mini review Iphone 4S

Acum vreo 2 zile am primit in teste de la Koyos.ro un Iphone 4S alb pe care l-am tot butonat spre amuzamentul celor din jurul meu. De ce zic amuzament? Pentru ca Siri este teribil de aroganta cu raspunsurile semi inutile ce le ofera. Fiind roman este destul de clar ca engleza vorbita are acel accent rusesc care pare sa o deruteze total. Chiar si nume simple pronuntate de mine esueaza sa fie intelese de Siri.

Totusi principala problema cred ca sunt de fapt asteptarile ridicate de la un produse ce inca e in BETA din cate cunosc eu. Te astepti sa fie un super computer ce are raspunsurile tuturor intrebarilor posibile. In realitate este doar o asistenta excelenta ce ocazional are raspunsuri la unele intrebari mai complexe sau macar una care stie sa caute pe google.

Siri va ploua? Siri pune-mi un reminder pentru maine la 7:25! Ah ba nu Siri schimba reminderul de maine de la 7:25 pentru 7:45. Siri trimite un sms lui john smith cu mesajul hello world. Sunt comenzi ce functioneaza perfect si pe care le intelege.

Siri gaseste-mi cel mai apropiat loc cu "saorma cu de toate" este un fel de stop joc. Siri gaseste-mi bla bla. Stop joc iar pentru ca ea nu suporta nimic ce are o vaga legatura cu navigarea in Romania. Siri spune-mi distanta dintre Bucuresti si Budapesta ... eerrr navigatia nu e disponibila in tara ta.  Din acest motiv pare un produs destinat exclusiv pietei americane.

cutia este incredibil de mica ... putin mai lata ca telefonul
In rest ce difera fata de un Iphone 4? Camera si procesorul. Despre procesor nu as putea sa zic prea multe pentru ca nu cred ca exista inca programe ce sa suporte dual core-ul din 4S. Merge bine ... nu are lag si nici nu pare sa existe vreo diferenta intre un 4 normal.

Camera in schimb este extraordinara. Nu atat de buna in conditii de iluminare slaba ca Nokia N8 din ce observ eu ochiometric dar excelenta in filmare si fotografiere in conditii decente iluminare. Imi place ca e rapida si destul de idiot proof. Este una dintre cele mai bune camere disponibile in acest moment pe un telefon mobil.

Ma gandeam sa fac o comparatie cu anticul meu HTC Desire asa de amuzament dar apoi mi-am dat seama ca diferenta e doar de 1 an si jumatate desi HTC-ul mi se pare la ani lumina. Wow tehnologia a progresat extrem de mult in ultima perioada.  Dar totusi hai sa incerc comparatia. Touch-ul e mai receptiv la miscare. Se simte mai bine in mana. Arata mai bine. E mai rapid. Dar toate astea nu cu extrem de mult. E vechiut Desire-ul dar inca se tine binisor.

Si acum concluzia acestui pseudo review? E destul de simpla. Daca ai Iphone 4 nu o sa treci la Iphone 4S. Diferentele mi se par prea mici sa justifice plusul de bani. Daca ai un Iphone mai vechi probabil ca o sa treci la 4S pentru evolutia tehnologica pare sa justifice aceasta diferenta.

Daca nu ai smartphone si vrei o un smartphone bun sau foarte bun (nu zic cel mai bun ca e discutabila treaba dar oricum e acolo in top 3 cele mai bune smartphone-uri ale momentului) este foarte posibil ca Iphone 4S sa iti faca cu ochiul si nu ar fi o alegere proasta ... dimpotriva.

Eu personal nu as trece (inca) de la Desire la Iphone 4S pentru ca anul acesta mi-am propus sa nu imi schimb telefonul. As putea sa mai zic ca IOS-ul e prea restrictiv pentru mine dar incet incet ajung sa apreciez chestiile care merg out of the box si care nu te lasa sa iti bagi tu coada in fiecare chestie sa il customizezi in modul in care doresti. O sa intelegeti asta cand iti distrugi sistemul de operare de nenumarate ori :)

Partea cea mai misto la un astfel de telefon este ca e pentru un anumit cerc de oameni cu un anumit statut social. Nu cred ca acesti oameni sunt printre cititorii acestui blog. Sunt oameni pentru care banii nu reprezinta o problema si vor un smartphone potent, usor de folosit si care sa arate bine. In acest caz Iphone 4S reuseste sa bifeze toate punctele. 3000 de lei cat costa mi se pare un pret prea ridicat dar cum ziceam... Iphone 4S nu e pentru toata lumea.

Telefonul il gasiti in oferta Koyos.ro si v-as recomanda sa il luati negru daca vreti sa il cumparati (pare sa arate mai bine).

ps. - Daca aveti intrebari despre telefon lasati un comentariu si o sa incerc sa va raspund cat pot de bine

Comentarii

  1. @Adrian
    Reminderele alea merg si pe iPhone 4, e vorba de iOS, care are multe chestii noi si misto. Si da, functioneaza asa cum trebuie. Sunt dependenta de reminderele astea "variabile".

    RăspundețiȘtergere
  2. Nihasa, e balamuceala aici cu comentariile. :) Nu stie omu' ca i-am raspuns, vezi? Hm.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Dana, ai dreptate. Nu am stiut ca ai raspuns. Intre timp mi-am luat 4S :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!