sondaj: comunicarea real time sau turn based?

Sunt nostalgic si ma gandesc ce bine era pe mIRC (bleah IRC whatever) prin 2000 something. Chatuiai la greu de aproape ca iti ardeau tastele. Aveai OP erai cineva pe Undernet. Eh depindea si pe ce canal. Pierdeai ore intregi vorbind cu niste random people vrute si nevrute. Parca a trecut o eternitate de atunci si conceptul asta de chat in timp real pare sa fie o piesa de muzeu din paleoliticul internetului.

In prezent lumea se uita la tine ca la un ciudat cand aude ca mai tai frunza la caini pe irc. Turn based (twitter / google buzz) is now the shit ca te lasa sa iti gestionezi mai bine timpul de chatting (daca am face o comparatie cu irc-ul)si poate ca e si mai mobile friendly si te ajuta sa ai o preocupare in momente de timpi morti. Cu toate astea parca are mai mult *funny/spam/links shit* ce nu genereaza conversatie si care miroase mai mult a monolog in fata unui congres international de voyeuri.

Ma declar all time fan al chatului real time fix pentru acea prezenta de spirit ce o avea.

Comentarii

  1. si acum nu mai e bine ma pe irc? ce, nu`ti mai place cu noi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Evoluția tehnologiei favorizează prostia.
    De ce să comunicăm în timp real? Să riscăm să nu avem replică la ceva și să cădem de proști? Nuu. Nu vrem asta. Noi vrem să așteptăm 5 minute până cineva își formulează răspunsul, caută pe wikipedia, întreabă un prieten.
    Ah, să nu uit. Parcă nu merge să faci spam când ai o conversație în timp real. Riști să te înjure interlocutorul tău imediat. Așa pe twitter, prin comentarii pe bloguri, pe facebook etc, arunci linkul și ai fugit.
    Eh, ar fi multe de spus.
    Cu voia lui @nihasa am să preiau tema să o dezvolt. Gen.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!