Treceți la conținutul principal

cand va veni sfarsitul lumii?

Omul gospodar isi face iarna car si vara sanie. E cazul sa ne pregatim pentru sfarsitul lumii - distrugerea planetei fara drep de apel. Cu nitel timp liber am pus la punct o lista cu cele mai exotice - delicioase moduri in care ne vom gasi sfarsitul. Unele mai stiintifice altele mai filozofice.  Nu vorbim daca se vor intampla cat mai de graba cand se vor intampla. Dar inainte sa incepem tineti minte asta
It is said that despite its many glaring (and occasionally fatal) inaccuracies, the Hitchhiker's Guide to the Galaxy itself has outsold the Encyclopedia Galactica because it is slightly cheaper, and because it has the words "Don't Panic" in large, friendly letters on the cover.
  • Luna se indeparteaza de Pamant (3.8cm/an si aproximativ +40% din distanta actuala in 4 miliarde de ani) - si asta destabilizeaza axa si cauza schimbari catastrofale sustinerii vietii
  • Soarele se transforma intr-un red giant ce va inghiti Pamantul (5 miliarde - 7.59 mld) - kaput pamanat
  • Calea Lactee se ciocneste cu galaxia Andromeda - (3-4 miliarde) - fifty fifty sanse ca sistemul nostru solar sa nu pateasca nimic. Alternativa nu ar fi imbucuratoare.
  • Snowball Earth - aparent periodic (acum 2 mld, 700 mil si 600 mil de ani) Pamantul se raceste foarte mult si ingheata total (ceva mult mai dramatic unor ere glaciare) - nu se stie cand e end game pentru totata viata de pe Pamant
  • Nemesis - o presupusa red dwarf ce ne viziteaza regulat (cam odata la 26-30mil de ani) si aduce exterminarea tuturor speciilor. Ultima oara se presupune ca s-a intamplat acum 5 mil de ani asa ca mai avem lejer vreo 21-25 mil de ani.
  • Technological Singularity - pe scurt e povestea clasica (Terminator & BattleStar Galactica) - vom construi o masina mai inteligenta ca omul care se va pricepe sa construiasca o masina mai inteligenta ca ea. Masina ce la randul ei va construi alta mai inteligenta ca ea si punem pe repeat procesul pentru o crestere exponentiala ce overall garanteaza un viitor nesigur pentru omul cum il stim noi azi. Cand? Poate in curand.
  • Gamma Ray Bursts - iradierea si moartea instantanee a vietii de pe jumatate de planeta daca un pulsar ne targetuieste. Nicio grija. Cealalta jumatate are sanse sa scape cu bine sau sa arda cuprinsa de plasma generata de cealalta jumatate. Cand? Oricand.
  • Evolving Out of Style - chiar si cele mai bine adaptate si cele mai vechi specii par sa traiasca cateva milioane de ani pana sa fie demodate din punct de vedere al evolutiei. In cateva milioane de ani putem sa ne schimbam radical incat sa nu ne mai incadram in tiparele speciei umane cum o stim astazi
  • Big Crunch/Big Rip/ Big Freeze - dupa Big Bang Universul a inceput sa se mareasca si se indreapta spre 3 posibilitati: dupa ce ajunge la o anumita marime incepe sa se comprime/ se mareste pana se faramiteaza / incet incet se opreste din expansiune pana cand energia ajunge asa de diluata incat nimic energetic nu mai este posibil. Orice s-ar intampla noi murim. Peste vreo 20+ mld de ani.
  • Heisenberg Uncertainty Principle - nimic nu e imposibil ci doar extrem de improbabil. Exemplu - un iepure uber gigantic ce vine si mananca planeta. Improbabil sa se intample asta ... dar posibil. 
Concluzia? Life is short. Enjoy it!

Comentarii

  1. Vreau sa fim mancati de un iepure übergigantic!

    Fluffiest way to go.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu asta inseamna Heisenberg Uncertainty Principle, ci ca oricare doua proprietati ale unei particule nu pot fi masurate cu aceeasi precizie, cu cat o masuram mai precis pe una, o modificam pe celalta.
    </killjoy>

    RăspundețiȘtergere
  3. ai uitat de 2012 si de Planet X :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Vreau sa fim mancati de un sad panda!!!

    Gogo!

    Va spun eu, 42 este raspunsul la toate!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Go - Nu era vorba de principiul in sine cat mai degraba despre efectele lui in mecanica cuantica

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Era un bar mișto, dar problema era că mai venea și patronul...

Știți barul ăla făcut de patron în momentul în care a ajuns la 40 de ani și i-a dat cu virgulă bucket listul? Nu? Hai să vă zic cum stă treaba. Toată viața a visat să își deschidă un bar, dar n-a avut timp/bani/motivare. Asta până de curând când s-a dus ca berbecul.

L-a deschis. E mic, simpatic, are un specific bine delimitat, a mers chiar bine la început, dar acum începe să scârțâie. Și ăsta nu înțelege de ce. De ce în fiecare lună vin din ce în ce mai puțini clienți și încasează tot mai pe negativ.

Păi problema majoră e că patronul și-a dorit bar, dar nu și clienți. Am fost în vreo câteva locuri din astea unde noi îl deranjam pe patron. Omul era cu paharul de vin în față, cu gașca de prieteni și cu muzica la maxim. Erau pe distracție și trebuia să o mai pună pe pauză să ne aducă meniurile, să dea muzica mai încet, să ne aducă băutura și la final să ne ia banii.

Omul nu avea chef de noi, chiar dacă eram singurii plătitori de consumație din bar. N-ai cum să ceri prietenilor bani pe c…

Ieri le-am arătat Bucureștiul celor 5 noi beri aduse în România de URBB

De două zile timeline-ul meu s-a umplut de bloggeri care primiseră pachetul din imagine. Poze din toate unghiurile, selfie-uri, nebunie. Eu cred că am primit ultimul lădița care avea frumos atașat următorul mesaj: "Descoperă Europa cu berea care ți se potrivește! #beertrip", așa că presiunea a fost maximă.

Eu ce fel de poză pot să pun ce deja n-a fost făcută de ceilalți? Pe drumul spre casă, ajutat și de constituția specifică de blogger ce trebuia să care 6 kilograme, mi-am zis să fiu o gazdă primitoare și să le arăt celor 5 beri noi o fărâmă de București.

Și pentru că tot zic de ele, dar nu le-am numit, acestea sunt: Grimbergen Ambreé, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti 4 Luppoli Original, Angelo Poretti 5 Luppoli Bock Chiara și Angelo Poretti 6 Luppoli Bock Rossa.

Alături de ele au fost două mutat aici de ceva vreme: Guinness și Weihenstephaner Hefe Weissbier.

Rezultatul este mai jos.














Problema unui food truck făcut din pasiune e că nu se ia niciodată în serios

Sâmbătă am fost la aniversarea celor de la Ground Zero la Verde Stop - un loc ce a văzut de-a lungul timpului câteva street food festivals. Am ajuns regulamentar la 2, mi-am luat o bere și m-am tolănit regulamentar pe iarbă. Deja de la a 2-a bere au început șoriceii să danseze prin stomac așa că am făcut un tur al food truck-urilor prezente.

La BurgerVan timpul de așteptare era de peste 45 de minute, la Pește Pâine nici nu deschiseseră la aproape 3 ore de când începuse evenimentul, iar la Dianei 4 norocul a făcut să aibă gulașul făcut dinainte așa că puteai să mănânci pe loc. Nu zic că m-am resemnat, că au un gulaș bun, dar speram să bag niște cartofi prăjiți de la Pește Pâine.

Au deschis și ei jumătate de oră mai târziu și imediat s-a făcut o coadă care s-a împrăștiat repede. N-am înțeles de ce, dar mi-am zis că ăsta e momentul să merg să iau niște cartofi. Țeapă. Urmau să îi facă în 30 de minute după spusele lor. Mmda. Bine.


Am mai zăbovit ceva timp la niște vorbe și bere, dar am z…