Se pare ca si blogurile pot schimba ceva...

Acum 15 zile scriam despre o propunere legislativa ce introducea consilierea obligatorie in cazul in care o femeie doreste sa faca un avort. Era un mic insight primit de la o prietena. Nu credeam ca se va intampla mare lucru dar eram revoltat si am scris. La scurt timp au urmat si alti bloggeri care au scris despre: Zoso, Arhi, Subiectiv, Ruxandra, Tara, Miruna, Dollo si Catalin. Lucru ce s-ar parea ca a atins o masa critica incat subiectul nu a mai fost unul obscur tratat doar de bloggeri.

Presa s-a sesizat si a inceput sa toarne articole. Ieri pe la pranz am vazut si o stire si la tv (poate au fost si mai multe dar nu uit la tv). Societatea Civila s-a activat si ea si acum cere guvernului sa respinga proiectul respectiv de lege. Ce se mai intampla de aici incolo deja nu mai este in sfera de influenta a blogurilor.

Totusi vreau sa subliniez importanta micului bulgare rostogolit de blogger. Inainte de aceste valuri facute de bloggeri onlineul dormea linistit. E drept ca si eu am dormit cateva zile pe subiect pentru ca nu am avut timp sa scriu asa ca CSID mi-a luat-o inainte cu cateva ore.

Ma bucur sa vad ca un mic imbold blogosferic are puterea sa schimbe o propunere legislativa. E drept ca Societatea Civila ar fi comentat oricum dar mi se pare ca dupa ce au vazut reactiile starnite in blogosfera au prins putin curaj.

Multumesc bloggerilor care au scris si va apreciez parerile exprimate de fiecare. Chit ca unele au fost pro si altele contra scopul final era de fapt doar mediatizarea acestei propuneri - ca apoi oamenii afectati de aceasta sa se aseze frumos in taberele pro sau contra. Good job blogosfera.

Comentarii

  1. Eu cred mai degraba ca a fost doar o chestiune de rapiditate. Lucrurile se misca mai repede pe internet si implicit bloguri decat in media traditionala. Just like that.

    RăspundețiȘtergere
  2. Posibil. Nu neg. Dar tot mi se pare un atu pentru bloguri.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!