cand musti mana ce te plateste...

In ultimile 4 zile se tot vorbeste despre decizia Adevarul de a intrerupe colaborarea cu Think Outside The Box datorita presiunilor exercitate de Coca Cola (McCann) in urma unei serii de 5 articole in care se terfelea putin imaginea Cola. Initial m-am lasat si eu purtat de val ca toata lumea si am batut in masa zicand de libertatea presei dar inainte sa ma exteriorizez am zis sa citesc totusi cele 5 mere ale discordiei.

Ce gust amar mi-a ramas in gura... In cel mai bun caz libertatea editoriala sunt de fapt niste speculatii si in cel mai rau caz pur si simplu un atac asupra brandului. Titluri de genul "cola, drogul preferat al copiilor"  sau pur si simplu insinuari malitioase "cu totii stim ca gustul invariabil, obtinut prin reteta aproape branduita ca secret de stat, vine la pachet cu efecte deloc benefice asupra sanatatii, despre care citim zilnic studii sau aflam din virale activiste" nu sunt in niciun caz dovezi ale unui jurnalism de calitate. 

Nu vreau sa fiu de partea nimanui in acest conflict dar parca muscatul asta al mainii care iti da bani pare sa fie mai mult un santaj decat o veritabila dorinta de informare a publicului. Sunt ferm convis ca sunt eu mai de la tara si nu inteleg experimentele anonime de pe youtube sau chain mailurile incepute de cercetatori. Tot din aceeasi categorie grimasa asta e din cauza comparatiilor de genul "Patru Cola înseamnă o cafea[...]Nu i-am lăsa pe cei mici să bea cafea, dar credem că dacă beau Cola totul e OK" like wtf dude. Cine naiba bea 4 cola pe zi? Nu cred ca am baut 4 cola in ultima luna ... de ce as vrea sa schimb apa cu cola?

Deja incep sa o iau pe aratura si asta doar pentru ca ma enervez cand vad atat de mult efort depus de atat de multi oameni pentru a aparara o libertate de exprimare care nu exista din start (fiind o chestie gurvernata de motive ascunse, rea vointa sau pur nestiinta).

Comentarii

  1. Deci sa inteleg ca aveti nevoie de dovezi stiintifice oficiale dincolo de orice dubiu (nu speculatii si argumente trase de par) ca Cola distruge sanatatea si ca cei de la TOTB aveau dreptate. Mmm...si jurnalism de calitate inseamna sa vii cu dovezi, nu cu afirmatii vagi. Pe principiul asta nu exista nici viata dupa moarte nici extraterestri si in general la 11 septembrie Osama a fost de vina si abia acum il omorira. Frumos mod de a gandi...perfect pentru cei ce ne spala creierul...Greu sa gandesti out of the box, normal...

    RăspundețiȘtergere
  2. @anonim - nu stiam ca sa gandesti out of the box inseamna sa pui botu la orice senzational aruncat. Atunci prefer sa fiu in the box.

    RăspundețiȘtergere
  3. E in regula sa fii in the box. Esti protejat de adevar, care e extrem de dur...Nu e nimeni de judecat ca 'alege' sa creda sau sa nu creada ceva...Oricum, scrii multe lucruri bune pentru 'in the box'..deci multa bafta !

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim - Multumesc. Cat timp fiecare e fericit pe partea lui de cutie eu zic ca e ok.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anonim aici nu e vorba de cine are dreptate si cine nu, ci de faptul ca unii sunt amatori, altii sunt sclavi si vigilenti doar cand li se arata obrazul. Intelegi tu, esti outside the box

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!