In 8 luni de rulat tigari am economisit ...

Acum aproape 8 luni (fara 2-3 zile) m-am apucat sa imi rulez singur tigarile din motive financiare si de gust. Astazi am avut curiozitatea sa imi numar cutiile de filtre goale pe care le-am pastrat fix pentru postul asta. 16 cutii a cate 200 de filtre fiecare adica cam 3200 de tigari in 8 luni. Echivalentula a 160 de pachete de tigari. Wow. Mi se pare foarte mult. Dar tot raul spre bine. Lasati-ma sa va demonstrez.

Inainte fumam un pachet de tigari pe zi. M-am apucat acum de rulat tigari acum ~240 de zile si am fumat echivalentul a 160 de pachete de tigari. Drept urmare am fumat cu 80 de pachete mai putin decat inainte. Putin mai sanatos pentru ca tabachera mea scoate tigari subtiri si inainte eram cu Kent lung.

Acum sa trecem la considerentul financiar. 240 pachete de tigari x 12 lei = 2 880 lei. Cam atat ma costau tigarile pe astea 8 luni. Hai sa vedem cat de fapt m-au costat tigarile rulate:
  • 24 de lei tabachera.
  • 16 cutii de filtre x 8 lei bucata =  128 lei
  • 64 cutii de foite x 1.2 lei = 77 lei
  • 40 pungi de tutun x 17 lei = 680 lei.
  • Total? 909 lei
Asta pentru ca am presupus ca o punga de tutun echivaleaza cu 4 pachete de tigari. In realitate se apropie de 5 pachete de tigari dar am zis sa fiu zgaricit.

Drept urmare am economisit 1 971 lei. Hai sa zicem 2 000 lei ca e mai rotund si usor de tinut minte. Economisit 70% din cat ma costau tigarile. Ok. Este mai putin decat "mi-am redus costul fumatului la un sfert" cat ziceam eu  .... dar tot este bine.

Si ce am facut cu astia 2000 de lei economisiti? Mi-am luat un Xbox+Kinect, un Kindle si aproape o bicicleta Focus. Imi mai trebuie 2 luni de rulat tigari si suma economisita va acoperi integral si valoarea bicicletei.

Nu e rau ... nu?

[edited 15.01.2013] Smoking update 2012 (dupa 440 de zile de rulat tigari)

Comentarii

  1. Cea mai mare economie o reprezinta simpla renuntare a acestui viciu, eu una nu am fumat nici o data, deci se poate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este foarte usor sa te lasi de fumat cand nu ai fumat niciodata ... doar zic asa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai cred și eu, de 15 ani fumez și nu reușesc (nici nu am încercat măcar ) deci când nu fumezi cred ca ar fi ușor sa te lași

      Ștergere
  3. Urmatorul pas e sa calculezi exact cat ai economisit nefumand. Deloc. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. E destul de simplu - 900 lei si ceva sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand esti fumator, cel mai usor sa te lasi de fumat este cand iti spune doctorul ca ai cancer. Nu te mai intereseaza ce fel, sau daca intr-adevar tutunul a jucat un rol important; iti patezi chilotii cu maro in secunda urmatoare, si nu cred ca-ti mai trebuie tutun. (Tried and true.)

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu dau pe o punga de filtre (6 mm) , 150 bucati , 3.8 RON. si pe un pachet de foite de 50 bucati=0,8 RON

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa gasisem si eu filtre subtiri la 3 lei / 120 bucati. Imi plac astea groase care din pacate costa 8 lei. Stiu. Ma rasfat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu zic ca ar trebui sa faci mai mult si sa renunti de tot :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-l trimite un prieten din Ungaria. Cred ca poti sa gesti sin pe forumuri / okazii.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vreau sa incerc si eu tugarile rulate, in special deoarece caut un gust mai bun. Imi poti recomanda niste tutun mediu ca tarie si dulceag (poate avea si diverse arome)? Sa fie ceva bun. La fel si la foite si filtre daca ma poti indruma te rog. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut. Eu îți recomand un Bali Shag alb, cu foite Smoking negre(mai subțiri) și filtre OCB extra slim. Îți facI țigări foarte mici, iar pe mine un pachet de 40g de tutun ma tine minim 1 săptămâna, dacă nu mai bine. Este un tutun aromat și mai slab nu foarte uscat și destul de ușor de rulat la deget.

      Ștergere
  11. Nu prea am testat foarte multe marci de tutun (doar vreo 2-3). Ai putea sa incerci Domingo - pare sa fie pe ceea ce iti doresti. Exista sortimente aromate.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am inteles, multumesc de raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  13. da nu ai fumat ii o mare diferenta...cand te apuci f f f greu sa te mai lasi... :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte interesant articolul. Sunt fumator de 2, asta e al 3-lea an, si pot spune ca ieri am facut o alegere inspirata. Am achizitionat 250 grame de tutun la un pret acceptabil, 160 RON (dintre care 20 RON presupune transportul). Cu rulatul nu le prea am (mai ales la foite mici), dar sunt dispus sa invat deoarece in joc e atat bugetul meu lunar cat si sanatatea. Asta ar fi a 2-a oara cand abordez solutia asta si consider ca e cea mai economica. Ceea ce ma deranjeaza de obicei la aceste articole, sunt oamenii care nu inteleg fumatorii. Credeti ca daca nu fumati aveti acei bani pusi de-o parte? Gresit. Eu cheltui aproximativ 300 RON pe luna pe tigari, asta in lunile bune. Sunt fumator de Dunhill (actualmente 17 RON pachetul x 15-20 pachete / luna = 255/340 RON). Adica o gramada de bani. Bani pe care orice alt non-fumator ii cheltuie pe alt viciu. Nimeni nu e lipsit de vicii, si cei care sunt, sunt lipsiti de bani.
    Cand ii aud pe nefumatori plangandu-se de banii pe care noi, fumatorii, ii dam pe tigari, imi amintesc de un banc.
    "Un fumator si un nefumator stau la povesti intr-un bar.
    Nefumatorul (N) il intreaba pe fumator (F):
    N - De cat timp fumezi si cat fumezi pe zi?
    F - Fumez de 15 ani cam un pachet pe zi.
    N - WOW, si cat platesti pe un pachet de tigarete?
    F - In jur de 15 RON.
    N - Iti dai seama ca ai cheltuit 82,125 RON, iti puteai cumpara orice masina cu 19.000 Euro.
    F - Mda... tu fumezi?
    N - Nu, doamne fereste!
    F - Atunci unde mortii tai iti e masina?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!