatzisuri" pot fi uimitor de mari.

    totusi, chiria aia e mare. trebuie sa fii fix in buric? :) fix, fix? poti gasi apartamente de doua camere la 300-350E in zone bune pe care le poti imparti, dupa cum zicea cineva. pentru ce spanac sa te inghesui intr-o garsoniera, la banii astia? doar pentru ca e la Unirii?

    ai putea sa faci un experiment si sa mergi cu cineva care locuieste si se intretine singur sau cu un cuplu (in sensul ca nu le aduce mami mancare) la o sesiune de shopping destrabalat in hypermarketuri. nici nu vezi pe ce se duce suta de euro.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai de exemplu pt un renault, benzina + casco + rca m-ar ajunge cam 800 Ron / luna. Din care mai mult de jumatate e casco. de asta am si renuntat sa imi mai fac...

    RăspundețiȘtergere
  11. Fiecare tweakuieste dupa stilul lui de viata lista.

    Ideea de baza totusi ramane. Sa stai singur este destul de scump.

    RăspundețiȘtergere
  12. @that next door boy - calculele erau pentru cineva ce sta singur. Cat despre bautura am pus am pus doar 105 lei pe saptamana. Mi se pare foarte putin dar am zis eh nu toata lumea e alcoolica.

    @allicia - am pus 20 de lei acasa si 25 de lei in oras. O suma rezonabila zic eu.

    Cat despre chirie mare - eu ma intrebam cam cat te costa sa stai singur in casa si oarecum sa iti mentii stilul actual de viata :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Doar voi astia de la tara platiti chirie. Eu am primit mostenire. De fumat m-am lasat cu luni in urma. Pentru pranz imi pregatesc de acasa. Si astfel imi raman bani de pus de-oparte :)

    RăspundețiȘtergere
  14. @that next door boy suma de 200 de Euro cuprindea cheltuieli cu hainele şi altele (în special consumabile, gen detergenţi, hârtie igienică, şampon, gel de duş, un deodorant, after-shave, etc). Şi, dacă le aduni, vezi că încep să bată cel puţin spre suta de euro.

    Însă noi vorbim aici de costurile asociate unui stil de viaţă specific clasei de mijloc. E foarte posibil să reduci o groază de cheltuieli destul de uşor:

    * renunţi la maşină şi iţi iei abonament pe RATB/metrou şi câştigi 70 Euro pe luna
    * nu mănânci în oraş, ci îţi aduci mâncare la pachet de acasă (minim 50 de Euro câştigaţi)
    * când ieşi la o bere, ieşi doar în weekend şi te limitezi la vreo două-trei beri. Adică vreo 10 Euro pe weekend, deci vreo 40-50 de Euro pe lună în loc de 110.
    * evident, te laşi de fumat. 70 de Euro dintr-un foc.

    Ochiometric şi uite cum ajungi să scazi cheltuielile cu 250 de Euro pe lună, ceea ce ar aduce totalul în preajma unui 650 de Euro lunar, care pare un pic mai OK şi e aproape jumătate din cât spuneai tu iniţial. Evident, putem intra în discuţii filosofice legate de ce înseamnă "să trăieşti", dar cred că poţi fi relativ OK şi fără să ajungi la concluzii de genul "ai nevoie de 2000 de Euro ca să treci cu bine luna".

    RăspundețiȘtergere
  15. deaccord cu Andrei Maxim!

    RăspundețiȘtergere
  16. De cand sunt chiriile 400 de euro la o garsoniera in centru? Mai bine zis, de cand nu mai sunt? Pe nerva traian, capatul dinspre unirii,cf1 40mp+ e 250 de euro. La victoriei, ceva mai mic e 200-250.

    RăspundețiȘtergere
  17. unde e 16 ron o pizza buey fitzoaso, ia mai dute tu de cauta pizza ca este si cu 6-7 lei nu mai sta pe cocalauri in molurile de lux

    RăspundețiȘtergere
  18. internet +TV +mobil 30euro, ma faceti sa rad, de ce va legati tot timpul de cele mai scumpe servicii, eu de ex platesc pe cele 3 servicii nu mai mult de 12euro ca pachet

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!