Treceți la conținutul principal

Restaurante de la munte ... de ce esuati?

Mi-am adus aminte weekendul asta ca vroiam sa zic de mai de mult ceva despre restaurantele rustice de pe Valea Prahovei care majoritatea sunt de o scarboasa lipsa de bun simt. In primul si in primul rand muzica este de petrecere si data tare ... indiferent daca au clienti sau nu. Nu am o problema asa de mare cu muzica de petrecere dar am o problema cu muzica data mult prea tare. Am venit sa mananc nu sa dantuiesc pe mese... va rog nu mai faceti sa tip cu mesenii mei.

A doua problema e cauzata de ospatarii care mai niciodata nu zambesc sau nu emana atitudine pozitiva. Doar sictir la adresa jobului pe care il au dar (si aici e problema cea mai mare) si la adresa clientilor. Inteleg ca par un mucos bun de nimic ce a venit sa manace in restaurantu lor mult prea scump dar totusi hai trecem peste frustrarile personale.

Dar aparent acasa am reusit sa lasam acasa cunoasterea meniului. Intrebi ceva despre mancare din meniu si raspunsul automat o sa fie: "Nu stiu" sau in cel mai bun caz "Nu stiu ma duc sa intreb la bucatarie". Nu imi imaginez ca este atat de greu sa cunosti ce comercializezi in conditiile in care intre noi fie vorba nici macar nu exista o oferta atat de bogata in alea 10 pagini ale meniului - cu tot cu bautura si intro.

Alta problema e de ce mancarea este atat de scumpa, proasta si portia e atat mica? Scumpa sa zicem ca e vorba de o zona turistica si isi permit sa fie magari. Dar de ce proasta? Hai frate ca nu ti-am cerut ceva super fancy! E vorba doar de mancare traditionala pe care o cunosti foarte bine. Nu poti sa faci o tochitura proasta pentru ca ii cunosti gustul de cand erai mic. Portia mica e pentru ca sunteti niste $#@$^ zgarciti ... presupun.

Sunt o mana de restaurante rustice in care te poti simti bine si sa nu iesi din starea de vacanta zapada fun si asta mie mi se pare ca e o problema destul de mare. Practic ce ma deranjeaza mai mult e ca de 7-8 ani de cand merg regulat pe Valea Prahovei vad cum aceste restaurante se inchid iar cele nasoale prospera in ciuda tuturor problemelor din lume pe care le au.

Comentarii

  1. Da nume, sa stiu de ce sa ma feresc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu prea stiu nume ... ci doar unde sunt exact. In moieciu de exemplu poti sa te feresti de wiarusti.
    In busteni e unul fix la strada pe langa magazinul costila sau cum se numeste.
    In predeal e un jeg ce are si specific vanatoresc.
    Sinaia - e unul la drumul principal pe langa un stand de ziare si unul mai obscur putin pe la intrarea in sinaia cum ajungi de la bucuresti.
    Astea sunt asa doar cateva ce imi vin in minte. Si sunt cele mai jalnice.
    Mai era unul destul de mare prin bran ... dar la ala nu stiu nici macar sa mai ajung.

    RăspundețiȘtergere
  3. The same problem here.Parca mai e ceva acelasi personal cand vine vorba de ospatari/ospatarite la unele restaurante de pe Valea Prahovei.Mai schimbati fratilor si voi personalul sau daca nu macar spuneti-le sa mai invete bunele maniere.
    Salutari!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Când sfânta treime a rotisorului din Centrul Vechi s-a destrămat, atunci când Calif și Divan și-au luat tălpășița că erau în clădiri cu risc seismic, am trăit o adevărată dramă. Unde îmi voi rezolva eu poftele nocturne? Mai ales că și Dristorul de la Budapesta a făcut ceva pași spre Tineretului.

Cumva parcă toți s-au vorbit și m-au părăsit. Am mai încercat eu din când în când să îi mai vizitez pe la Iancului, Romană și Tineretului, dar de multe ori era peste mână. Trebuia să mă duc special pentru ei în zona aia, lucru care cam știrbea din pofta ad hoc a kebabului.

 Soarele a venit și pe strada mea. Acum vreo săptămână am văzut un Condimental de Calif la 2-3 minute de mine și n-am știut de unde să îl apuc că era închis și nu părea să fie operațional încă. Norocul mi-a surâs ca aseară să îl găsesc deschis și i-am trecut pragul cu emoția unul prichindel în prima zi de școală.


Am luat un Dill Kebab de vită, un Kebun și o limonadă. Un ce? Un Kebun - chestia din poza de mai sus: pui, humus…

Trigger words la Poșta Română

Pentru că tot m-am întors de 10 minute de la un oficiu poștal unde în teorie trebuia să ridic niște tricouri venite de pe threadless.com, lucru care nu s-a întâmplat dintr-un motiv care îmi e străin, am zis să fac un scurt ghid despre ce cuvinte ar trebui evitate atunci când vorbești la ghișeu.

Primul a fost curier. E posibil ca toată lumea să râdă de mine că nu știam acest trigger word de bază, dar în simplitatea mea, numesc curieri toți cei care vor să îmi livreze ceva. Eu o țineam pe a mea că m-a sunat curierul Poștei Române să îmi livreze ceva vineri, ea tot îmi spunea că Poșta Română nu are curieri și poate altcineva a încercat să îmi livreze ceva.

Ba că e agentul poștal, ba că e nu mai știu ce poștal, dar cu siguranță nu e curier. Bine. Fie ca voi. Am continuat să îi zic reprezentantul Poștei, dar nici așa n-am avut succes. Dacă nu știu titulatura lui exactă, n-au cum să își dea seama cine și ce a vrut să îmi livreze. Mai că îmi venea să zic ca Despot Tricouri în...

Al doilea c…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…