smartphone-ul anului 2010? iphone 4 aparent

Top popular Gadgeteer de pe pagina lor de facebook

  1. iPhone 4
  2. Samsung Galaxy S
  3. HTC Desire

Votul continua pana pe 16 februarie dar totusi sunt surprins sa vad pe prima pozitie Iphone-ul. De ce un telefon ce este mai scump decat locurile 2 si 3 la un loc este pe pozitia fruntasa? Nu e ca si cum e de 2 ori mai telefon decat oricare dintre ele. Nu e de 2 ori mai rapid. User experience-ul nu e de 2 ori mai bun. De ce are aproape de 2 ori mai mai multe voturi decat cele 2?


Eu am votat galaxy s desi sunt putin (mai mult) dezamagit de samsung. Telefon meu actual este un samsung galaxy spica (i5700) ce nu a venit cu multitouch, radio fm si nici update la android 2.2 sau 2.3 desi saracul hardware suporta. Deh. Strategie de marketing. Totusi o parte din probleme s-au rezolvat cu ajutorul unor baieti priceputi in android ce i-au oferit multitouch si android 2.2. Momentan lucreaza la implementarea radio-ului fm si a versiunii 2.3 de android.

Intrebarea finala este .... merita iPhone 4 titlul de cel mai bun smartphone in conditiile in care pentru jumatate din pretul lui poti sa iti iei un telefon asemanator ca performanta?

Comentarii

  1. Eu am de mai bine de jumatate de an un HTC Desire, de care sunt super multumit! La vremea respectiva oscilam intre Desire si Galaxy S, care urma sa apara. Acum ma bucur ca am ales Desire-ul in detrimentul Galaxy S-ului, mai ales ca Samsung a cam dat-o in bara cu update-ul la Android 2.2.
    Despre iPhone 4 am aceeasi parere, insa e pe locul 1 in Romania aproxomativ pentru acelas motiv pentru care in Bucuresti poti vedea pe starada mai multe Ferrari-uri, Lamborghini-uri, Q7-uri, X5-uri, etc., decat la Paris si la Praga adunate la un loc. Ce conteaza ca n-avem ce manca, aifon patru sa avem...
    PS: sa nu ma intelegeti gresit, iPhone 4 e un super telefon, dar nu merita banii ceruti...

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord cu Robert mi se parea prea scump dar ditre toate telefoanele care sunt pe piata mi se pare cel mai bun .Ce ma incanta foarte mult la un iphone e materialul din care e facut nu iti da senzatia de some "cheap stuff" made in china ...nu e acel plastic obosit.Mi se pare acelasi feeling ca si cand te-ai sui intr-o dacie ,fiat etc si vezi numai plastic ieftin pe bord care dupa o vreme incep sa pice ,sa se decoloreze etc si cel cand te sui in some high end car un Cooper S de exemplu :)
    Daca cei de la Orange /Vodafone l-ar oferi la un pret decent cu o oferta de abonament decenta as opta pentru Iphone pana atunci raman la vechitura mea de Nokia

    RăspundețiȘtergere
  3. ceea ce omiteti atunci cand vorbiti despre iPhone este experienta integrata, tot ecosistemul de aplicatii care este deocamdata foarte, dar foarte departe de ceea ce se ofera pe celelalte platforme, unde e o varza teribila. cat despre faptul ca iPhone iese pe primul loc in topul preferintelor, asta nu tine de teribilismul local, deoarece iPhone 4 a castigat detasat aceasta pozitie cam peste tot in lume (oricum, ca idee in Ro vorbim de cateva mii de terminale, in vreme ce doar in Korea s-au vandut peste 2 milioane pana acum)

    RăspundețiȘtergere
  4. @florin - acelasi numar de telefoane vandute in coreea are si galaxy s.

    Cat despre experienta integrata (steve a zis-o pe asta?) as dori sa imi zici mai mult pentru ca nu prea imi dau seama cu ce exact se mananca.

    RăspundețiȘtergere
  5. E ridicol ce scrii tu aici, Bogdane - iphone 4 ti se pare de 2 ori mai scump doar pentru ca nu e subventionat in aceeasi masura de catre operatori. La liber, diferenta de pret e de maxim 40%.
    Pe de alta parte, la gadgetul anului nu prea conteaza pretul, ci popularitatea aka nr de vanzari din categoria sa. Iar daca mirarea ta este 'de ce se vinde iphone cu mult mai bine decat altele, in ciuda pretului mai mare', atunci tine cont de usurinta/simplitatea de utilizare, care e data de o interfata utilizator gandita pentru a fi cat mai intuitiva pentru 'non geeks'. Da, Android ofera destule chestii pe care iPhone nu le are, dar in general acestea sunt pe placul utilizatorilor avansati, care vor swype, ruter wireless mobil sau task managere. Omul de rand e fericit cu un telefon prietenos si intuitiv, pe care sa-si puna muzica si jocuri intr-un singur pas, si la care sa nu stea cu frica virusilor sau a mesajelor de eroare de neinteles.

    RăspundețiȘtergere
  6. @alex - iphone 4 este de 2 ori mai scump daca vrei sa il iei la liber la un mare magazin online din .ro

    Cel de 32gb e in jur de 4000 lei pe cand oricare dintre cele doua nu depaseste 2000 lei.


    Stiu ca la masina anului un aspect foarte important este pretul. Ca altfel aveam numai super masini castigatoare.

    RăspundețiȘtergere
  7. As vrea sa te intreb si eu off topic un anumit lucru. Stiu ca esti pe blogger si te rog daca imi poti spune si mie ce plugin folosesti la articolele care au rezumat pe pagina principala - acolo unde apare Click ca sa citesti mai departe. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. @emil - blogger stie sa faca asta nativ - tu doar ii specifici unde vrei sa fie taiat textul. Wordpress stie la fel sa faca asta.

    RăspundețiȘtergere
  9. E pe principiul "daca Gheorghe are vaca baltata imi si eu ca e mai buna". Pretul raportat la calitate e ceva gen ideea de marketing a celor de la Ikea: da-le preturi mari ca o sa li se para mai bun...

    RăspundețiȘtergere
  10. pe touchul de la desire te pisi lejer. e un cacat, mai exact si am fost un mare bou cand mi l-am luat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Stiu ca face chestia aceea nativ, dar nu imi apare textul respectiv care sa ii invite pe vizitatori sa dea click pentru restul articolului. Poate ca este de la tema blogului meu. Asta e. Mersi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Din cate mi-am dat eu seama faza cu telefonului anului se refera la care este cel mai bun telefon, nu te intreaba nimeni de bani. Ca alegi tu sa iei in consideratie si acest aspect e problema ta. Eu aleg tot Iphone, dar sunt convis ca la anul va fi un telefon cu Android

    RăspundețiȘtergere
  13. @marul - am incercat sa il fac sa arate ca o ceasca de ceai/cafea

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!