Treceți la conținutul principal

top gear - esecul unei francize

Imi place Top Gear dar din pacate sezoanele sunt prea scurte. Avid de mai mult am cautat alternative si nu mi-a luat mult sa gasesc franciza Top Gear: Rusia, Australia si mai nou USA. TG Rusia mi s-a parut cel mai amuzant dintre cele 3 desi nu intelegeam limba. Australia este slabut dar macar original. Ieri a avut loc premierea TG USA ce mi-a lasat un gust amar de ripoff al versiunii britanice. 

De ce zic ripoff? Nu au spontaneitatea britanicilor si iti lasa o senzatia ca te uiti la un show scriptat ce nici macar nu este bun. Urmarirea cu elicopterul este din categoria " been there done that " pentru fanii show-ului. Prezentatorii nu par sa aiba cunostintele necesare unei emisiuni auto si nici nu pot sa compenseze cu umorul.

Se compara vreun Top Gear din franciza cu originalul? Nu. Nu se apropie cu nimic de show-ul ce are o audienta estimata la 350 milioane de telespectatori. 

Comentarii

  1. Cu tot libertarianismul cu care se laudă americanii umorul britanic este mult mai savuros. Eu urmaresc Top Gear în primul rând pentru umorul lor. Nu au tangențe cu termenul de "politically correct" iar autoironia si senzatia de libertate deplina pe care o au in ceea ce privește "script-ul" emisiunii sunt motivele pentru care au ajuns la atâția telespectatori. Din pacate americanii nu au cum sa imite treaba asta în ciuda originii comune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este destul de greu in a gasi formula perfecta - si umor dar si cunostinte. Uite de exemplu americanii il ca prezentator pe adam ferrara ce este comedian de profesie si te astepti sa razi cand zice ceva. Ca nu se intampla asta e partea a doua dar ce e mai deranjat este lipsa pasiunii/cunostintelor auto.

    RăspundețiȘtergere
  3. Adam Ferrara? Bleah! Era haios cand nu era inca cunoscut, deci pe vremea cand nu era arogant...Top Gear are umor prin simplul fapt ca e o imagine reprezentativa a culturii britanice, care nu pune intotdeauna accentul pe calitate sau pret, ci pe ceea ce suscita in adancurile omului...fleosc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu personal nu l-am gasit niciodata amuzant pe Adam Ferrara :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie imi place foarte mult aceasta emisiune , deoarece cu toate ca te invata multe lucruri utile este si foarte amuzanta !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Trigger words la Poșta Română

Pentru că tot m-am întors de 10 minute de la un oficiu poștal unde în teorie trebuia să ridic niște tricouri venite de pe threadless.com, lucru care nu s-a întâmplat dintr-un motiv care îmi e străin, am zis să fac un scurt ghid despre ce cuvinte ar trebui evitate atunci când vorbești la ghișeu.

Primul a fost curier. E posibil ca toată lumea să râdă de mine că nu știam acest trigger word de bază, dar în simplitatea mea, numesc curieri toți cei care vor să îmi livreze ceva. Eu o țineam pe a mea că m-a sunat curierul Poștei Române să îmi livreze ceva vineri, ea tot îmi spunea că Poșta Română nu are curieri și poate altcineva a încercat să îmi livreze ceva.

Ba că e agentul poștal, ba că e nu mai știu ce poștal, dar cu siguranță nu e curier. Bine. Fie ca voi. Am continuat să îi zic reprezentantul Poștei, dar nici așa n-am avut succes. Dacă nu știu titulatura lui exactă, n-au cum să își dea seama cine și ce a vrut să îmi livreze. Mai că îmi venea să zic ca Despot Tricouri în...

Al doilea c…

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Când sfânta treime a rotisorului din Centrul Vechi s-a destrămat, atunci când Calif și Divan și-au luat tălpășița că erau în clădiri cu risc seismic, am trăit o adevărată dramă. Unde îmi voi rezolva eu poftele nocturne? Mai ales că și Dristorul de la Budapesta a făcut ceva pași spre Tineretului.

Cumva parcă toți s-au vorbit și m-au părăsit. Am mai încercat eu din când în când să îi mai vizitez pe la Iancului, Romană și Tineretului, dar de multe ori era peste mână. Trebuia să mă duc special pentru ei în zona aia, lucru care cam știrbea din pofta ad hoc a kebabului.

 Soarele a venit și pe strada mea. Acum vreo săptămână am văzut un Condimental de Calif la 2-3 minute de mine și n-am știut de unde să îl apuc că era închis și nu părea să fie operațional încă. Norocul mi-a surâs ca aseară să îl găsesc deschis și i-am trecut pragul cu emoția unul prichindel în prima zi de școală.


Am luat un Dill Kebab de vită, un Kebun și o limonadă. Un ce? Un Kebun - chestia din poza de mai sus: pui, humus…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…