ce aplicatii am instalat pe androidul meu

Trag de mine de aproape doua saptamani sa scriu acest post. Azi s-ar parea ca este o zi norocoasa si ca voi publica in sfarsit acest post pe blog. Momentan am un telefon cu android 2.1 si un ecran cu rezolutia de 320x480.

Pentru browsing in general folosesc Opera Mini 5 beta impreuna cu aplicatia Make Opera Default Browser (pentru ca opera este singurul browser de pe android market ce nu poate sa fie setat ca browserul default). M-am jucat si cu Skyfire si cu Dolphin Browser si desi au si ele farmecul lor (skyfire poate sa playeze filmulete embeduite iar dolphin are o extensie de addblock) nu pot spune ca mi-au satisfacut nevoia de viteza si trafic redus.


Seesminc mi se pare ca este cea mai buna aplicatie pentru twitter. M-am jucat si cu Twitter for Android, Toiteur si Twitdroid Pro dar mi-a lipsit o interfata cu care sa fiu obisnuit (foloseam Gravity pe Symbian) si atasarea si vizualizarea locatiei. Twitter for Android e cel mai cu mot dintre cele 3 dar nu a fost pe gustul meu.

Email client-ul cu care vine Androidul mi se pare aplicatia cea mai buna de email. Am incercat si K9 Email si nu am fost foarte incantat de workflow-ul necesar citirii si trimisului de emailuri. Singurul lucru care imi lipseste la aplicatii default e semnatura si push email-ul. Totusi auto refresh-ul la 5 minute este suficient pentru mine.

Pentru activarea si dezactivarea gps-ului, wifi-ului, auto sync-ului sau bluetooth-ului folosesc Switchers, care a venit cu telefonul. Este un widget oke ce imi confera rapiditate la aceste functionalitati. M-am jucat cu SwtichPro Widget ce arata impecabil si ofera si el acces rapid dar din pacate am renuntat destul de rapid cand am vazut ca foloseste destul de mult procesor continuu (20%) pentru a verifica daca e ceva pornit.

Meebo IM a fost alegerea clientului de IM dar avand in vedere ca acum cateva zile a aparut Yahoo Messenger for Android pot spune ca poate sa fie inlocuit cu succes de acesta. Oricum nu sunt genul care sa intre pe messenger de pe mobil dar e mai bine sa fie acolo in caz ca am nevoie.  Mini PS - A aparut si Yahoo Mail for Android in acelasi timp cu Y! Messengerul.

Vremea pe telefon a fost  subiect ce m-a pasionat la inceput dar intre timp am renuntat la a mai avea o aplicatie instalata. WeatherBug (Elite) mi s-a parut cel mai interesant desi are o rata cam mare de prognoze gresite. Pentru vreme pe home screen ca la HTC-uri puteti sa incercati Fancy Widget sau mai bine Beautiful Widgets + Beautiful Live Weather ce reusesc cu succes sa puncteze la capitolul aspect dar esueaza cand vine vorba despre detalii despre vreme. Accuweather widget poate sa fie o solutie light de a avea vremea curenta si viitoare pe home screen.

Fiind un telefon cu touch am experimentat si diferite modele de tastaturi virtuale. M-am oprit la Smart Keyboard Pro dupa ce am incercat si Swype si Better Keyboard. Swype are un potential fantastic dar cum ii/imi lipseste in telefon un fel de T9 in romana este destul de frustrant si incet sa scrii orice pe ea. Smart Keboard Pro imi place pentru ca poti sa iti configurezi cum sa arate tastatura (sa arate ca la HTC-uri, ca la Iphone sau pur si simplu cu orice alt skin dorit).

Telefonul neavand senzor de lumina sunt obligat sa folosesc un widget de control al luminozitatii (nu e chiar asa peste mana precum suna). Cu alte cuvinte in soare am nevoie sa imi seteze luminozitatea la 100% iar in interior sau cand e intuneric pun undeva pe la 0%. Widgetul ales este Brightness Level ce sta frumos pe home screen si imi ofera acces direct la 4 setari: 0  - 25 - 50 si 100%.

Acum am terminat cu aplicatiile astea mai normal si ajung la unele mai exotice.

Phonalyzr - imi genereaza niste grafice cu persoanele pe care le sun frecvent sau care ma suna. Procentajul de apeluri primite cu apeluri pierdute. Diagrame pe ore si zile in functie de minutele vorbite sau numarul de telefoane primite/date. Durata totala de mintue vorbite in timpul zilei, saptamanii, weekendului sau noaptea. Este o jucarie interesanta daca iti plac statisticile astea. Stie sa faca ceva asemanator si pentru SMS-uri.

NetCounter - este o aplicatie micuta ce iti arata cat trafic de date ai facut pe wifi si cat pe gprs/3g. Este oke in momentul in care incerci sa te mentii intr-un abonament de date cu trafic inclus.   Iti arata pe zi, saptamana, luna si total.

SystemPannel - este un fel de taskmanager mai complex ce iti permite sa iti si faci backup aplicatiilor instalate. Poate sa iti genereze o idee destul de buna asupra caror aplicatii ar fi bine sa renunti pentru ca iti consuma in disperare ram si procesor.

WiFi Manager - te poate ajuta cu o reprezentare vizuala sa iti alegi asupra carui wifi doresti sa te conectezi. Este mai intuitiv decat manager-ul de wifi din android dar nu pot spune ca este o aplicatie cu adevarat vitala.

Layar - este un Augmented Reality Browser ce face uz de gps si de busola/accelerometru sa it ofere cu ajutorul camerei un fel de HUD (heads up display) cu diferite informatii oferite de diferite plugin-uri. Explicatia asta nu stiu cat de mult va satisface dar uitati-va la filmuletul de prezentare si o sa va dati seama mai bine ce vreau sa zic. Este o jucarie draguta de aratat la prieteni si ce cred ca ar fi utila si in calatorii (inca nu am apucat sa testez asta).

Google Goggles - Use pictures to search the web (explicatie video). Este dragut de folosit dar cel putin la mine nu a reusit sa inlocuiasca search-ul clasic. Posibil sa fie cu adevarat util in calatorii cand esti curios de un monument si nu ai cum sa afli mai multe informatii despre el. Il pastrez tocmai din cauza acestei situatii.

Google Sky Map - Folosindu-se de GPS, camera, busola si accelerometru te ajuta sa identifici constelatii, stele si planete pe cerul intunecat. In Bucuresti este total inutil din cauza lipsei de vizibilitati. In weekendul asta cand am fost in Delta chiar m-am jucat nitel cu el si pentru prima oara in viata mea am putut sa numesc si sa arat o constelatie. Este de avut in telefon tocmai pentru astfel de momente.

Advance Ruler Pro - cu ajutorul camerei de pe telefon si acest program poti dupa calibrare sa masori distante si inaltimi. De exemplu poti sa masori inaltimea unui bloc sau distanta pana intr-un copac.

Metal Detector - gasirea acului in capita cu fan nu a fost niciodata mai usoara cu un telefon. Pe baza diferentelor de cam magneti inregistrate de busola ... telefonul tau poate sa functioneze ca un veritabil detector de metale. Alta chestie pe care o sa o folosesti doar pentru a le arata prietenilor.

SyncMyPix - daca multi dintre contactele tale au cont si pe facebook poti sa le sincronizezi poza de acolo cu cea din telefon. Cu alte cuvinte poti sa asociezi poza de pe facebook respectivului prieten. Asocierea de poze se bazeaza doar pe nume. Astfel daca si in telefon si pe facebook are acelasi nume si este prieten cu tine atunci programul automat ii va asocia poza de pe facebook.

Cardio Trainer - mobile fitness application. In aer liber foleste gps-ul iar in interior foloseste accelerometru ca pe un pedometru. Util pentru cei ce alearga, pedaleaza, schiaza etc. Are grafice interesante si poti sa isi si faci public antrenamentul.

My Tracks - iti inregistreaza drumul cu ajutorul gps-ului si iti ofera harti, statistici si grafice. Tot un fel de cardio dar mai mult axat pe aspectul inregistratii drumului decat pe fitness.

Shazam - daca vrei sa afli numele si artistul unei melodii de la radio/terasa etc aceasta este aplicatia de care ai nevoie.

Documents to go - este practic suita Microsoft Office pentru telefon. Varianta gratuita te lasa se vizualizezi documentele iar cea pro sa le si editezi.

Epicurious - 100 000 de retete disponibile in mana ta. De la cocktailuri la delicatese culinare. E destul de folosit ca poti sa ii setezi skill-ul tau culinar si iti vor arata doar retetele potrivite expertizei tale.

Tapatalk - il foloseam pentru a accesa forumul computergames.ro Practic orice forum are instalat pluginul asta poate sa fie accesat prin acest program ce iti ofera o versiune optimizata pentru mobil. Neavand acces la threadurile la care sunt abonat am renuntat destul de repede la Tapatalk.

LauncherPro - Iti inlocuieste home scree-urile si meniul cu aplicatii. Consuma putine resurse si se misca excelent. Il recomand tuturor ce vor sa isi schimbe putin modul in care arata telefonul.O alternativa ar fi ADW Launcher ce seamna nitel cu iphone. Mi-a placut mult SlideScreen Pro pentru arata cam ca windows mobile 7. Totusi ce folosesc in fiecare zi este LauncherPro.

appInstaller - o aplicatie ce iti scaneaza cardul de memorie si iti arata ce kit-uri de instalare de aplicatii ai pe el. Este util mai ales daca vrei sa instalezi aplicatii ce nu sunt in market sau nu vrei sa tii toate prostiile instalate in telefon dar ai vrea sa le ai la indemana daca ai nevoie.

Camera 360 Pro - o aplicatie ce inlocuieste aplicatia default din android pentru camera foto. In momentul in care face fotografia ai acces si la o multitudine de efecte foto (hdr, lomo, axist shift etc etc). Aplicatia ar fi fost cu adevarat geniala daca te-ar fi lasat sa editezi fotografiile deja facute dar si asa este super oke. Daca stii cum vrei sa iasa poza pe care o sa o faci poti sa scoti niste rezultate cu adevarat impresionante.

Battery Left - este o aplicatie excelenta ce iti invata si incearca sa prezica modul in care folosesti telefonul si cata baterie mai este disponibila. Poate sa iti zica orele si minutele ramase si exact momentul in care se va inchide. Tine minte ce ai facut cu telefonul si poate sa iti arate niste chart-uri cu actiunile cele mai mari consumatoare de energie. Mult mai bun si mai exact decat ce iti ofera androidul.

Dynomaster - pentru cei pasionati de curse cu masina personala. Iti arata timpul de la 0-100kmph sau daca esti pe circuit iti inregistreaza conditiile atmosferice precum si alte informatii utile ce tin de viteza.

DroidAnalytics - Acces usor la datele din Google Analytics. Nu toate ci doar cele mai importante. Este o jucarie interesanta pentru cei ce au nevoie de date din Analytics.

Bubble - este pur si simplu o nivela.

Compass - un compas. Este util si exact.

IGO pentru Android - daca ai nevoie de navigatie acesta e programul pe care vrei sa il ai instalat. E destul de oke pentru Ro.

ChompSMS si Handcent SMS - sunt aplicatii ce iti pot inlocui interfata de trimis si citit sms-uri. Sunt interesante si utile dar am preferat sa raman la cea default.

Dialer One - inlocuieste interfata de contacte/loguri/ dialer-ul.

Urmatoarea categoria s-ar putea numi Sport:

Cycling 2010 - Daca iti place ciclismul si te uiti la Turul Frantei atunci asta e aplicatia de care ai nevoie. Nu este poate cea mai buna aplicatie din market dar este singura dedicata ciclismului. E de avut.

World DroidCup - este aplicatia pe care o folosesc in perioada Cupei Mondiale din Africa de Sud. M-am jucat cu mai multe dar asta e singura care imi ofera exact ce doresc - informatii si live comments.

Formula One Beta! - chiar nu ma multumeste deloc dar alta aplicatie mai bine nu am gasit. Pe Symbian aveam aplicatia de la formula1.com dar din pacate nu au scos si varianta pentru Android.

 Jocuri:

Age of Conquest - este un fel de Risk

Blow Up - un joculet dragut in care trebuie sa distrugi cu dinamita niste cadre. Un fel de Pontifex axat pe demolare.

Doodle Jump - Super super joc ce face uz de accelerometru. Trebuie sa sari pe niste platforme si sa ajungi cat mai sus.

EGGGZ - mai tineti minte (prin anii 90) jocul ala portabil cu lupul ce prinde oua intr-un cos? Eh Asta e.

Robo Defense - un fel de tower defense.

Shoot U! - Hand-drawing style physics game. All you need to do is shooting the little guy to hit the star, simple? We’ll see who is on the global ranking board.

Word War - un fel de Mafia Wars / Farmville.

Daca aveti si voi alte recomandari lasati un comentariu.

Comentarii

  1. Ar fi ok sa mentionezi modelul de telefon.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este un Galaxy Spica dar chiar nu conteaza modelul ci doar ce versiune de android am (desi cred ca majoritatea programelor sunt si pentru android 1.5 & 1.6) si ce rezolutie are ecranul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si ma mai intreaba lumea de ce vreau si eu un tel pe Android....:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Swype e un pic greoi la inceput, din cauza lipsei unui T9 romanesc. Dar are marele avantaj ca mamoreaza automat orice cuvant scrii (cand apesi space dupa orice grup de caractere ramane inregistrat ca un cuvant) si dupa scurta vreme vei avea memorate cuvintele cele mai des folosite si nu se mai compara nicio alta tastatura cu el ca viteza/comoditate.

    RăspundețiȘtergere
  5. am si eu o intrebare: de unde le pot cumpara programele si cum/ ai vreun link sau cum procedez ca pe market nu am gasit cum sa cumpar programele sau nici macar nu am gasit aplicatiile camera 360 pro sau vignette full.mersi si astept raspuns te rog.

    RăspundețiȘtergere
  6. Trebuie sa le gasesti prin metode alternative pentru ca marketul cu aplicatii platite nu exista in romania.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tocmai la asta ma refeream ca nu am reusit sa le cumpar pentru ca nu am stiut prin ce metode le pot achizitiona si am incercat de cateva zile.Ajuta-ma si pe mine te rog,da-mi macar o alternativa daca nu ity cer prea mult?Ma numesc Robert.

    RăspundețiȘtergere
  8. incearca pe http://forum.mobilism.org/

    RăspundețiȘtergere
  9. multumesc frumos de ajutor! raman dator de cinste!

    RăspundețiȘtergere
  10. Apropo de clientul de mail ...
    am si eu 2 probleme poate aveti voi solutie:

    1. de fiecare daca cind iesi dintr-un mail revine la primul mail din lista (cam neplacut)
    2. la fisierele din attash (pdf) nu apare open ci doar save !??

    Ceva solutii ?

    RăspundețiȘtergere
  11. de unde i au sh eu aplicati ptr htc desire ... :|

    RăspundețiȘtergere
  12. Sal. Am un LG P500 si vreau sa instalez aplicatii pe tel. Nu stiu cu se instaleaza pe sistemul Android. Please help me.
    EUGEN

    RăspundețiȘtergere
  13. eeugen2007@yahoo.com
    Eugen

    RăspundețiȘtergere
  14. cum pot folosi androidul ca si cam web

    RăspundețiȘtergere
  15. unde gasesc si eu aplicatiile astea?? :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Dak sti cumva sa imi raspunzi si mie as fi recunoscator. Vreau sa imi iau un samsung galaxy s , si vreau sa stiu cum trebuie procedat sa imi instalez aplicatiile astea. in general m-ar interesa astea care exista si pe iphone "doodle jump" , "fruit ninja" . dak sti cumva ce trebuie sa fac . prin cablu de date ? le iau dp google ? exista un site de pe care le iau cum este la iphone de ex appsotre( installous) ?? ms

    RăspundețiȘtergere
  17. In general poti sa le instalezi direct din market. E o aplicatie pe telefon ce iti confera acces la market. Poti foarte usor si de pe https://market.android.com/ sa ii zici sa iti instaleze pe telefon.

    Cele 2 jocuri exista si pe android.

    RăspundețiȘtergere
  18. cum pot dezactiva widget-ul?c

    RăspundețiȘtergere
  19. am si eu o problema am xperia arc daca las traficul de date deschis i-mi ia toti banii din cartela fara ca eu sa ma uit pe net.

    RăspundețiȘtergere
  20. Salut! Stiti vreo aplicatie pe care sa o instalez pe un htc cu android,sa imi citeasca aplicatiile windows mobile? VA ROG MULT.MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  21. sal ma poti ajuta cum sa fac un widget

    RăspundețiȘtergere
  22. buan ziua,am rugamintea sa imi spuneti cum restrabng lista la messneger pt samsung galaxy y k sa ai vad doar pe cei online.,


    Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  23. Si eu folosesc aproape 90% din aplicatiile ce le-ai spus mai sus pe langa alea imi sunt foarte utile ES File Explorer, News Rob si browserul Chrome pentru Android.

    RăspundețiȘtergere
  24. am un lg gw620...si habar nu am cum sa imi instalez foursquare pe el..ma ajuta cineva???

    RăspundețiȘtergere
  25. Vreau si eu daca se poate un program pt iphone 4 care sa memoreze "undeva" sms care sunt trimise sau primite chiar daca ele sunt sterse de individ !
    Contracost !!! 0743501344

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!