top gear - esecul unei francize

Imi place Top Gear dar din pacate sezoanele sunt prea scurte. Avid de mai mult am cautat alternative si nu mi-a luat mult sa gasesc franciza Top Gear: Rusia, Australia si mai nou USA. TG Rusia mi s-a parut cel mai amuzant dintre cele 3 desi nu intelegeam limba. Australia este slabut dar macar original. Ieri a avut loc premierea TG USA ce mi-a lasat un gust amar de ripoff al versiunii britanice. 

De ce zic ripoff? Nu au spontaneitatea britanicilor si iti lasa o senzatia ca te uiti la un show scriptat ce nici macar nu este bun. Urmarirea cu elicopterul este din categoria " been there done that " pentru fanii show-ului. Prezentatorii nu par sa aiba cunostintele necesare unei emisiuni auto si nici nu pot sa compenseze cu umorul.

Se compara vreun Top Gear din franciza cu originalul? Nu. Nu se apropie cu nimic de show-ul ce are o audienta estimata la 350 milioane de telespectatori. 

Comentarii

  1. Cu tot libertarianismul cu care se laudă americanii umorul britanic este mult mai savuros. Eu urmaresc Top Gear în primul rând pentru umorul lor. Nu au tangențe cu termenul de "politically correct" iar autoironia si senzatia de libertate deplina pe care o au in ceea ce privește "script-ul" emisiunii sunt motivele pentru care au ajuns la atâția telespectatori. Din pacate americanii nu au cum sa imite treaba asta în ciuda originii comune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este destul de greu in a gasi formula perfecta - si umor dar si cunostinte. Uite de exemplu americanii il ca prezentator pe adam ferrara ce este comedian de profesie si te astepti sa razi cand zice ceva. Ca nu se intampla asta e partea a doua dar ce e mai deranjat este lipsa pasiunii/cunostintelor auto.

    RăspundețiȘtergere
  3. Adam Ferrara? Bleah! Era haios cand nu era inca cunoscut, deci pe vremea cand nu era arogant...Top Gear are umor prin simplul fapt ca e o imagine reprezentativa a culturii britanice, care nu pune intotdeauna accentul pe calitate sau pret, ci pe ceea ce suscita in adancurile omului...fleosc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu personal nu l-am gasit niciodata amuzant pe Adam Ferrara :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie imi place foarte mult aceasta emisiune , deoarece cu toate ca te invata multe lucruri utile este si foarte amuzanta !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!