nu v-ati saturat sa fiti mintiti?

Manipulati, tarati si agatati ca niste animale fara minte sau sentimente? Nu sunteti satuli de asteptari sfaramate? Nu va simtiti furati de timpul vostru? Mie mi-a ajuns cutitul la os cu ocazia cutremurului din Japonia. Am fost batjocorit ca intr-o inchisoare. M-am uitat si nu mi-a venit sa cred cat tupeu pot sa aiba televiziunie noastre de stiri.

Minciuni grosolane aruncate pe burtiere ca sa te faca sa ramai inca putin pe programul respectiv. Apeluri catre divinitate si referiri la Apocalipsa in speranta ca panica o sa te inlemneasca la ei in ograda. Este vorba de o aroganta absurda pe care noi o sustinem si le-o permitem.

Pentru posturile noastre de stiri a fost alt cutremur. Asemanarile cu cel prezentat de Al Jazeera, BBC, CNN si Euronews s-au limitat la pozitioanrea geografia si magnitudinea. Restul pura fictiune. Scris si regizat pentru romani. Ati observat - presupun - aroma romaneasca: 
  • chematul auto intitulatilor specialisti ce tot timpul prevad cutremurul dupa ce s-a intamplat
  • contrazisul de catre moderatoare a singurului specialist chemat (eu am vazut unul singur in ultimile 4 zile) pentru ca deh ea stie mai bine
  • adus aminte de sfarsitul lumii 2012
  • adus aminte de citatul x din biblie
  • pentru cei ce nu cred adus aminte de versetul y al lui nostradamus
  • facut analogii cu cel mare care tot vine si la noi! desi e vorba de doua sisteme tectonice diferite situate la 8900km unul de celalalt
  • injurat partidul XYZ (cum ati deturnat subiectul in directia asta?)
  • ... si altele care nu mai imi vin in minte la ora asta 
Eu o sa zic pas de acum inainte site-urilor si televiziunilor de stiri romanesti. Au stiri bine scrise dar prefer sa vad documentarul nu filmul dramatic. Da! Totul trebuie sa fie drama ca asa aparent vrea romanul.

Poate va intrebati care a fost cireasa ce a nascut articolul asta? Sunt treaz de la 5 si pana pe la 7 aveam CNN-ul deschis. Pe la 7 ma apuc sa citesc si eu stirile si dau peste titlul asta:
Alertă nucleară: Miezul unui reactor a început să se topească. Poliţia estimează 10.000 de morţi
Ca mai tarziu in stire sa ma puna sa dau click pe alta stire sa ma anunte ca de fapt cei 10 000 de morti nu sunt din cauza reactorului nuclear. 10 000 care puteau sa fie la fel de usor 15 000 ca e o cifra din burta.

Rage mode engaged.

Comentarii

  1. acum vreo 2-3 ani am mers elegant si mi-am reziliat contractul la cablu TV ... prefer sa citesc / dau pe net / frec menta / decat sa ma uit la TV.Ieri stateam la o bere si mi s-a zis bine ca nu stii ca a fost cutremur nush unde dar stii cine e Pedo Bear...anyway dupa opinia mea romanii nu stiu sa se relaxeze efectiv dupa job...probabil peste 80% din ei vin si se arunca in fata TV-ului...Humm nu prea vad sa fie vina redactorilor e vina celor care consuma produsul respectiv

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru cateva posturi aleg sa platesc totusi cablul tv :)

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu am renuntat la TV, definitiv

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!