D'ale Carnavalului lui Purcarete

Aseara cu mic cu mare a fost blogosfera la Opera Romana sa vada D'ale Carnavalului in regia lui Purcarete. Spectacol venit tocmai de la Sibiu pentru Festivalul Comediei Romanesti - festCO. M-am dus curios sa vad cum iei iese o comedie omului care m-a impresionat cu Faust. I-a iesit bine. Desi e ciudat sa explic ca ce mi-a placut cel mai mult a fost izul de modernism dat clasicei piese avand in vedere ca mai nimic nu era apropiat de timpul nostru (costume, grai & muzica).

Eu asa am perceput piesa. Si am senzatia ca multi din sala or sa imi dea dreptate pentru ca de mult n-am mai vazut oameni sa rada cu atat de multa pofta la D'ale Carnavalului. E bun Purcarete si poate mai buni sunt actorii Teatrului Radu Stanca. V-as recomanda sa vedeti piesa dar din pacate nu se mai joaca in Bucuresti. La Sibiu sigur o gasiti.


Chiriac e un fenomen atat de savuros de privit dupa ce l-ai cunoscut live
Imi place ca la piesele lui Purcarete (am vazut 2 asa ca o sa imi permit o aceasta aroganta) nu esti un simplu privitor ce sta cuminte si nederanjat in locul sau. Esti decor pentru actori daca pot sa zic asa. Esti asaltat de mirosuri si pofte. Cat am salivat la berea bauta de Chiriac sau la ceapa verde din care se infrupta cu atat de multa pofta Ofelia.

Cand am vazut gratarul in spate aproape ca vroiam sa ma ridic sa plec. Nu se poate domne sa faca gratar si tu sa ai matul lipit de sira spinarii. Spre fericirea mea nu a fost cazul sa il faca live. Opera Romana presupun ca nu le-a dat voie. La reprezentatia din Sibiu de acum cateva saptamani aparent l-au facut live.

FestCO mai tine pana Duminica. Aveti timp sa dati o fuga pentru cateva rasete.

Comentarii

  1. la sibiu gratarul e live si ploaia, de asemenea, in asa fel incat tot praful de pe scena devine noroi.. ca tot vorbim de simboluri la SP :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!