#IE9camp - internet explorer 9

#ie8delta s-a transformat anul acesta in #ie9camp. Fata de anul trecut am fost conectat in permanenta la fluxul de pe twitter si am ramas putin dezamagit de reactiile unor twitterisiti la adresa Internet Explorer 9. De ce? Eu folosesc in paralel doua browsere dintre care unul este IE9 si celalat nu e FF.

Nu inteleg atasamentul asta extrem de browsere. Am folosit IE acum aha timp si am trecut pe FF. Pe la versiunea 3 am renuntat la FF ca imi sugruma calculatorul (un dual core pe la 1.8). Acum probabil cu triple core-ul la 2.4 nu o sa mai faca asta dar wtf e doar un browser. Nu folosesc addon-uri sau firebug deci despartirea a fost cat se poate de lipsita de dureri si regrete (chiar daca am fost la party-ul de lansarea FF 3).


Acum cu IE9 Microsoft si-a spalat cel putin din punctul meu de vedere multe pacate ce le avea cu versiunile anterioare. Nu incerc sa ma mint singur ca este browserul perfect dar daca m-ar pune cineva sa aleg intre el si FF stiu care este raspunsul meu: IE9.

Nu vreau sa scriu postul asta ii conving pe cei 70% dintre vizitatori ce folosesc alt browser decat IE dar vreau sa ma adresez celor 20% care inca folosesc (majoritatea) IE8 sau mai rau. Va rog sa va faceti upgrade la 9. Merita. De fapt cred ca oricine care inca nu a incercat IE9 ar trebui sa ii acorde o sansa... de curiozitate cel putin.

Momentan folosesc Chrome din inertie dar sunt situatii in care al doilea browser pe care il am in paralel deschis (IE9) imi ofera o experienta mai buna pe web. Desigur acelasi lucru este valabil si in cazul Chrome-ului. Totusi IE10 promite mult si cred ca in cateva luni o sa fiu pus in fata unei rocade. Oricum Microsoft este pe drumul cel bun si ma bucur sa vad aceasta competitie pe piata browserelor pentru ca la final tot noi consumatorii o sa avem de castigat.

Comentarii

  1. Nu folosesc IE in mod curent, dar cu mana pe inima recomand si eu IE9 tuturor celor care inca folosesc Internet Explorer. E intradevar un pas mare inainte, chiar daca mai au ceva de tras :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact asta vreau si eu sa promovez in acest post.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!