Pana la urma ce este un viral? #webstock11

Vineri am reusit sa ajung doar la Webstock Awards pentru ca in restul timpului am fost pe la birou. Am fost la awards ca aveam si in concurs filmuletul cu hitler si bacul (link) la sectiunea best viral. Ma gandeam ca stam destul de bine cu aproape jumatate de milion pe youtube doar pe filmuletul original si am avea o sansa reala la marele premiu. Am studiat competitia putin si in afara de Efix (poti sa canti la injectoare ~ 300 000 vizualizari - link) nu mi se parea ca mai sunt alte filme ce ar avea potentialul viralului 2011 la webstock.

Nici nu era o problema. Efix mi-a placut si pierdutul in fata lor era sa zicem o onoare. Si pana la urma a fost o onoare. Nu asta e nelamurirea mea ci alta. In afara de Efix ... Hitler a mai pierdut in fata lui Smiley (43 000 vizualizari - link) si Dilema Veche (16 000 vizualizari - link). Lucru pe care eu cel putin nu il aveam in calcule ca deh unul are de 12 ori mai putine vizualizari in de 5 ori mai mult timp. Iar celalalt are 31 de ori mai putine vizualizari in de 2 ori si ceva mai mult timp. (cifre luate de pe linkurile inscrise la webstock)


Ma gandeam ca stam bine cu 490 000 doar pe video-ul original in 2 luni si putin. Dintre acestia primii 200 000 au venit in primele 48 de ore. Aparut in mai toata presa online si pe la 5 televiziuni (link).  Adica daca nici asta nu e viral atunci care e?

Bai deci nu e. Efix locul intai (bravo baietii) Smiley locul 2 si Dilema locul 3 ... mega meh. Acum sa imi fie fara suparare dar daca stiam ca e vorba de virale facute de agentii nu mai trimiteam nimic. Ce rost avea? Al nostru a fost facut sa fie fun si sa radem putin. A prins acolo putin.

Totusi avand in vedere ca la intrebarea din titlu nu sunt persoana cea mai indicata sa raspunda ... va intreb pe voi: Ce este pana la urma un viral? Nu de alta dar lucrand in industria asta a online-ului poate e cazul ca in 12lea ceas sa aflu si eu.

So? Aveti idei? Definitii?

Comentarii

  1. I hear you. M-am intalnit si eu cu pseudo-viralele . Intre timp video-ul respectiv a fost facut "privat" pe YouTube, ca orice viral care se respecta:P

    RăspundețiȘtergere
  2. Da....mi se pare cam aiurea, dar nah, degeaba te oftici acum, faptul e consumat.
    Din punctul meu de vedere viralul este cel care aduna cele mai multe afisari, pentru ca prin numarul de afisari se vede cat de raspandit a fost. Adical a aproape 500k afisari, e clar ca a fost sharuit, tweet-uit si pus pe bloguri la greu, ba chiar si in presa, deci clipul vostru a fost clar mai viral ca toate cele 3.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut! In general viralele nu sunt judecate doar dupa vizualizari, ca daca ar fi asa ar lua Bieber si Gaga toate premiile. Toate celelalte au avut calitati de viral, dar si alte calitati care probabil au cantarit mai mult la juriu!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Cristi - ai si tu dreptate. Probabil ca au fost judecati din perspectiva agentiei care incearca sa vanda ceva. La mine a fost just fun :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!