Blogosfera - prezent si viitor

Dupa aniversare Cristi m-a rugat sa scriu despre cum vad eu blogosfera in prezent si ce preziceri am despre viitor asa ca incerc sa acopar putin chestia asta in urmatoarele randuri.

Prezent .. hmmm blogosfera e inca una faramitata in bucatele. De ce? As putea sa arunc un "din cauza orgoliilor" dar ar fi prea usor si in mare parte fals. E faramitata pentru ca bloggerii inainte de toate sunt oameni ce sunt motivati de diferite lucruri. Daca pe mine ma motiveaza networking pe altii poate ii motiveaza banii sau just for fun-ul asa ca e greu sa zici cum e blogosfera azi/acum.


Este dinamica si jucausa. Este prea dura cateodata. Este prea ahtiata dupa stiri si nu dupa experiente personale. Este intr-o comparatie idioata cu presa si jurnalistii de parca vreunul dintre noi vrea sa fie considerat jurnalist. Este subiectiva si de asta este atat de savuroasa. Este bagata in seama in sfarsit dupa lupte seculare. Este de rau ca este bagata in seama si pentru asta se arunca cuvinte ca piscotari. Este a voastra cititorilor in special si nu a bloggerilor. Este informativa dar si cateodata inutila. Este "vanduta" dar este si rebela. Este o gura de aer proaspat. Este un exercitiu de libertate. Este ranchinoasa. Este o miniatura a societatii in care traim. Si daca asta nu va place la ea atunci schimbati-o. Faceti ceva sa fie altfel. Sa fie cum vreti voi.

Viitor? Greu de spus. O sa fie un fel de zoo. Specimene diverse de care ai auzit dar rar le vezi in libertate. O sa te duci sa te uiti ca la animale pe cale de disparitie. Blogul evolueaza! Iar in modul in care se prezinta actual nu are nicio sansa sa supravietuiasca. Nu cum arata acum. Poate doar cativa sa se lupte cu morile de vant dar trendul pare sa fie spre creerea unor social networkisti sa le zic asa. Blogul ca instrument de promovare a propriei persoane va cadea pe pozitia secunda ... urmand sa fie inghitit de retelele sociale - pentru ca poate ne e prea lene sa dezvoltam subiecte compleze. Ne vom bucura la sub 400 de caractere si poze.

Chiar video. Video are potential enorm. Se muleaza mai bine pe nevoia de comunicare a societatii actuale. Cred ca sunt prea pesimist dar asta vad eu ca ne rezerva urmatorii 5 ani. Oamenii or sa vrea sa cunoasca aproape intim persoanele de la care isi iau informatii. Nu se vor mai multumii cu nickname-uri fara fata.

Oare gresesc?

Comentarii

  1. oricum oamenii (in speta eu) nu se multumeau cu un simplu nickname ci citeau si sectiunea about daca blogul se prezenta interesant iar bloggerul emitea vorbe intelepte. Eu nu sunt fana videoblogging-ului deorece nu toti suntem frumosi sau oratori innascuti. Zic sa ii lasam pe cei ca raywilliamjohnson sa o faca.

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa invatam sa vorbim liber in fata camerei in cativa ani :)

    RăspundețiȘtergere
  3. daca o sa fie ca la zoo ne trebuie si denumiri in latina?! :))
    (mi'a placut textul)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!